Complex Picks: 21 Savage - american dream

jan 15 , 15:40 MUZIEK
600x600bb
In de rubriek 'Complex Picks' kiest de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks bij de release van een nieuw album of EP. In deze editie belichten wij het langverwachte album van 21 Savage: 'american dream'. Het is 21's eerste soloalbum sinds 'i am > i was' uit 2018.

21 Savage – redrum

‘redrum’ is de eerste track die er uitspringt en ook gelijk de eerste track met een videoclip. In de videoclip keert 21 Savage terug naar Londen, de plek waar hij geboren is, om het rauwe Brixton te laten zien. Misschien bewust en misschien ook niet, maar de track is toevallig geproduceerd door LondonOnDaTrack. De aanstekelijke sample vloeit perfect met de kenmerkende flow en grimmige lines van 21, waardoor hij zijn punt perfect overbrengt: de Amerikaanse perceptie dat Londen een nette plek is waar mensen enkel theedrinken, is allesbehalve waar.

‌21 Savage – pop ur shit

Een samenwerking van 21 Savage en Metro Boomin heeft nog nooit teleurgesteld. ‘pop ur shit’ is de eerste door Metro geproduceerde track op het album en het is te horen dat Metro er geen gras over laat groeien; wat een beat. Voeg daar misschien de hardste appearance van Young Thug in tijden bij en je hebt een parel van een track. Opvallend is dat veel woorden van Thug’s verse gecensureerd zijn, wegens de lopende RICO-zaak.

21 Savage – prove it

21 Savage laat zich op de tweede helft van het album van een meer zoetsappige kant zien. Hoewel dit niet de sound is waardoor de meeste mensen fan van 21 Savage zijn geworden, laat hij zien dat deze sound hem niet misstaat. Maar ja, wanneer een producer deze Faith Evans sample gebruikt kan het ook eigenlijk bijna niet meer misgaan. We houden er sowieso altijd van als een rapper vaker samenwerkt met dezelfde zangeres en voor ons is 21 Savage en Summer Walker een duo dat we wel vaker zouden willen zien
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00