Complex Picks: Adje - Authentic

feb 28 , 14:56 MUZIEK
banner site
In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject. Dit keer bespreken we het nieuwe album van Adje 'Authentic'.

Nieuwe Slotjes

‘Nieuwe Slotjes’ fungeerde als één van de 3 singles van ‘Authentic’. Logisch ook, want het is een van de sterkste tracks van het album. De productie wordt uiteraard verzorgd door Reverse, die prachtig gebruik maakt van de sample. Op de track zelf horen we hoe Adje zijn rol als OG volledig omarmt en nog volwassener overkomt dan ooit te voren. Zo rapt hij: “Om m'n neck, dit is een Cuban, zo connect m'n chain. Soms check ik Rick Rubin voor wat echte game.” Er is dus één ding zeker; ondanks Adje’s veteranenstatus is hij nog lang niet uitgeleerd.

Nieuwe Reden ft. U-Niq

‘Nieuwe Reden’ is de eerste track met een featuring op het project en niet zomaar eentje. Niemand minder dan U-Niq ondersteunt Adje op wederom een rustige sample beat, want ja: dat is waar Adje zich op thuis voelt. De titel van het project slaat ook op de authenticiteit van Adje, zo zegt hij in zijn 101Barz-sessie: “Op de foto van de cover was ik 10 jaar oud en nog steeds ben ik de same.” Op ‘Nieuwe Reden’ delen de twee veteranen samen hun knowledge, voor iedereen die horen wil. “Deel m’n kennis met de youth, die het horen wil. Je moet eerst leren mikken als je scoren wil.”

3AM in Traklab ft. Gianski

Ervaring leert ons dat een track met een tijd en locatie in de titel, een vorm die Drake veel gebruikt, altijd een speciale is. De eerste bars zetten ook gelijk de toon. “3 uur in de nacht ik ben nog steeds in Traklab, aan het koken net als Walter in z’n methlab. Tuurlijk gaan we soms bad, maar we breken niet. We kunnen sh*t vergeven, maar vergeten niet.” Adje heeft voor de featurings veel artiesten uit de oude garde ingeschakeld, zoals U-Niq en RBDjan. Toch heeft hij voor ‘3AM in Traklab’ een wat onbekendere naam aan het lijstje met featurings toegevoegd: Gianski. Gianski heeft vorig jaar nog een 101Barz-sessie gedaan en vult deze track aan met een zingende hook. Geen misselijke lijst met namen om jezelf aan toe te voegen dus, als opkomende artiest.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10