Complex Picks: Gunna - One of Wun

mei 16 , 14:57 MUZIEK
https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1
In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject uit. Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

One of Wun

In de naar het album vernoemde track ‘One of Wun’ geeft Gunna zijn perspectief op de haat die hij de afgelopen tijd heeft ontvangen. Hij laat dan ook weten: 'Heard all about how they want me to lose, but I'm W, here for a win.' En winnen doet hij inderdaad nog steeds, wat prachtig weerspiegeld wordt door de triomfantelijke hoorns en trompetten die over deze beat rijden.

Hakuna Matata

Als je naar dit album kwam om de Gunna te horen die je altijd al hebt gehoord, dan ben je op de juiste plek. Deze track kenmerkt zich, net als veel van het album, als een echte ‘Gunna track’. Vanaf de eerste seconde weet je van wie deze tune is. Net als in ‘One of Wun’ is Gunna ook op deze track echt aan het flexen. ‘Wunna should be studied’ zegt hij, wat voor elke artiest die op zoek is naar gevestigde faam een goede tip kan zijn. Verder roept de ‘Hakuna Matata’ referentie uit The Lion King nostalgische jeugdherinneringen op, wat wij keihard vinden op een trapbeat.

Clear My Rain

In tegenstelling tot de rest van het album is ‘Clear My Rain’ een klein uitstapje. Hoewel de beat verschillende trapmelodieën bevat, maakt de feature van Leon Bridges het een speciale track. De soulzanger brengt een warme toon aan op de al harmonieuze vocals van Gunna zelf. Een combinatie waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Het is geweldig om te zien dat Gunna buiten de status quo is gegaan en iemand als Leon Bridges heeft toegevoegd aan dit project.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21