Complex Picks: Kanye West & Ty Dolla $ign - Vultures

feb 13 , 13:25 MUZIEK
64323368 bsr agency
In de rubriek 'Complex Picks' kiest de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks bij de release van een nieuw album of EP. Deze week bespreken we het veelbesproken nieuwe album Vultures, van Kanye West en Ty Dolla $ign.

Burn

Mis je de oude Kanye? Chop up the soul Kanye? Dan hoef je niet verder te zoeken dan deze tune. Op de 20e verjaardag van zijn debuutalbum The College Dropout brengt Kanye een nummer uit dat sterk doet denken aan zijn vroege werk. ‘Burn’ klinkt alsof het een lang verloren track van zijn eerste twee albums had kunnen zijn met een pakkende en geestige rap van Ye over een tijdloze sample beat, vergezeld door een zijdezachte hook van Ty. Een simpele maar toch gelaagde presentatie van het duo. De track duurt in totaal 1:50 maar voelt door de compleetheid veel langer aan.

Carnival

Een veelzijdig Kanye West album heeft bijna altijd wel een anthem. Dan hebben we het over een track die uitgroeit tot meer dan een nummer. Een track die de tijdgeest vastlegt en geschikt is om op vol volume te blazen in een stadion met 100.000 man. Eerder deed Kanye dit op tracks zoals "All Day". Een grote verrassing op deze track is de opener verse van Rich the Kid, die erg nonchalant verder bouwt op het refrein. De track had in eerste instantie een gitaarsolo van Ozzy Osbourne's Black Sabbath, maar die is na wat ophef vervangen door een sample van Ye’s eigen track 'Hell of a Life' die op M.B.D.T.F. stond. Deze song bereikt zijn toppunt door de bedwelmende vocals van Playboi Carti; deze vocals waren ook al eerder gebruikt op Carti’s 'BACKR00MS' dat eerder dit jaar verscheen.

Back To Me

Wat eigenlijk een beetje als een sullige track met een grappige soundbite ("Beautiful, naked, big-titty women just don’t fall out of the sky, you know?") gezien kan worden, is eigenlijk een banger. Nadat je het gevoel hebt dat je eigenlijk naar een soort parodie luistert, komt Freddie Gibbs met een van de hardste guestverses op het hele album. Verder kenmerkt de track zich door een catchy refrein, natuurlijk gezongen door Ty Dolla $ign, wat zo een meezinger kan worden.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07