Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

mei 01 , 16:48 MUZIEK
website banner template 1
In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject. Dit keer bespreken we het nieuwe album van PartyNextDoor 'PARTYNEXTDOOR4'.

F o r C e r t a i n

We kennen PartyNextDoor uiteraard van zijn rustige en moderne R&B sound, maar wanneer hij een dansbare tune uitbrengt is het altijd raak. Als je tracks neemt als ‘Not Nice’ en ‘Loyal’, past ‘F o r C e r t a i n’ er perfect tussen. Op het moment van schrijven is het zonnetje ook fel aan het branden terwijl de track wordt afgespeeld en dit lijkt het ideale decor te zijn voor deze track: zon, een graadje of 25 en het liefst nog een ijskoud drankje erbij. Ideaal.

S o r r y, B u t  I ‘ m O u t s i d e

Fans hebben al opgemerkt dat Partynextdoor op dit project het wiel niet opnieuw probeert uit te vinden. Waarom zou je iets repareren wat niet kapot is? ’S o r r y, B u t I ‘ m O u t s i d e’ is het perfecte voorbeeld hiervan. Het is geen vernieuwende sound van Party. Hij doet precies waar hij goed in is en doet dit heel goed: muziek maken over scenarios waar vrijwel iedereen doorheen is gegaan of ooit doorheen zal gaan in een relatie.

C h e e r s

Als je geen die-hard Partynextdoor fan bent, kan het album misschien saai en repetitief aanvoelen. Zoals eerder gezegd: hij probeert het wiel niet opnieuw uit te vinden. Toch is daar ‘C h e e r s’, een wat meer uptempo R&B track. Dit is ook een van de weinige tracks die je ook buiten de slaapkamer op zou kunnen zetten. De track omschrijft ieders gebruikelijke zaterdagavond: dronken worden, vieze dingen doen en vrij zijn. Een sound waarop we PND vaker willen horen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21