Complex Picks: Yeat - 2093

feb 20 , 21:13 MUZIEK
2093
In de rubriek ‘Complex Picks’ kiest de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks bij de release van een nieuw album of EP. Deze week maken we een reis naar de toekomst, we bespreken namelijk het nieuwe album van Yeat genaamd ‘2093’. Yeat is in korte tijd van de top van de SoundCloud-rapscene naar de mainstream gestegen en staat inmiddels bekend om zijn unieke stem en innovatieve gebruik van autotune. Met invloeden die variëren van trap tot hyperpop, heeft Yeat een niche voor zichzelf gecreëerd binnen de hiphopgemeenschap. Zijn muziek, vaak gekenmerkt door energieke beats en aanstekelijke hooks, spreekt een jonge, internet-savvy generatie aan die de grenzen van traditionele genres graag verlegt ziet worden. Na het succes van zijn eerdere projecten, zoals ‘Up 2 Më’ en ‘AftërLyfe’, heeft Yeat zijn geluid verder ontwikkeld en verfijnd op ‘2093’, waarbij hij luisteraars meeneemt op een sonische reis die zowel nostalgisch als vernieuwend aanvoelt.

Breath

Anthony Fantano, die berucht is voor zijn reviews op zijn kanaal ‘The Needle Drop’, gaf aan dat deze track echt uit 2093 maar ook uit 1983 kon komen. Dit beschrijft de track ‘Breath’ dan ook perfect. De futuristische soundscapes gecombineerd met een nostalgische touch maken dit nummer tot een unieke ervaring die de luisteraar zowel vooruit als terug in de tijd neemt. Verder kon deze instrumental zo op Kanye West’s Yeezus staan, het gehele album kenmerkt deze invloeden gecombineerd met geluiden die op andere avant-garde hiphop albums stonden zoals Travis Scott’s ‘Astroworld’ en Future’s DS2.

Bought the world

In ‘Bought the world’ horen we een zeer emotionele en persoonlijke kant van Yeat. Dit voelt erg nieuw voor Yeat, die hiervoor vooral erg nonchalant en kil overkwam. Hij heeft het dan ook over het stoppen met drugs en het nuchter zijn. De instrumental van deze track kon straight uit een dramatische sciencefictionfilm komen, met psychedelische synths en strings die je meenemen in de buitenaardse en emotionele reis van Yeat. Het is een openhartige blik op de persoonlijke strijd en overwinningen van Yeat, waardoor het een van de meest oprechte en aangrijpende nummers op het album is.

Stand on it ft. Future

‘Stand on it ft. Future’ markeert een opvallende samenwerking op het album ‘2093’, waarbij Yeat en Future hun krachten bundelen voor een track die zowel de kenmerkende energie van Yeat als de ervaren flow van Future belicht. De productie van de track is een meesterlijke mix van harde 808’s en futuristische geluidseffecten, die de luisteraar direct in de wereld van ‘2093’ trekt. Alhoewel de beat veel nieuws meebrengt heeft het alsnog veel weg van een Future beat uit 2015. Future’s bijdrage voegt een extra laag authenticiteit en diepgang toe, waardoor ‘Stand on it’ niet alleen een hoogtepunt is op het album, maar ook een bewijs van Yeat’s vermogen om samen te werken met gevestigde namen in de industrie en toch zijn unieke sound te behouden.
De reden waarom deze tracks uitblinken op het album ‘2093’ is niet alleen vanwege hun individuele kwaliteiten, maar ook hoe ze samen een coherent verhaal vertellen binnen het grotere universum dat Yeat heeft gecreëerd. Van de futuristische en nostalgische vibes in ‘Breath’, de emotionele diepgang in ‘Bought the world’, tot de krachtige samenwerking in ‘Stand on it ft. Future’, elk nummer draagt bij aan het unieke geluid en de impact van ‘2093’.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07