De vijf beste Yade Lauren featurings

nov 04 2021, 15:33 MUZIEK
244557811 212682570874909 8720255075258663158 n
Yade Lauren is momenteel zonder twijfel de meest populaire zangeres in Nederland. De zangeres is al sinds haar vorige album 'Reflecties' dé superster waar alle jonge vrouwen naar opkijken en alle jonge mannen een crush op hebben.

In de Nacht

Met haar nieuwe single 'In de nacht' staat ze op nr.2 op Spotify, net achter streamingkanon Adele.Hoe kan het ook anders? Yade brengt een internationale sound naar de Nederlandse scene, waarbij het volledige plaatje klopt. Zoals ze in een ouderwetse talentenjacht zouden zeggen: zij heeft de X-factor. Van lyrics tot zangtalent tot looks: Lauren heeft het allemaal. Het is dan ook geen wonder dat elke artiest een featuring wil van Yade Lauren. Geen enkele artiest in de rapscene lijkt nog een project uit te brengen zonder een featuring van Yade.

Yade Lauren featurings

Aangezien het erop lijkt dat Yade alleen maar zal groeien in populariteit, hebben wij haar vijf beste featurings op een rijtje gezet.
Kevin ft. Yade Lauren - Als ik je niet zie
'Als ik je niet zie' is ongetwijfeld een classic. Het was de eerste samenwerking van Yade en Kevin, waarna de legendarische tracks 'Samen' en 'Praat met Mij' volgden. Kevin en Yade bleken een gouden duo te zijn. 'Als ik je niet zie' ging compleet viraal op zowel streamingdiensten als TikTok en zelfs de akoestische versie werd een hit. Tijdens ons Backstage Met interview met Ronnie Flex, benoemde hij dit als zijn favoriete Yade Lauren track: 'Ik vind dat gewoon een gekke unieke song', stelde Ronnie. 'Ook gewoon een wereldhit. Ik geloof dat als die in welke taal dan ook uit was gekomen, dat het overal een sicke hit zou zijn'. We zijn het daar helemaal mee eens.
Ronnie Flex ft. Yade Lauren - Goed Genoeg
'Goed Genoeg' kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het was de eerste single van Ronnie's nieuwe album 'Altijd Samen' en nogmaals een bevestiging dat Ronnie ons altijd hitjes zal blijven geven. Het liefst in samenwerking met vrouwelijke artiesten. Yade en Ronnie hadden nog niet eerder samengewerkt, maar gezien hoe muzikaal beiden artiesten zijn, was dit natuurlijk een match made in heaven. Als je het mij vraagt, is 'Goed Genoeg' zelfs beter dan Ebenezer's 'Flaws and All', de originele sample van de track.
Jonna Fraser ft. Yade Lauren - Kalmeer
Zoals meerdere tracks in deze lijst, is ook 'Kalmeer' geproduceerd door Jordan Wayne. Los van de goede samenwerking tussen Yade Lauren en mannelijke artiesten, lijkt haar sound ook gemaakt voor de producties van Jordan Wayne. 'Kalmeer' stond op Jonna Fraser's album 'Calma' en was ongetwijfeld een goede voorloper van hun volgende samenwerking 'Dreams'.
Broederliefde ft. Yade Lauren - Connectie
Connectie opent met een verse van Yade en daarnaast neemt ze ook de leiding in het refrein van de track. Indien dit niet goed uitgewerkt was, zou ze hierdoor wel eens de hele track over kunnen nemen (we weten allemaal dat ze het talent ervoor heeft), maar 'Connectie' is gebalanceerd genoeg om in die herkenbare Broederliefde energie. De samenwerking maakt 'Connectie' één van de beste tracks van het album 'Medaille'.
Frenna & Jonna Fraser ft. Yade Lauren - Dreams
Last, maar zeker niet least, Dreams. Dit is de meest recente track uit de lijst, op het album 'Championships' van Frenna en Jonna Fraser. Hoewel het gehele album een redelijk feestelijke stemming uitstraalt, is deze track iets diepgaander en serieuzer dan de anderen. Yade's rol op de track is niet heel groot, maar ze levert de nodige ad libs om 'Dreams' naar het volgende niveau te tillen. Het toont aan dat Frenna en Jonna precies wisten hoe ze haar in moesten zetten, zodat ze niet alle shine steelt, maar de track nog wel die onmiskenbare Yade Lauren saus geeft.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21