Def Jam kiest Nigeriaanse A&R toptalent Tunji Balogun als nieuwe CEO

aug 10 2021, 14:49 MUZIEK
Tunji Balogun is als nieuwe CEO voor platenlabel Def Jam bekendgemaakt. Hij komt als vervanging voor de manager van Eminem: Paul Rosenberg. Jeffrey Harleston was interim-CEO na het vertrokken van Paul in 2020. De Nigeriaanse Tunji Balogun is geen onbekende in de muziekwereld. Als mede-oprichter van Keep Cool Records heeft hij o.a. Freddie Gibbs & Madlib, Normani, Lucky Daye, VanJess en UMI getekend.
Tunji Balogun heeft een geweldig cv opgebouwd voordat hij werd benoemd als CEO van Def Jam. In het begin van zijn carrière liep Tunji Balogun stage bij Warner Bros. Records (nu Warner Records) en Virgin Records voordat hij zeven en een half jaar bij Interscope Records werkte als A&R. Na dit alles trad hij in 2015 in dienst als senior vice president A&R, om vervolgens executive vice president A&R Def Jam te worden. Tijdens zijn tijd bij het label speelde hij een belangrijke rol bij het tekenen van onder meer Childish Gambino, Khalid, Brockhampton en Bryson Tiller. Dit allemaal terwijl hij druk is als mede-oprichter van Keep Cool Records.
Def Jam maakt dit jaar een aantal grote aanpassingen. Def Jam heeft Nicki Farag onlangs benoemd tot executive vice president en general manager, en Snoop Dogg vervoegde in juni ook het team als executive creatieve en strategische consultant. Snoop treedt ook toe als senior strategisch adviseur, met een "onmiddellijke focus" op A&R en creatieve ontwikkeling, rapporterend aan Universal Music Group voorzitter en CEO Sir Lucian Grainge en Def Jam's interim-voorzitter en CEO Jeffrey Harleston. Daar voegt Def Jam nu de benoeming van een nieuwe CEO aan toe.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21