Deze artiesten hebben het internet uitgespeeld

aug 10 2021, 19:00 MUZIEK
web header uitgespeeld
Artiesten zijn tegenwoordig ook content creator. Het is dan ook belangrijk om als artiest de vinger op de pols te hebben betreffend de laatste trends. Maar niet elk creatief persoon op social media is een trendvolger, er zijn een paar die de trend bepalen. Deze artiesten hebben het internet volledig uitgespeeld volgens Complex.

Architrackz

De kans is groot dat als je Architrackz kent van zijn muziek, je hem ook kent als grappenmaker van topniveau in de filmpjes van SpaceCadetPat. Als je de video's van SpaceCadetPat hebt gekeken, zou je denken dat Architrackz na elke geschoten videoclip met een kater thuiszit. Niks is minder waar, de gezellige sfeer sluit juist perfect aan bij de professionele setting bij video opnames. De keuze om behind the scene footage op deze wijze te verwerken vanuit Striker heeft voor mijn gevoel het gewenste effect gehad op social media.

Sarita Lorena

Met gemiddeld 20.000 views op elke video, kan je zeggen dat Sarita Lorena precies weet wat ze moet doen om haar fans te bereiken. De combinatie van Nederlandse humor met Amerikaans challenges heeft laten zien dat Sarita Lorena social media tot in de toppen van haar vingers beheerst.

Sor

Waarschijnlijk ben je bekend met Piet’s weerbericht maar ken je ook Sor’s weerbericht? Voor de promotie van de EP Phonak, vernoemd naar het merk van zijn gehoorapparaat, begon Sor met het plaatsen van weerberichten op. Het was letterlijk in elk filmpje kutweer, vandaar dat er extra tijd over was voor andere punten.Van de promotie van zijn eerste videoclip, tot aan Sor in gesprek met zichzelf over de kou, alles kwam voorbij in het weerbericht.

Lil nas X

Al sinds 2019 heeft Lil Nas X social media in een headlock met virale grappen, maar ook met sterke comebacks naar haters die hem proberen te beledigen. Het begon allemaal bij de Yeehaw Challenge. Gebruikers moesten Yee Yee Juice drinken en vervolgens veranderde zij in een cowboy. De Yeehaw challenge heeft ervoor gezorgd dat Lil Nas X met Old Town Road 19 weken op nr.1 in de Billboard top 100 heeft gestaan. Uiteindelijk heeft Old Town Road Lil Nas X twee Grammy’s opgeleverd in 2020: Best Music Video en Best Pop Duo/Group Performance.

Saweetie

Saweetie is een van de artiesten die internet het beste inzet ter promotie. Ze wordt dan ook de 'content queen' genoemd. Met de slagzin ''I know that’s right!'' heeft Saweetie een herkenbare tagline voor haarzelf gecreëerd. Zo herkenbaar, dat toen het gezegde voorbij kwam in de hitsingle 'Up' van Cardi B, mensen haar vroegen waarom Saweetie die line niet had ingesproken. Saweetie steekt veel tijd in social media, vooral conceptueel probeert ze altijd te innoveren met posts. Voor de posts heeft de rapper een sparringpartner in de vorm van een beste vriendin genaamd Sabrina Brazil. De dames zijn al vanaf jonge leeftijd vrienden en Sabrina functioneert als rechterhand van Saweetie, als het gaat om social media en content creation.

Boef

Als we het hebben over artiesten die het internet uitgespeeld hebben, kan Boef niet ontbreken. Iedereen kent Boef als rapper, maar de vlogs hebben hem populair gemaakt. De video’s waren een hit onder de jeugd, maar ook onder volwassenen. Samen met Jopie, Racist en Koevoet had hij de wildste avonturen, van Parijs naar Berlijn tot aan het weggeven van een Mercedes. Door de wilde avonturen werd Boef al snel bestempeld als treitervlogger. Dat mocht natuurlijk de pret niet bederven, het tegendeel werd zelfs bewezen. Binnen de kortste tijd is Boef één van de grootste en populairste rappers van Nederland geworden.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10