Deze artiesten willen we tegenover elkaar zien in een Nederlandse Verzuz

jul 02 2021, 15:13 MUZIEK
186348320 304548404555688 6821289719171400899 n
De pandemie heeft nieuw leven gegeven aan Instagram live sessies. Een van die Instagram live sessies is Verzuz, verzonnen door Timbaland en Swizz Beats. De show is uitgegroeid van virale sensatie tot een nieuwe vorm van battle rap. Het grote verschil met battle rap is dat er bij Verzuz niet alleen rappers tegenover elkaar staan en dat de duellisten strijden met hun grootste hits. Na legendarische battles van Fabolous, 2 Chainz, Rick Ross en vele anderen, zijn wij klaar voor een Nederlandse Verzuz. Hierbij zouden we graag de volgende namen tegenover elkaar willen zien.

Hef vs. Murda

photo 2021 08 18 17 01 41
BangBros: Hef en Murda beloven fans al enige tijd een vervolg op de tape ‘Bruin Brood’. In een aflevering van Yous & Yay liet Hef weten dat hij samen met Murda werkt aan nieuwe muziek. Murda liep Hef weer vriendschappelijk te pesten, door te zeggen dat hij beter kon rappen dan hem. Uiteindelijk is er nog niks uitgebracht. Het maakt mij niet echt uit wat de reden is, zolang het maar gebeurd. Oplossing voor nu? De BangBros tegenover elkaar in een Verzuz. Als ze niet vrijwillig bij elkaar komen, dan maar zo.

Ronnie Flex vs. Frenna

vs ronnie
Als je denkt aan grootheden in de Nederlandse rapscene, kunnen Ronnie Flex en Frenna niet ontbreken. Sinds Drank & Drugs is Ronnie niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Hetzelfde geldt voor Frenna en de hitmachine SFB. Om de successen van de afgelopen jaren te vieren, zou de kers op de taart een vriendschappelijke battle tussen beide heren zijn. Wat dacht je van Wat Is Je Naam van Frenna tegenover In De Armen Van Een Engel van Ronnie of Dragon Roll tegenover Jouw Seizoen. De perfecte afsluiter voor de avond zou dan Energie van Ronnie Flex in samenwerking met Frenna moeten zijn.

Qucee vs. Nesim

vs qucee
Qucee en Nesim zouden inmiddels meesters moeten zijn in battle rap. Het is dan ook niet voor te stellen dat er een Nederlandse Verzuz gehouden wordt zonder deze bekende battle rappers. Sinds Qucee en Nesim weer een duo zijn, lijkt de trein niet meer te stoppen. De comeback van Supergaande werd ingeluid door het concept Accepteer de Punchline. Met gevatte lines, de entertainment spirit van Ta Joela en een vaste dj in de vorm van Fraasie, hebben ze een meesterlijk concept neergezet.

Ta Joela vs. Défano Holwijn

ta joela
Als we het over een punchlines hebben, kunnen deze twee niet ontbreken. Veel mensen waren sceptisch over het raptalent van beide heren, maar als je ze hoort is die twijfel snel weggenomen. Beiden hebben een sessie gehad bij 101Barz. Met 4,6 miljoen views voor Défano en 1,5 miljoen voor Ta Joela, zitten ze in de top van de afgelopen sessies. We weten dat wij een hete show kunnen verwachten, misschien zelfs net zo heet als FC avondklok.

Latifah vs. Stefflon Don

verzus steff
Wat dacht je van de hit Hurtin' Me van Stefflon Don tegenover Avec Me van Latifah? Stefflon Don en Latifah laten zich niet in een hokje plaatsen. Geen rapper, geen zangeres, maar artiest. Dat is wat je moet onthouden als je aan deze twee artiesten denkt. Verwacht dan ook een optreden die tipt aan alle verwachtingen van een prachtige live show.

Yade Lauren vs. Rimon

vs yade
Zowel Rimon als Yade Lauren hebben een totaal ander pad bewandeld, maar beiden dames zijn internationaal bekend, hebben een dijk van een stem en weten je te raken met hun emotionele tracks. De afsluiter van de avond kan dan ook niet mooier worden met de mellow R&B en soul vibes van Rimon en Yade Lauren.

Ray Fuego vs. Yung Nnelg

yung vs ray dutch vs e1627421921921
Fuego kan je kennen als oprichter van het SMIB-platform, onder andere verantwoordelijk voor het Smibanese woordenboek, Smibliotheek en het SMIB-festival. Rappend achter een masker of als punker lid van de groep Ploegendienst, Ray Fuego is in elke situatie altijd zichzelf. De artistieke duizendpoot heeft naast al zijn dromen een heldere visie en dat is op zijn manier de Michael Jackson van deze generatie worden.
Yung Nnelg ken je misschien ook van SMIB of de legendarische formatie Veldentaal. De Ghanese rapper heeft een unieke sound, al sinds het eerste project ‘What Else’. Het is een bijzondere mix van de SMIB-sound, het selecteren van de perfecte beats en creativiteit van de hoogste plank. De sound van Nnelg zorgt ervoor dat alle uitgebrachte projecten verschijnen in een andere soort jasje. Hij wordt hier zelfs op aangesproken in het nummer Intro van het project 'Contra'.
Zowel Ray Fuego en Yung Nnelg hebben een sessie gehad bij A COLORS SHOW. De show nodigt vaak onbekende artiesten uit, maar ook grotere acts waarbij je moet denken aan namen zoals Skepta, BIllie Eilish en J.I.D. Het is dan ook fijn om te zien dat Nnelg en Fuego op internationaal niveau de erkenning krijgen die ze verdienen. De laatste strijd in de Nederlandse variant van Verzuz zou er dan ook één voor de boeken zijn.

Jack $hirak vs. Esko 

photo 2021 08 18 17 01 37
In de ene hoek heb je de oprichter van label Van Klasse in de vorm van Esko. In de andere hoek de producer die grotendeels van de productie van New Wave op zijn naam mag zetten: Jack $hirak. Over de jaren heen hebben beide mannen voor miljoenen plays binnengeharkt op Youtube en op Spotify. De laatste Nederlandse Verzuz zou in een arena gehouden moeten worden. De avond gevuld met een aantal gastoptredens van nummers waarbij de productie is geregeld door één van de twee.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21