Dit is wat ADF Samski zo speciaal maakt

feb 23 2022, 19:11 MUZIEK
img 0776
ADF Samski heeft ruim twee jaar geleden zijn intrede gemaakt binnen de hiphop-scene. Anno 2022 is hij een artiest die moeilijk weg te denken is in ons hiphop-landschap. Hij dropte zijn debuutalbum 'Fresh Prince Van Noord', zijn No Hook-trilogie werd een regelrechte YouTube-hit en ook is zijn 101Barz is op het moment van schrijven al 3,6 miljoen keer bekeken.
Hieronder hebben wij vijf redenen uiteengezet waarom ADF Samski een speciale artiest is:
Zijn eigenzinnige sound
ADF Samski kwam de game in met een verfrissende stijl. Zijn speelse flow in combinatie met de sample-based Westcoast beats van p.APE, baarden veel opzien. Hij bracht de jaren negentig terug naar de Nederlandse hiphop terwijl hij zelf in 2000 geboren is. Op het nummer 'No Hook 3' werd de legendarische houseplaat 'Lady' van Modjo zelfs gesampled.
Het feit dat hij op $hirak's "UHUH" stond en er toch vanaf is gesprongen
ADF Samski gaf bij Rookworst de Podcast te kennen dat hij een verse had gedaan op de zomerhit "UHUH". Toen hem werd gevraagd waarom hij niet op de uiteindelijke master stond gaf hij aan dat de track niet paste bij zijn muzikale toekomstvisie. Dat terwijl elke artiest de kans zou grijpen om op een track te springen met Ronnie Flex én Lil Kleine.
Hij teert niet op het succes van zijn broer
ADF Samski is zoals bekend het halfbroertje van Ronnie Flex. Ronnie loopt al een decennium mee in de rapgame en hij heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend. Samski had hier dankbaar gebruik van kunnen maken als 'broertje van' maar hij liet het. Zijn carrière is op organische wijze gebloeid en hij heeft dit dan ook op eigen kracht gedaan.
Hij denkt in collectief belang
Vaak zie je dat artiesten die afkomstig zijn van een collectief al snel solo gaan wanneer ze succes boeken. Ze gaan alleen maar met A-artiesten werken om zelf sneller op de ladder van de industrie te klimmen. Bij Samski merken me dat hij nog steeds veel muziek maakt met zijn ADF-vrienden. En dat is hoogstwaarschijnlijk omdat het plezier met zijn eigen mensen het grootst is.
Het constante her-uploaden van No Hook 3
Die tune zegt eigenlijk alles al. Boys die met messen zwaaien op een vrolijke track waarbij er een housenummer uit zijn geboortejaar gesampled is. Een grotere discrepantie gingen we niet vinden. Vandaar dat-ie zo viraal ging. Dat viel ook het label op die het nummer 'Lady' uitbracht. De sample kon niet gecleared worden en daardoor werd het nummer van YouTube afgehaald. Het nummer is zo populair dat fans het om de haverklap weer op YouTube slingeren.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21