Hoe Drake viraal gaan tot een kunst verheft tijdens zijn It's All A Blur Tour

aug 09 2023, 8:05 MUZIEK
657vuvpecx5j5e3t2zzezeg3q4
Als er iemand snapt wat viraal gaan is, is het Drake. Al bijna zijn hele muzikale carrière maakt hij gretig gebruik van het internet om successen te genereren of groter te maken. Of het nou memes zijn, zijn Toosie Slide-challenge, zijn vermomming als straatreporter om zijn eigen fans te vragen wat ze nou eigenlijk van Drake vinden of onlangs nog het bed in duiken met Bobbi Althoff voor een interview; de Canadese wereldster heeft een neusje om zieltjes voor zich te winnen op een manier zoals niemand anders dat kan.
Momenteel is Drizzy op tour met 21 Savage, om hun collabo-album 'Her Loss' te promoten. Hoewel er nog geen Europees deel van de toernee is aangekondigd, valt er online al heel veel te smullen. Bij zowat iedere show in een andere stad gebeurt er wel iets waar het internet massaal op duikt. Of het nou een BH van behoorlijk formaat betreft of een reünie met een voormalige opp; we zetten alle noemenswaardige gebeurtenissen op een rij.

5 juli: Een zeer wilde tour-opening in Chicago

Bij de start van de tour in Chicago was een van de eerste dingen die het publiek konden aanschouwen een gigantisch standbeeld van Virgil Abloh. Het overleden mode-icoon was te zien in de iconische pose die hij ooit aannam tijdens zijn eerste show als creative bij Louis Vuitton tijdens Paris Fashion Week 2018; op het punt om een papieren vliegtuigje over de runway naar het oneindige te werpen. “Please make some noise for one of the most important people I’ve met in this industry. Make some noise for one of the greatest minds that we’ve ever seen”, zei Drake on stage in diens thuisstaat.
virgilablohstatue
Ook dachten fans dat de persoon die een jonge versie van Drake speelde tijdens een van de nummers een hologram was. Op een moment in de show nam Drizzy een “oud notitieboekje vol songteksten” aan om er vervolgens uit voor te lezen, terwijl de 'jonge Drake' aandachtig luisterde. Het was echter geen hologram, maar een vriend van de Graham-familie.
an investigation into hologram drake 3 991 1689106105 0 16x9
Verderop tijdens de show verscheen een boodschap aan het adres van Childish Gambino op de lichtkrant onder het podium. De rapper/acteur uit Atlanta gaf een paar maanden ervoor toe dat 'This Is America', waarvoor hij onder meer vier Grammy's kreeg, in eerste instantie een Drake disstrack zou worden. Tussen de krantenkoppen die te zien waren tijdens Drake's performance van 'Headlines' viel te lezen: "The Overrated And Over Awarded Hit Song ‘This Is America’ Was Originally A Drake Diss Record."

https://www.youtube.com/shorts/zPK9iGymBmg

14 juli: J. Cole verschijnt op het podium in Montreal in plaats van 21 Savage

Door juridische problemen is het voor 21 Savage onmogelijk om bij de shows in Canada te zijn. Maar Drake zou Drake niet zijn als hij niet een vervanger van formaat zou optrommelen. J. Cole werd al wandelend door de crowd gespot voordat hij het podium bereikte, maar eenmaal on stage deden ze niet alleen een track samen ('No Role Modelz') maar speelde Cole ook een korte solo-set.

17 juli: Drake geeft fan advies nadat een vape on stage wordt gegooid

Drake houdt niet van vapes. Tijdens zijn show in het Barclays Center in Brooklyn liet hij abrupt de muziek stoppen toen er eentje op het podium werd gegooid. “Did you throw a vape over here? Come on. Who threw this?” vroeg hij aan de voorste rijen, toen hij het ding zag liggen. Om vervolgens er een echt momentje van te maken en een advies uit te brengen. “There's no way you're taking life serious if you thing I'm gonna pick this vape up and vape with you at the f*cking Barclays Center. You got some real life evaluating to do.”

21 juli: “Locate this woman immediately!”

Een van de meest virale momenten krijgt nog een interessant staartje. Toen Drake een bh opraapte die naar hem werd gegooid, het label vakkundig controleerde en verbaasd uitriep: “Damn, 36G? Locate this woman immediately!”, wist de 21-jarige Veronica Correia waarschijnlijk niet wat haar allemaal nog te wachten stond. Toen het filmpje diezelfde avond nog viraal ging, suggereerden veel mensen dat ze een Onlyfans-account moest openen vanwege de gigantische vraag, maar Veronica liet meteen weten niet geïnteresseerd te zijn in zo'n avontuur.
Toch kwam er een overwachte wending toen Playboy bij haar aanklopte. Ze nodigden haar uit zich aan te sluiten en content te creëeren op een manier daar bij haar past. Uiteindelijk is de single mom met Portugese roots ingegaan op het aanbod.

25 juli: Drake nodigt zijn moeder uit voor een van de meest persoonlijke momenten uit zijn carrière

Hartverwarmend; Drizzy die zijn moeder liet huilen terwijl hij haar een serenade bracht op het podium. Tijdens de show in Madison Square Garden in New York nodigde hij zijn moeder Sandi Graham uit op het podium, terwijl hij 'Look What You've Done' ten gehore bracht. Aan het einde van het nummer, dat hij rapte terwijl hij naast zijn moeder op een bank zat, deelden de twee een warme omhelzing, waarbij ze beiden zichtbaar emotioneel werden. In de track beschrijft hij de relatie met zijn moeder en zijn oom Steve: "They love your son, man, that boy gone / You get the operation you dreamed of / And I finally send you to Rome / And get to make good on my promise / It all worked out, girl, we should’ve known / ‘Cause you deserve it."

28 en 29 juli: In Washington zet Drake een nieuw financieel record op zijn naam

Volgens Touring Data is 'The 6 God' de eerste rapper die minstens vijf miljoen dollar aan inkomsten heeft gegenereerd met een enkel arena-concert in de V.S. Hij bereikte die prestatie tijdens twee back-to-back shows in de Captital One Arena in Washington D.C. Gemiddeld 5,032 miljoen euro brachten de avonden op aan ticketverkoop. Naar schatting woonden 34.303 mensen de shows bij, met een gemiddelde ticketprijs van $ 293,40.

31 juli: reünie met Meek Milly in Philly

In Philadelphia liep Drake het podium op met Meek Mill en gaf hij de Dreamchasers-MC een sicke shout out. Dat hielden hiphopfans zo'n acht jaar geleden niet voor mogelijk. De twee, die toen al een aantal samenwerkingen op hun naam hadden staan, vochten toen een iconische rapbeef uit door tracks over elkaar te maken. “Y'all see who I walked out here with, right?”, zei Drake tegen de crowd. “I'd always keep it 100 with you. The last time I was in this building, that man right here, he's been representing this city since he started this shit!”
Hij adresseerde ook nog even hun beef van jaren terug en toonde hun groei: “That man, me en him weren't getting along at the the. But he is a real *****, so he definitely got us up out of Philly real quick. We do get to stick around and chill. It means the most to me that I could come back to this city and show the growth as two man that we can come here tonight and we can represent for motherf****g Philadelphia together. That's what this shit is about.” Na de show gooide Drizzy ook nog een foto van hen samen online met de caption: “This really gave me peace of mind tonight.”

5 augustus: Drake maakt een slapende fan wakker tijdens Controlla

Afgelopen weekend ging een hilarisch moment viraal van de tourstop in Milwaukee. In de video van TikTok-gebruiker @eruj__ was Drizzy te zien die een zeer mellow variant van Controlla ten gehore bracht, lopend langs de eerste rij, met een filmploeg achter zich. Op dat moment spot hij een fan die een dutje aan het doen is en besluit hij hem zelf wakker te maken. Voor veel artiesten niet echt een groot compliment, maar Drake weet het zo te draaien dat het weer een momentje is.

https://youtube.com/shorts/tDwGMeYop1A?feature=share

En dan te bedenken dat de tour nog tot 9 oktober duurt en dat we dus waarschijnlijk over twee maanden nóg zo'n artikel als dit zouden kunnen publiceren. Mocht dat het geval zijn, zullen we een part 2 niet laten.
Meer over music, culture, lifestyle en sport weten? Check onze homepage!

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55