Drake's 'Certified Lover Boy' vestigt Spotify's record voor meeste streams op de eerste dag

sep 04 2021, 11:05 MUZIEK
img 83710258beae 1 1
Als het gaat om streaming is Drake’s enige concurrentie hijzelf. Enkele uren na de release van Drake’s Certified Lover Boy kwam Spotify met de aankondiging dat het meest gestreamde album binnen 24 uur is. Spotify liet aan Complex weten dat het een wereldwijd record is, dat voorheen ook in het bezit was van Drake’s Scorpion. Scorpion had Drake op één dag 132 miljoen streams opgeleverd.
De aankondiging vanuit Spotify volgt kort na soortgelijke berichtgeving vanuit Apple Music. Ook bij Apple Music was Drake dit jaar de meest gestreamde artiest op één dag. Bovendien verbrak Certified Lover Boy ook het Apple Music-record voor het meest gestreamde album binnen 24 uur. Dit record stond nog enkele dagen geleden op Kanye’s naam met het uitgestelde Donda-album. 'Ye's project was naar verluidt binnen de eerste dag meer dan 60 miljoen keer gestreamd in de Verenigde Staten.
Certified Lover Boy bestaat uit 21 nummers en heeft samenwerkingen uit de hele industrie. Young Thug, Future, Lil Wayne en zelfs Kid Cudi waren te vinden op CLB. Zelfs Kid Cudi? Ja, de mannen hadden beef. In het kort: Tijdens Drake’s ruzie met Meek had Meek wat te zeggen over de manier waarop Drake nummers schrijft. Kid Cudi gaf dat een co-sign en de rest is geschiedenis.

"Een combinatie van giftige mannelijkheid en acceptatie van de waarheid die onvermijdelijk hartverscheurend is. Executive geproduceerd door mij, Noah 40' Shebib, Oliver El-Khatib en Noel Cadastre. Opgedragen aan Nadia Ntuli en Mercedes Morr. RIP''

Drake

Drake droeg het project op aan de late modellen Nadia Ntuli en Mercedes Morr. De eerstgenoemde stierf naar verluidt eerder dit jaar bij een auto-ongeluk en de laatstgenoemde werd minder dan een week geleden gedood in wat werd beschouwd als een in scène gezette zelfmoord.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00