Drake's 'Certified Lover Boy' vestigt Spotify's record voor meeste streams op de eerste dag

sep 04 2021, 11:05 MUZIEK
img 83710258beae 1 1
Als het gaat om streaming is Drake’s enige concurrentie hijzelf. Enkele uren na de release van Drake’s Certified Lover Boy kwam Spotify met de aankondiging dat het meest gestreamde album binnen 24 uur is. Spotify liet aan Complex weten dat het een wereldwijd record is, dat voorheen ook in het bezit was van Drake’s Scorpion. Scorpion had Drake op één dag 132 miljoen streams opgeleverd.
De aankondiging vanuit Spotify volgt kort na soortgelijke berichtgeving vanuit Apple Music. Ook bij Apple Music was Drake dit jaar de meest gestreamde artiest op één dag. Bovendien verbrak Certified Lover Boy ook het Apple Music-record voor het meest gestreamde album binnen 24 uur. Dit record stond nog enkele dagen geleden op Kanye’s naam met het uitgestelde Donda-album. 'Ye's project was naar verluidt binnen de eerste dag meer dan 60 miljoen keer gestreamd in de Verenigde Staten.
Certified Lover Boy bestaat uit 21 nummers en heeft samenwerkingen uit de hele industrie. Young Thug, Future, Lil Wayne en zelfs Kid Cudi waren te vinden op CLB. Zelfs Kid Cudi? Ja, de mannen hadden beef. In het kort: Tijdens Drake’s ruzie met Meek had Meek wat te zeggen over de manier waarop Drake nummers schrijft. Kid Cudi gaf dat een co-sign en de rest is geschiedenis.

"Een combinatie van giftige mannelijkheid en acceptatie van de waarheid die onvermijdelijk hartverscheurend is. Executive geproduceerd door mij, Noah 40' Shebib, Oliver El-Khatib en Noel Cadastre. Opgedragen aan Nadia Ntuli en Mercedes Morr. RIP''

Drake

Drake droeg het project op aan de late modellen Nadia Ntuli en Mercedes Morr. De eerstgenoemde stierf naar verluidt eerder dit jaar bij een auto-ongeluk en de laatstgenoemde werd minder dan een week geleden gedood in wat werd beschouwd als een in scène gezette zelfmoord.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10