Drake's producer 40 legt uit waarom R.Kelly schrijf credits heeft op 'CLB'

sep 05 2021, 10:29 MUZIEK
photo by a hrefhttpsunsplashcom at baranlotfollahiutm sourceunsplashutm mediumreferralutm contentcreditcopytextbaran lotfollahia on a 7
Drake heeft afgelopen vrijdag zijn langverwachte album 'Certified Lover Boy' gedropt. Het album werd geprezen door fans, maar ontving ook kritiek toen mensen erachter kwamen dat R.Kelly schrijf credits heeft op de track 'TSU'. Gezien de controversie die R.Kelly omringt en zijn huidige rechtszaak omtrent seksueel misbruik, vonden critici het zeer ongepast dat Drake met hem samen zou werken.
Het nummer bevat een sample van R. Kelly's single "Half on a Baby" uit 1998. Kelly is de enige tekstschrijver en componist die is gecrediteerd voor "Half on a Baby", naast Justin Timberlake en Timbaland, waarvan ook nummers gesampled zijn. In een Instagram-bericht waarin een artikel van de Britse online krant The Independent werd gedeeld, gaf 40 zijn mening over het nummer in de commentsectie.
This is a photo of 40.
This is a photo of 40.
In de comments liet 40 weten dat Drake niet heeft samengewerkt met R.Kelly:

Op een nummer dat TSU heet, staat in het begin een sample van OG Ron C, die praat. Daarachter speelt vaag, je kan het niet eens horen, een nummer van R.Kelly op de achtergrond. Het heeft geen betekenis en er zijn geen lyrics aanwezig, Kelly's stem is niet eens aanwezig, maar als we het gepraat van Ron C wilden gebruiken, waren we gedwongen om het te licentiëren. Het zit mij niet lekker, laat ik dat maar zeggen. En ik ben hier niet om Drake's teksten te verdedigen, maar ik wilde wel ophelderen dat R. Kelly echt niet aanwezig is op de track en het een beetje misleidend is om hem een co-tekstschrijver te noemen. Het is nogal wild omdat ik net "Baby Girl" van Kathy Landoli aan het lezen was en de verhalen over sommige van die dingen zijn gruwelijk en walgelijk. Toen zag ik dit bericht en ik moest gewoon iets zeggen, want het is gewoon ongelooflijk walgelijk om te denken dat we naast die man zouden staan of met hem zouden schrijven.

Certified Lover Boy zal naar verwachting nummer 1 worden op de Billboard 200, met voorspellingen van 575.000 tot 625.000 verkochte exemplaren in de eerste week. Drake heeft op de dag van de release een zeer komische video voor "Way 2 Sexy" uitgebracht, met Future en Young Thug.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21