Editors Picks: favoriete Nederlandse projecten (Recasso - Sevn Alias)

aug 29 2023, 9:59 MUZIEK
recasso 2
In de rubriek ‘Editors Picks’ spreken we elke week met een Complex NL-redactielid over hun favoriete Nederlandse projecten. In deze editie van Editors Picks gingen we in gesprek met redactielid Didi Wals over haar favoriete project. Didi legt in dit artikel uit waarom Recasso, in 2018 uitgebracht door Sevn Alias, haar favoriete Nederlandse project is.

Eerste aanraking met muziek van Sevn Alias

"Mijn eerste kennismaking met Sevn's muziek was zijn 101Barz-sessie in 2015. Tot de dag van vandaag ken ik die hele sessie uit mijn hoofd. Ik had zelfs een Soundcloud-account aangemaakt om die 101-sessie op repeat te kunnen zetten. Door die 101Barz begon ik meer van Sevn Alias z'n muziek te luisteren. Nummers zoals 'Ma3lish' en 'Nachtmerrie' heb ik destijds erg veel geluisterd."

Recasso

"Na 2017 luisterde ik wat minder naar Nederlandse hiphop. Ik kwam in een fase waarin ik meer naar internationale muziek luisterde en daardoor volgde ik niet echt wat zich in Nederland afspeelde. In 2019 leerde ik mijn huidige beste vriend kennen en hij is echt een Sevn Alias fan. Hij wees mij ruim een jaar later weer op de muziek van Sevn Alias en ik zat er gelijk in. Door hem maakte ik een inhaalslag van al zijn muziek die ik gemist had en daarin sprong Recasso er echt uit. Het was een ander soort project dan ik van Sevn Alias gewend was. In mijn optiek nog muzikaler. Het heeft zeker wel nog de 'signature Sevn-sound', maar op Recasso komt dit uitgebreider naar voren. Ik vind het dan ook een beter album dan Picasso. De producties zijn wat rustiger en eigenzinniger in vergelijking tot Picasso. Dat terwijl ik hem voorheen al echt heel goed vond. Ook vond ik de samenwerkingen die hij aanging voor dit album heel nice. Zo verschenen de Jamaicaanse dancehall artiest Beenie Man, saxofoniste Candy Dulfer en Mr. Probz op het album. Door dit album ben ik weer meer naar Nederlandse muziek gaan luisteren."

Favoriete nummers

Seeka

"Mijn absolute favoriet van dit album is sowieso 'Seeka'. Het geeft me een zomergevoel en als ik het luister word ik er meteen vrolijk van."

6 Million Ways

"'6 Million Ways' is ook een nummer die er echt uitsprong voor mij. Het nummer gaat over de vele dingen die je omlaag trekken in het leven. De essentie van het nummer is dat je ondanks de valkuilen altijd moet blijven staan. '6 million ways' is een begrip dat vaker gebruikt wordt, ook in hiphop en Sevn heeft de definitie van dit begrip op dit nummer in een eigen jasje gestoken."

Hennessy

"Ik vind Hennessy ook een heel mooi nummer. Het is gemaakt in samenwerking met de Jamaicaanse dancehall-legende Beenie Man. Los van het feit dat de vocalen voor een deel niet Nederlands zijn, vind ik het ook echt geen Nederlands nummer. Daarmee bedoel ik dat de sound en de kwaliteit van het nummer de Nederlandse standaarden overstijgt. Toen Sevn aangaf dat hij ging stoppen, dacht ik dat hij in Nederland ging stoppen en zich ging focussen op de internationale markt. Hij is de Nederlandse artiest waarvan ik denk dat die het, het verst zou schoppen internationaal."

L.I.A.B.

"'Life Is A Bitch' is een nummer waar ik ook echt van kan genieten. De saxofoon in het nummer wordt gespeeld door Candy Dulfer. Zij speelde o.a. saxofoon voor Prince, Beyonce en Aretha Frankin. Ook wordt het refrein tegen het eind van het nummer gezongen door een kinderkoor. Er zit zoveel muzikaliteit in dit nummer en ik vind het tof dat Sevn op dit album koos voor een uitgebreidere productie."

Carrière beëindiging

Onlangs gaf Sevn Alias aan dat hij zijn carrière zou gaan beëindigen. Hierover zegt Didi: "Ik als fan vind het natuurlijk jammer dat hij ermee stopt, maar als ik mij in hem verplaats dan kan ik mij volledig vinden in zijn keuze. Hij focust zich op zijn religie en dat is iets wat ik zeker respecteer. Hij heeft in een relatief korte periode ook zoveel muziek gemaakt en uitgebracht dus ergens kan ik mij ook voorstellen dat je er op een gegeven moment klaar mee bent."

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07