Een overzicht van alles wat er deze zomer tussen Kanye en Drake is gebeurd

aug 22 2021, 21:22 MUZIEK
Kanye West en Drake zijn weer bezig.
Terwijl beide rappers zich klaar maken voor de release van hun nieuwe albums, lopen de spanningen hoog op. Na weken van geruchten over escalerend drama achter de schermen, had Drake wat woorden voor Kanye op het nieuwe nummer Betrayal van Trippie Redd. Kanye reageerde door een afbeelding van de Joker te sms'en naar een groepschat (waaronder vermoedelijk ook Drake), met een waarschuwing: "Je zult nooit herstellen."
Hoe zijn we op dit punt gekomen?
Kanye en Drake’s zeer gecompliceerde relatie gaat meer dan tien jaar terug. Ze waren jarenlang vriendelijke collega's, totdat een reeks misverstanden uit de hand liep en de spanningen oversloegen naar hun respectievelijke kampen. Tegen het einde van de jaren 2010 waren we getuige geweest van talloze subliminals in songteksten, paarse demon emoji's, chaotische tweets en volwaardige disstracks tussen Kanye's teamlid Pusha-T, en Drake. Op een gegeven moment ging er zelfs een gerucht rond dat Drake een disstrack had die Kanye's volledige carrière zou vernietigen, maar Drake besloot de track niet uit te brengen (je kan hier een gedetailleerde tijdlijn vinden van Kanye en Drake's relatie van 2007 tot en met 2018).
Aan het begin van deze zomer leek het drama tussen Kanye en Drake echter te bekoelen, maar toen begon de uitrol van 'Donda'. Kanye begon luistersessies te houden voor 'Donda', voordat hij herhaaldelijk de release van het eigenlijke album uitstelde, wat leidde tot geruchten dat hij aan het wachten was op Drake's 'Certified Lover Boy'. Het leek allemaal zeer op een vergelijkbaar releasedatumdrama in 2018, toen ze elk van plan waren om in juni albums uit te brengen. Het duurde niet lang of de oude beef was weer opgelaaid.
Hieronder volgt een uiteenzetting van alles wat er deze zomer tussen Drake en Kanye is gebeurd.

20 juli: Er ontstaan geruchten dat Kanye en Drake "nu vrienden zijn"

Karen Civil / Beeld via Twitter
Gelijk bij de aankondiging van het album 'Donda', kwamen er geruchten dat 'Certified Lover Boy' op dezelfde dag uitgebracht zou worden. In een tweet probeerde Karen Civil, marketingstrateeg in de muziekindustrie, dit gerucht in de kiem te smoren: ''Kanye en Drake zijn nu vrienden'', stelde zij. Dit werd aangevuld door een gerucht in een aflevering van de podcast New Rory en Mal, waarbij gesuggereerd werd dat Drake en Kanye zelfs hadden samengewerkt aan een nummer voor 'Certified Lover Boy'.

24 juli: Kanye's medewerker Consequence zegt dat ze 'op zoek zijn naar de releasedatum van Drake'

looking for drake
Kanye’s oude medewerker Consequence plaatst een tweet dat er wordt gezocht naar Drake’s releasedatum voor 'Certified Lover Boy'. Dit was slechts één dag nadat Kanye zijn releasedatum op 23 juli had gemist en twee dagen na de eerste luistersessie in Atlanta. Je zou bijna denken dat de rollen in dit kat-en-muis-spel binnen vier dagen zijn omgekeerd.

30 juli: Drake stuurt een waarschuwing naar 'iedereen die in de weg staat' van zijn volgende album

Tijdens een aflevering van Fri Yiy Friday van Sound 42, onthulde Drake dat zijn album af was. Toen voegde hij eraan toe: "Certified Lover Boy is onderweg, dit is voor iedereen die in de weg staat", wat veel mensen interpreteerden als een bericht voor Kanye.

5 augustus: Kanye voegt nieuwe teksten toe aan 'Donda'

Tijdens de tweede luistersessie voor 'Donda' onthulde Kanye de veranderingen die hij in de afgelopen weken heeft aangebracht. Kanye rapte: "Ik kan een dollar geven aan elke persoon op aarde, dat is Gods Plan."
Aan het einde van het nummer Junya met Playboi Carti voegde hij enkele teksten toe die leken te verwijzen naar zijn drama met Drake: “Move out of the way of my release/ Tryna get me off my Qs and Ps/ Why can’t losers never lose in peace? Ain’t nobody ‘round me losing sleep/ Better find God ‘fore he find me.”

8 augustus: Leden van de kampen van Drake en Kanye wisselen woorden uit op Instagram

Het is feestje is pas echt compleet na wat pittige opmerkingen onder een Instagram-post. De post ging over Drake’s aanstaande samenwerking met Nike en in de opmerkingen was Don C van G.O.O.D Music Label te vinden. Hij schreef "Plan B" onder de post. Drake’s kamp was niet al te scherp, maar reageerde wel na een paar dagen. Drake's rechterhand Chubbs reageerde op Don's opmerking met: “See us outside.” Vervolgens ging Drake er nog overheen met een lachende emoji en emoji van een blinde man.

21 augustus: Drake stuurt 'shots' naar Kanye op Trippie Redd's Betrayal

21 augustus. Doomsday. Drake staat op het nieuwe nummer Betrayal van Trippie Redd en maakt hier handig gebruik van. Hij rapt: “All these fools I’m beefin’ that I barely know/ Forty-five, forty-four (Burned out), let it go/ Ye ain’t changin’ shit for me, it’s set in stone.” Naast Kanye, die bij naam wordt genoemd, zijn deze opnamen mogelijk ook gericht op Pusha-T en Consequence (Kanye, Push en Consequence zijn elk 44 jaar oud).

21 augustus: Consequence reageert op de tekst van Betrayal

bertrayel
Het duurde niet lang voordat Consequence reageerde op de teksten van Betrayal. Eerst twitterde hij: "I DO NOT SUBS." Toen werd hij veel specifieker. Consequence deelde een screenshot van Drake's teksten en schreef: "Fuck a Betrayal". Het is het gebrek aan respect voor mij. Respecteer mijn team.” Om aan te geven dat het heen-en-weer was begonnen, voegde hij eraan toe: "It’s Party Time."

21 augustus: Kanye maakt een groepschat aan

joker
Kort na de tweet van Consequence ging Kanye op Instagram en plaatste een screenshot van een groepsgesprek. Nadat hij Pusha T aan de groep had toegevoegd, sms'te Kanye een afbeelding van de Joker en schreef: “Hier leef ik voor. Ik ben mijn hele leven geneukt door nerdy n****s zoals jij. Je zult nooit herstellen. Ik beloof het je.” Deze woorden lijken naar Drake gericht te zijn, als reactie op zijn verse in Betrayal.
De eerste vraag is: wie zijn in godsnaam alle mensen in deze groepschat? De "D" vertegenwoordigt waarschijnlijk Drake, voor wie het bericht van Kanye bedoeld is. En we kunnen zien dat Pusha T onlangs aan de groep is toegevoegd. Het is nog steeds onduidelijk wie de andere mensen zijn, maar er wordt gespeculeerd dat een van hen Virgil Abloh is.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Zoals veel mensen hebben opgemerkt, is een klein deel van Kanye's eerdere tekst aan de groep zichtbaar: "Waar is mijn groene horloge? Ik wil dat je mijn diamanten [backflips] laat doen." Als de "V" in de groepschat staat voor Virgil Abloh zou dat een hoop verklaren. Mensen legden het dan ook snel het verband tussen Drake’s bar op "Life Is Good" over het krijgen van een aangepaste Patek van Virgil en Kanye’s bericht. Aangezien beide albums nog niet uit zijn, zijn wij erg benieuwd hoe dit afloopt.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21