Hef vervult jaarlijkse belofte met december-album: 'Bloed is Dikker Dan Water'

dec 20 2023, 16:54 MUZIEK
snapinstaapp 412307206 657936303181491 7970926725245967363 n 1080
Het is inmiddels een traditie dat Hef elke winter een project dropt. En ook dit jaar trakteert hij ons in de laatste maand met een gloednieuw album: 'Bloed is Dikker Dan Water'. Zowel Hef als Noah's Ark hebben gesproken over meerdere albums die afgerond zijn op Curaçao. Tijd om een reis te nemen door de carrière van Bundes.
Julliard Frans - de echte naam van Hef - werd op 18 maart 1987 geboren in Rotterdam. Hij groeide op in Hoogvliet, waar hij veel over vertelt in zijn raps.
Hef had niet een jeugd zoals de meeste kinderen. Zijn ouders waren drugsdealers. Later raakte hij hier zelf ook in verwikkeld en stal hij onder meer scooters en fietsen. Over dit straatleven begon hij op een gegeven moment te rappen, wat uiteindelijk leidde tot veel succes.
Hij kwam in aanraking met hiphop via zijn halfbroer Adje, die al stevig aan de weg timmerde als underground-artiest. Na een tijdje nam Hef zijn eerste track op en brak hij door met het nummer 'Puur'.
Adje's label 'STREETKNOWLEDGE' was het platform waarop Hef zijn project 'Hefvermogen' lanceerde en samen met zijn broers Adje en Crooks de tape 'Boyz in de Hood' uitbracht. Hef's debuutalbum werd in 2010 heruitgebracht onder Jiggy Dje's label Noah's Ark, waar hij in datzelfde jaar een contract tekende.
43087570 2 1
Inmiddels heeft Hef een indrukwekkend aantal projecten op zijn naam staan waarin hij rapt over thema's die dichtbij hem liggen, zoals zijn voorliefde voor vrouwen, jonko en Hoogvliet. Zijn albums 'Geit' en 'Koud' behaalden de gouden status en hij kreeg in de loop der jaren diverse gouden platen.
Bundy geeft veel om de mensen om zich heen en bracht meerdere projecten uit met zijn broers. De aftrap van hun samenwerking was de 'Boyz In De Hood' tape, gevolgd door een legendarische 101Barz sessie waarin Crooks, het jongste broertje van Adje en Hef, een onuitwisbare indruk maakte als zestienjarig talent. Met Crooks bracht Hef het duo-album 'Freddy & Bundy' uit in 2013 en twee jaar geleden verscheen een langverwacht vervolg op 'Boyz In De Hood'.
Vorig jaar bracht Hef een vervolg op 'Hefvermogen' uit: 'Hefvermogen 2'. Daarnaast verscheen zijn debuutalbum 10 jaar na dato op vinyl. Het zorgde er voor dat Hef op zowel de eerste als tweede plek in de album charts terecht kwam.
Hef zit nog altijd bij Noah's Ark en werd in 2019 aangesteld als A&R voor zowel de Ark als Top Notch. Daarnaast host hij zijn eigen podcast 'Rookworst' waarin hij uiteenlopende gasten ontvangt in een huiskamersetting. De podcast werd dit jaar bekroond met een Dutch Podcast Award.
Eind 2022 bracht Hef zijn eigen boek genaamd 'Puur' uit - geschreven door Erik Jan Harmens - waar hij net als in zijn muziek openhartig praat over onder meer het overlijden van zijn moeder, vaderschap, zijn chaotische jeugd en zijn carrière als rapper.

"We zaten met z'n tweeën op een bank, ik rookte wiet en vertelde Erik Jan mijn levensverhaal. Als ik er nu op terugkijk waren het een soort therapiesessies."

Hef bij Radio Kunststof

748x1200
Onlangs kondigde Hef zijn grootste show tot nu toe aan: in 2024 treedt hij op in het Rotterdamse Ahoy.
Hef heeft al 13 albums op zijn naam staan en voegt binnenkort een nieuw hoofdstuk toe aan deze reeks. Of worden het er toch twee..? We gaan er dit jaar nog achter komen!
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00