Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

mrt 08 , 19:07 MUZIEK
ert45 1
Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het is echter niet nieuw voor Drake om opkomend talent te ondersteunen door op hun nummers te verschijnen. Met een geschiedenis van samenwerkingen met diverse artiesten, van virale sensaties zoals 4Batz tot gevestigde iconen zoals Fetty Wap, heeft Drake herhaaldelijk laten zien dat hij een neus heeft voor talent en hen helpt bij het bereiken van sterrendom. Wij hebben een lijst samengesteld van opvallende remixes waar Drake zijn unieke stempel heeft gedrukt, waardoor zijn invloed op de muziekscene blijft groeien.

4Batz feat Drake, “Act II: Date @ 8” (2024)

De langverwachte remix is eindelijk hier. Drake's bekende stijl op een soepele R&B-beat komt samen met de opvallende hoge tonen van 4Batz, wat een unieke ervaring belooft. Terwijl het nummer vordert, neemt het tempo af en krijgt Drake meer ruimte om zijn stempel op de track te drukken, met zijn karakteristieke stem en melodieën, ondersteund door groovy bluesakkoorden. Het voelt zowel vertrouwd als vernieuwend. Terwijl 4Batz een moderne sound introduceert, voegt Drake net genoeg aandacht toe met zijn eigen stijl, waardoor luisteraars worden aangemoedigd om open te staan voor nieuwe geluiden, zelfs als ze gewend zijn aan het vertrouwde geluid van Drake.

Summer Walker feat Drake, “Girls Need Love” (2019)

Dit was mogelijk een van de meest uitdagende remixes voor Drake om zich natuurlijk in te voegen, gezien het originele nummer gericht was op vrouwen. Maar hij rapt moeiteloos met de subtiele finesse van een French 75 in de remix van Summer Walker's "Girls Need Love". Het vergt een uitzonderlijke vaardigheid om een zin als "I get it, I'm on your side, guys get their way all the time," oprecht te laten klinken, zonder het gevoel te geven dat je naar het andere geslacht toe buigt. Maar dat is precies wat Drake doet in zijn vers. Net als Summer, weet hij precies wat te zeggen en hoe het te zeggen, waardoor ze perfecte danspartners worden op deze remix. Hoewel Summer al populair was voordat dit nummer uitkwam, betekende deze samenwerking een grote stap in haar groei naar nog grotere populariteit, wat haar een plekje op deze lijst opleverde.

Dave feat. Drake, “Wanna Know” (2016)

Sinds het begin van zijn carrière heeft Drake voeling gehad met de internationale muziekscene. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij samenwerkte met de Britse rapper Dave op hun "Wanna Know" remix. Hoewel het nummer niet dezelfde buitengewone hoogten bereikte als sommige andere remixes waar Drake aan heeft meegewerkt, bezorgde het Dave wel een van zijn eerste platina platen. Het is een zeldzaam moment waarop Drake geen Britse flow aannam voor een nummer met een Britse rapper, terwijl hij toch een solide vers leverde.

Wizkid feat. Drake & Skepta, “Ojuelegba (Remix)” (2017)

Drake en Wizkid hadden eerder al succes geboekt met "One Dance", momenteel het meest gestreamde nummer aller tijden van de rapper uit Toronto op Spotify. Een jaar later sloegen ze opnieuw de handen ineen voor de remix van Wizkids nummer "Ojuelegba" met Skepta, vernoemd naar de wijk waar Wizkid opgroeide in Lagos, Nigeria. Hoewel Drake niet helemaal zijn draai lijkt te vinden op de remix over een soepele beat, en Skepta een superieure vers levert, is de grootste kracht van het nummer de naadloze samenwerking tussen alle drie de artiesten.

Yung Bleu feat. Drake, “You’re Mines Still” (2020)

Drake's bijdrage aan Yung Bleu's "You're Mines Still" remix illustreert perfect hoe hij hyper-specifieke maar toch zeer herkenbare ervaringen kan vertalen naar muziek. Een zin als "I took you to the club and you hugged on somebody that I know/And I know them type of hugs/Same shit I do to women when I know I used to f**k/And I know they with they n***a, but they never brought it up," is typisch Drake, maar spreekt ook tot iedereen die ooit in een vergelijkbare situatie heeft gezeten. Het past perfect bij het thema van het nummer, waardoor "You're Mines Still" Yung Bleu's grootste hit tot nu toe is geworden.

Future feat. Drake, “Tony Montana” (2011)

De geschiedenis zou bewijzen dat Future en Drake een onstuitbaar duo zijn, en hun "Tony Montana" remix wordt beschouwd als een van de eerste tekenen van hoe natuurlijk hun chemie is. Future begon net naam voor zichzelf te maken toen hij "Tony Montana" uitbracht als single, en Drake bouwde nog steeds voort op het succes van Take Care, dus ze vonden elkaar op een perfect moment in beide carrières. Drake speelde geen grote broer voor Future door mee te doen aan deze remix, maar de rapper uit Toronto deed zijn best om zijn draai te vinden naast een opkomende ster uit Atlanta om een memorabel moment te creëren.

Fetty Wap feat. Drake, “My Way” (2015)

De impact van Fetty Wap's "My Way" remix in 2015 was iets waar je bij moest zijn. Tot op de dag van vandaag, als je rondloopt en "All I gotta do is put my mind to that shit," roept, zul je iemand in je omgeving het af horen maken, "G*d damn!". De energie die dit nummer uitstraalde, is iets wat jarenlang is blijven hangen. Drake's vers is kort en krachtig, maar toch memorabel vanwege hoe moeiteloos hij in Fetty's flow paste. Fetty was al een opkomende ster in de tri-state area op dat moment, maar de manier waarop Drake deelnam aan "My Way", was iets wat niemand had verwacht, zowel in zijn directe omgeving als in de wereld.

Migos feat. Drake, “Versace” (2013)

De Migos waren voorbestemd voor grootsheid toen ze in 2013 de originele versie van "Versace" uitbrachten, maar Drake wist het nummer naar nieuwe hoogten te tillen met zijn deelname aan de remix. Hij was vastberaden om op te vallen en gebruikte de remix als een kans om de rapgame te laten schudden. "Rap must be changing/ 'Cause I’m at the top and ain’t no one on top of me/ Niggas be wanting a verse for a verse/ But man, that’s not a swap to me," rapt hij met de vastberadenheid van een Atlantische waterdrager, terwijl hij de iconische triplet-flow van het trio overneemt. Drake mag dan de remix openen, maar de Migos blijven niet in de schaduw van de 6ix God. Offset, Quavo en Takeoff leveren elk hun eigen opvallende verzen. De "Versace" remix wordt beschouwd als een keerpunt in de jaren 2010, omdat het heeft bijgedragen aan het lanceren van de carrières van een van de beste rapgroepen aller tijden, en het laat ook zien hoe veelzijdig Drake eigenlijk is.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10