Hoe The Weeknd uit het niets zijn album aankondigde

jan 06 2022, 11:39 MUZIEK
the weeknd dawn fm official album cover artwork 1
Na het gigantische succes van het album 'After Hours' zet The Weeknd met z'n XO team zich weer schrap voor een nieuw album.
Op 20 maart 2020 dropte The Weeknd 'After Hours', precies aan het begin van de COVID-19 pandemie. Het feature-loze album was een groot commercieel succes en brak verschillende records. Kort na de release begon Abel alweer aan z'n volgende album. In een Rolling Stones interview gaf hij aan dat dit album ready is zodra de pandemie over is.
Dat dacht 'ie. Want we zitten nog steeds in deze chaos en dat beseft de Toronto-native maar al te goed. Al twee keer is zijn After Hours World Tour uitgesteld. Dan maar een album. En die komt er. Zonder uitgebreide campagne en super noncha deelde hij het op Insta. In een iMessage gesprek met zijn tweemans Lamar.
the weeknd text
In een interivew met Variety zei hij het volgende over de titel: ''"if the last record is the After Hours of the night, then The Dawn is coming". Say less gap. Het concept maakt ons al hyped. De psychedelic 70's vibe rondom Dawn FM laat al een beetje zien welke vibe we op gaan met dit album. Abel z'n eigen woorden over dit album en die zijn eigenlijk alleszeggend:
"Picture the album being like the listener is dead. And they're stuck in this purgatory state, which I always imagined would be like being stuck in traffic waiting to reach the light at the end of the tunnel. And while you're stuck in traffic, they got a radio station playing in the car, with a radio host guiding you to the light and helping you transition to the other side. So it could feel celebratory, could feel bleak, however, you want to make it feel, but that's what 'The Dawn' is for me."
De tracklist is super random, maar ook weer niet. Twaalf tunes op de featuring-lijst: Jim Carrey, Quincy Jones, Tyler The Creator, Lil Wayne en Oneohtrix Point Never.
WTF doet Jim Carrey denk je waarschijnlijk. Nou, The Weeknd is een enorme film-geek. Boeit ons niet eens of Jim Carrey gaat zingen of iets, maar de combi van hun 2 in een studio is al het luisteren waard. Misschien was Jim Carrey wel de A&R van dit album? Hij mocht samen met The Weeknd al naar het album luisteren:
Quincy Jones en The Weeknd moest een keer gebeuren. De legendarische producer die onder andere achter het succes van Michael Jackson zit. Come on son. Gewoon mogen we dit echt meemaken. Quincy Jones én The Weeknd?!
Weezy en Tyler ft. The Weeknd never happened, maar alleen maar hard dat die ze op het album staan.
Wij zijn ready voor nog een meesterwerk van deze popster. Of het tegen de verwachtingen van 'After Hours' op kan? We shouldn't care joh. Als 'Dawn FM' de ochtendgloren belooft op de duistere tijden van nu, mag de aarde meer dan dankbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07