In Gesprek Met 24kGoldn

apr 25 , 18:00 MUZIEK
website banner template
we 24kGoldn, geboren als Golden Landis Von Jones, is een opmerkelijke figuur in de Amerikaanse muziekwereld. Op slechts 18-jarige leeftijd brak hij door met hits als 'Valentino' en 'City of Angels', maar vooral 'Mood' werd wereldwijd een succes. Zijn nieuwste EP, 'Growing Pains', neemt ons mee op een reis door zijn leven na het behalen van al dat succes. We spraken met de artiest over zijn carrière tot dusver.
"Ik begon gewoon met het maken van muziek als een manier om mezelf uit te drukken. Het voelde als iets wat ik moest doen, zelfs als ik niet wist waar het naartoe zou leiden."

"I don't wan't no valentine, I just wan't Valentino."

In 2019 brak 24kGoldn door met zijn nummer ‘Valentino’, waarin hij zichzelf aan de wereld introduceerde met een distinctief gebruik van zijn stem: "Ik nam steeds een slokje thee tussen elke opname. Hoewel het mijn stem kon beschadigen, creëerde het een stijl die ik wilde behouden, ondanks de mogelijke schade."
Interessant genoeg veranderde hij na 'Valentino' zijn vocale stijl, "Toen ik een paar nummers daarna had uitgebracht die het niet net zo goed deden met het unieke gebruik van mijn stem, besloot ik om een compleet andere stijl aan te gaan met vocalen." wat resulteerde in een tweede hit met ‘City of Angels’. 

"Why you always in a Mood?"

Het hoogtepunt van 24kGoldn's carrière tot nu toe kwam in 2020 met de release van zijn single "Mood", in samenwerking met Iann Dior. Dit nummer groeide snel, mede dankzij de steun van TikTok. "Ik was er vroeg bij. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat nummers doorbreken dankzij TikTok. Als artiesten moeten we nieuwe technologieën omarmen en deze in onze creatieve processen integreren."
"Mood" heeft momenteel 1.8 miljard views. "Ik had het grootste nummer van het jaar. Ik scoorde een nummer 1-hit toen ik 19 was. Wat komt hierna?" 24kGoldn gaf aan dat het maken van muziek steeds meer draaide om het najagen van hits in plaats van het creëren van muziek die hij zelf leuk vindt.

"I had good intentions until I started slippin' up."

Zijn laatste album, ‘El Dorado’, verscheen in 2021. Nu, drie jaar later, brengt hij weer een project uit. Zijn EP ‘Growing Pains’ toont Golden op zijn meest kwetsbaar. In zeven tracks neemt hij ons mee in zijn leven en gedachten, een project dat reflecteert op de impact van roem op jonge leeftijd, vergezeld door pakkende melodieën.
"Ik kon eindelijk weer mezelf zijn, net als met ‘Valentino’. Ik maakte weer muziek met passie, in plaats van te streven naar de volgende hit."

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
whoshotya banner

Who Shot Ya: Hey De B

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene.

CULTURE apr 21, 11:49