In Gesprek Met 24kGoldn

apr 25 , 18:00 MUZIEK
website banner template
we 24kGoldn, geboren als Golden Landis Von Jones, is een opmerkelijke figuur in de Amerikaanse muziekwereld. Op slechts 18-jarige leeftijd brak hij door met hits als 'Valentino' en 'City of Angels', maar vooral 'Mood' werd wereldwijd een succes. Zijn nieuwste EP, 'Growing Pains', neemt ons mee op een reis door zijn leven na het behalen van al dat succes. We spraken met de artiest over zijn carrière tot dusver.
"Ik begon gewoon met het maken van muziek als een manier om mezelf uit te drukken. Het voelde als iets wat ik moest doen, zelfs als ik niet wist waar het naartoe zou leiden."

"I don't wan't no valentine, I just wan't Valentino."

In 2019 brak 24kGoldn door met zijn nummer ‘Valentino’, waarin hij zichzelf aan de wereld introduceerde met een distinctief gebruik van zijn stem: "Ik nam steeds een slokje thee tussen elke opname. Hoewel het mijn stem kon beschadigen, creëerde het een stijl die ik wilde behouden, ondanks de mogelijke schade."
Interessant genoeg veranderde hij na 'Valentino' zijn vocale stijl, "Toen ik een paar nummers daarna had uitgebracht die het niet net zo goed deden met het unieke gebruik van mijn stem, besloot ik om een compleet andere stijl aan te gaan met vocalen." wat resulteerde in een tweede hit met ‘City of Angels’. 

"Why you always in a Mood?"

Het hoogtepunt van 24kGoldn's carrière tot nu toe kwam in 2020 met de release van zijn single "Mood", in samenwerking met Iann Dior. Dit nummer groeide snel, mede dankzij de steun van TikTok. "Ik was er vroeg bij. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat nummers doorbreken dankzij TikTok. Als artiesten moeten we nieuwe technologieën omarmen en deze in onze creatieve processen integreren."
"Mood" heeft momenteel 1.8 miljard views. "Ik had het grootste nummer van het jaar. Ik scoorde een nummer 1-hit toen ik 19 was. Wat komt hierna?" 24kGoldn gaf aan dat het maken van muziek steeds meer draaide om het najagen van hits in plaats van het creëren van muziek die hij zelf leuk vindt.

"I had good intentions until I started slippin' up."

Zijn laatste album, ‘El Dorado’, verscheen in 2021. Nu, drie jaar later, brengt hij weer een project uit. Zijn EP ‘Growing Pains’ toont Golden op zijn meest kwetsbaar. In zeven tracks neemt hij ons mee in zijn leven en gedachten, een project dat reflecteert op de impact van roem op jonge leeftijd, vergezeld door pakkende melodieën.
"Ik kon eindelijk weer mezelf zijn, net als met ‘Valentino’. Ik maakte weer muziek met passie, in plaats van te streven naar de volgende hit."

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21