Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

mei 13 , 13:34 MUZIEK
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Life tastes better when you blend 

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft verrijkt. Maar toch, terwijl de hiphopcultuur blijft groeien en evolueren, staan vrouwelijke hiphopartiesten voor uitdagingen en obstakels binnen de scene. Ondanks hun onmiskenbare talent en creativiteit worden ze vaak geconfronteerd met vooroordelen, stereotypen en een gebrek aan gelijke kansen. Wij vinden dat het hoog tijd is om deze uitdagingen aan te pakken en onze Queens in het zonnetje te zetten. Johnnie Walker omarmt en biedt het podium aan deze vrouwelijke hiphopkunstenaars met hun campagne 'Pass the Mic'.

Johnnie Walker

Johnnie Walker kondigt hiermee een uniek evenement aan op vrijdag 17 mei, speciaal voor de diverse vrouwelijke stemmen die de Nederlandse hiphop herdefiniëren. Tijdens het evenement zal er een cypher plaatsvinden, waarbij verschillende artiesten om de beurt freestylen over een beat. Deze keer zijn dat twee getalenteerde vrouwelijke artiesten: Latifah en Pink Oculus. Twee invloedrijke Nederlandse artiesten die elk een unieke stempel drukken op onze muziekscene. De zaal, gevuld met OG’s uit de scene, zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan de cypher en zo hun steentje bij te dragen.
Latifah onderscheidt zich met haar energieke rapstijl en scherpe, maatschappelijk bewuste teksten, terwijl Pink Oculus bekendstaat om haar mix van hiphop, soul en elektronische muziek. Beide artiesten hebben een trouwe fanbase opgebouwd door hun authentieke en innovatieve benadering van hiphop en spelen een belangrijke rol in de groei en evolutie van de Nederlandse hiphopscene.

Pass The Mic

Het doel van "Pass The Mic" is niet alleen om te genieten van een frisse wind binnen hiphop, maar vooral om een gesprek te starten dat het genre blijft voortstuwen en verrijken. Door de microfoon zowel letterlijk als figuurlijk door te geven, wil Johnnie Walker een platform creëren waar elke stem gehoord wordt en waarin diversiteit en inclusiviteit centraal staan.
Daarnaast werkt Johnnie Walker voor deze campagne samen met ‘She Said So’, een non-profitorganisatie die zich inzet voor gendergelijkheid binnen de muziekindustrie. De organisatie streeft ernaar vrouwen en genderminderheden te ondersteunen en te versterken in alle facetten van de muziekwereld, van artiesten en producers tot managers en executives. Het uiteindelijke doel is een inclusieve en diverse muziekindustrie te bevorderen waarin iedereen gelijke kansen krijgt en wordt vertegenwoordigd. Voor ‘Pass The Mic’ koppelen ze zorgvuldig mentoren aan mentees met als doel het creëren en stimuleren van 1:1 relaties tussen gevestigde en opkomende professionals uit de muziekindustrie.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55