Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

mei 13 , 13:34 MUZIEK
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Life tastes better when you blend 

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft verrijkt. Maar toch, terwijl de hiphopcultuur blijft groeien en evolueren, staan vrouwelijke hiphopartiesten voor uitdagingen en obstakels binnen de scene. Ondanks hun onmiskenbare talent en creativiteit worden ze vaak geconfronteerd met vooroordelen, stereotypen en een gebrek aan gelijke kansen. Wij vinden dat het hoog tijd is om deze uitdagingen aan te pakken en onze Queens in het zonnetje te zetten. Johnnie Walker omarmt en biedt het podium aan deze vrouwelijke hiphopkunstenaars met hun campagne 'Pass the Mic'.

Johnnie Walker

Johnnie Walker kondigt hiermee een uniek evenement aan op vrijdag 17 mei, speciaal voor de diverse vrouwelijke stemmen die de Nederlandse hiphop herdefiniëren. Tijdens het evenement zal er een cypher plaatsvinden, waarbij verschillende artiesten om de beurt freestylen over een beat. Deze keer zijn dat twee getalenteerde vrouwelijke artiesten: Latifah en Pink Oculus. Twee invloedrijke Nederlandse artiesten die elk een unieke stempel drukken op onze muziekscene. De zaal, gevuld met OG’s uit de scene, zal worden uitgenodigd om deel te nemen aan de cypher en zo hun steentje bij te dragen.
Latifah onderscheidt zich met haar energieke rapstijl en scherpe, maatschappelijk bewuste teksten, terwijl Pink Oculus bekendstaat om haar mix van hiphop, soul en elektronische muziek. Beide artiesten hebben een trouwe fanbase opgebouwd door hun authentieke en innovatieve benadering van hiphop en spelen een belangrijke rol in de groei en evolutie van de Nederlandse hiphopscene.

Pass The Mic

Het doel van "Pass The Mic" is niet alleen om te genieten van een frisse wind binnen hiphop, maar vooral om een gesprek te starten dat het genre blijft voortstuwen en verrijken. Door de microfoon zowel letterlijk als figuurlijk door te geven, wil Johnnie Walker een platform creëren waar elke stem gehoord wordt en waarin diversiteit en inclusiviteit centraal staan.
Daarnaast werkt Johnnie Walker voor deze campagne samen met ‘She Said So’, een non-profitorganisatie die zich inzet voor gendergelijkheid binnen de muziekindustrie. De organisatie streeft ernaar vrouwen en genderminderheden te ondersteunen en te versterken in alle facetten van de muziekwereld, van artiesten en producers tot managers en executives. Het uiteindelijke doel is een inclusieve en diverse muziekindustrie te bevorderen waarin iedereen gelijke kansen krijgt en wordt vertegenwoordigd. Voor ‘Pass The Mic’ koppelen ze zorgvuldig mentoren aan mentees met als doel het creëren en stimuleren van 1:1 relaties tussen gevestigde en opkomende professionals uit de muziekindustrie.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00
whoshotya banner

Who Shot Ya: Hey De B

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene.

CULTURE apr 21, 11:49