Kai Cenat over Twitch en zijn come-up in 'The Kai Show'

aug 01 2023, 14:12 MUZIEK
kaicenatcomplex04
Interview door SPEEDY MORMAN. Fotografie door XAVIERLUGGAGE.
Kai Cenat is magnetisch.
In het echte leven is de hoge energie van de 21-jarige besmettelijk maar niet onaangenaam. Het is duidelijk dat hij minder bezig is met aandacht, maar des te meer geïnteresseerd is in het vermaken van zijn publiek, of dat nu zijn trouwe volgers zijn die meeluisteren terwijl hij acht uur achter elkaar streamt op Twitch, of beroemdheden als Ice Spice, Lil Baby en 21 Savage, wiens bodyguards komen checken wanneer ze een uur of twee chillen met de Bronx-native die nu in Atlanta woont. Omdat hij een natuurlijke artiest is, lijkt het gemakkelijk om de aandacht van het internet te trekken, maar dat is het niet.
Cenat begon met het maken van content toen hij op de middelbare school zat en plaatste korte video's van zichzelf op Vine en Instagram. In de ene sliep hij in een bodega en in de andere zong hij Rihanna's 'Take A Bow' terwijl hij een roze badjas en een badmuts droeg. Uiteindelijk sloot hij zich in 2018 aan bij YouTube, maar toen hij eenmaal naar de universiteit ging, begon hij er serieuzer over te worden en plaatste hij vaker grappen, uitdagingen en vlogs. Het lijkt allemaal plezier en spelletjes, maar het is werk dat Cenat uiterst serieus neemt.
"Ik speel niet als het op mijn inhoud aankomt, omdat mensen zich op hun gemak voelen en dingen kunnen vertragen", zegt Cenat. “Ik weet dat dit allemaal weg kan gaan. Dus ik moet mijn hoofd gefocust houden, op het goede pad blijven en gewoon elke keer goed doen. Cenat verscheen in februari 2021 op Twitch en verzamelde heel snel abonnees. Hij sprak luidruchtig over het gebrek aan promotie van Twitch, dat sommigen toeschreven aan ras en anderen aan Cenat's 'lage verhandelbaarheid'. Maar afgelopen februari hield Cenat tijdens Black History Month een subathon, een on-onderbroken stream van 30 dagen, waardoor hij de eerste zwarte Twitch-streamer werd die 200.000 abonnees bereikte. Hij brak uiteindelijk het record voor de meeste Twitch-abonnees ooit, door 306.000 actieve abonnees te bereiken.
Hoewel veel succesvolle Twitch-streamers vooral bekend staan om gamen, is dat slechts een deel van wat Cenat doet. Hij heeft relaties opgebouwd met artiesten als Lil Uzi Vert (Cenat verscheen in de videoclip van 'Just Wanna Rock') en NLE Choppa, die te zien was op Cenat's nummer 'Bustdown Rollie Avalanche', waarmee hij het platform rechtstreeks verbindt met de hiphopcultuur. Speedy Morman van Complex haalde Cenat in op 360 With Speedy om te praten over hoe hij momenteel over Twitch denkt, gemotiveerd blijft en wat hij verder wil doen dan streamen en het maken van content.
De streamer met de meeste abonnees ter wereld, Kai Cenat, is in the building. Kai, what's up man? Hoe is het met je?
“Het gaat goed met me. Dat was een gekke introductie.
Broer, alle dingen die ik net zei kloppen. Hoe voelt het om te weten dat dit feiten zijn?
"Ik heb geen weet van feiten. Ik weet niet of ik de meest knallende ben.”
Maar je hebt de meeste abonnees.
"Zeker. Dat is een feit. Dat voelt goed, maar ik heb het gevoel dat ik nog veel werk te doen heb. Ik kan me niet op mijn gemak voelen. Maar het voelt goed nu ik in het moment ben.”
En nu ben je de nieuwste coverster van Complex. Hoe voelt dat?
“Het voelt crazy. Dit is de eerste keer dat ik me echt openstel en zoiets doe. De laatste tijd probeer ik me gewoon te concentreren op wat ik aan het doen ben. Maar toen ik hoorde dat ze me wilden, dacht ik: "Oh ja, ik moet dit zeker doen." En na alles wat we vandaag hebben gedaan, kan ik zeggen dat het lit is.”
Je zit in een kasteel, zo lijkt het. Maar je komt van ver. We komen allebei uit New York. Maar je bent eigenlijk geboren in Brooklyn? Waar ben je opgegroeid?
"Ik ben geboren in het Brooklyn Hospital. Ik heb wat rond Flatbush gezeten. Ik was daar vaak toen ik opgroeide, voordat ik naar The Bronx verhuisde.”
kaicenatcomplex02
Je hebt ook enige tijd in het asiel doorgebracht, klopt dat?
“Jawel. Het grappige daaraan is dat ik nu in Georgia woon, maar toen we in het asiel zaten, waren we ook in Georgia. Toen we weer een beetje op de been waren, gingen we naar Brooklyn. En daarna gingen we terug naar The Bronx.”
Hoe hebben de ervaringen in het asiel je gevormd? Heb je er herinneringen aan?
“Ja, maar het zijn flarden. Mijn moeder heeft thuis de onderlakens van daar nog in het wiegje liggen. Ik herinner me alleen de gekste dingen. Mijn moeder doet dingen alleen. Ze is een held. Ik denk altijd aan dat moment, realiseer me waar ik vandaan kwam en neem niets als vanzelfsprekend aan.”
En het was alleen jij, je broers en zussen en je moeders? Was je vader beeld? Hebben jullie überhaupt een relatie?
“Ja. Het is alsof ik hem zou kunnen bellen, maar ik kies er gewoon voor om dat niet te doen. We hebben geen hechte band. Omdat vooral mijn moeder daar het grootste deel van mijn leven is geweest.”
Belt hij je tegenwoordig wat meer, nu hij je succes ziet?
“Nee, en dat respecteer ik. Hij is gewoon altijd dezelfde persoon geweest. Mijn zus heeft een hechtere band met hem, omdat ze die band wil. Maar hij gedraagt zich niet anders. Hij heeft later zoons gekregen die tegen me opkijken en de hele tijd naar mijn video's kijken.”
kaicenatcomplex03
Wat voor kind was je toen je opgroeide? Het lijkt alsof je altijd al een extravert kind bent geweest.
“Ik was slecht. Op de lagere school was ik de hel voor al mijn leraren. Ik schold ze uit, deed gekke dingen, maar ik had altijd energie. Ik heb vroeger veel gedanst, en was nooit buiten. Ik was altijd binnen. Maar ja, als klein kind was ik slecht. Ik ga niet liegen. Maar niet voor mijn moeder, hoor. Wél op school en voor alle anderen.”
Je zei dat je die positieve invloed op kinderen wilt zijn. Op een gegeven moment was iemand dat voor jou. Je was een grote fan van Roman Atwood. Er is zelfs een video waarin je achter Roman Atwood aan rent.
“Ik zat achter de auto aan waarin hij zat en ik was 13.”
Waar was dat?
“Ik was in Boston, Massachusetts. Maar ik zat dus letterlijk achter Roman aan. Ik ging naar zijn meet & greet. Toen ik opgroeide, was YouTube letterlijk het enige dat ik keek. En Roman Atwood was een grote motivatie voor mij. Dus ik keek altijd naar al zijn video's en uiteindelijk ging ik naar zijn meet & greet. Hij was de eerste YouTuber die ik ooit heb ontmoet. Ik was 13 jaar en werd gek. Het was krankzinnig.”
Je werd ook geïnspireerd door Shiggy en Renny en keek naar hun sketches op Instagram.
"Ik was niet door hen geïnspireerd, maar ik zag hun sketches de héle tijd. Toen ik ook sketches deed, werden ze gek. Shout out ook naar Shiggy, Renny en Capri. Ze lieten de stad gék worden.”
Was je een grote fan van Michael Jackson?
“De grootste. Nu nog steeds. Hij is de grootste artiest aller tijden. Niemand toucht hem."
Iemand zo jong als jij heeft zijn heerschappij niet meegemaakt, toen hij echt zijn ding deed. Dus waarom ben je een fan van hem?
“Grappig verhaal ook. Toen ik opgroeide, vroeg mijn moeder zich óók altijd af waarom ik zoveel van Michael Jackson hield. Ik keek altijd ál zijn muziekvideo's. Toen hij stierf, zat ik voor het scherm en speelde 'You Are Not Alone' keer op keer af. Daar zat ik, gewoon te huilen. Mijn moeder had zoiets van 'Wat ben je aan het doen?' Maar wat hem maakte, was zijn dans. Zijn videoclips waren óók krankzinnig. Ik denk niet dat iemand ooit zijn video-catalogus heeft getouched. De manier waarop hij zich kleedde. De manier waarop hij bewoog, ook. Zijn liedjes waren gewoon allemaal goed. En toen ik naar de middelbare school ging, had iedereen al zijn favoriete rappers. G Herbo, bijvoorbeeld, en iedereen hield van A Boogie. Toen mij werd gevraagd wie mijn favoriete rapper was, of mijn favoriete arties, zei ik altijd Michael Jackson. Ik kwam pas in 2016 van Michael Jackson af. Toen had ik officieel zoiets van, oké, laat me naar méér muziek luisteren. Ik had een kleine iPod en ik luisterde naar niemand anders.”
Er stond geen andere artiest op de iPod?
“Nee. Niemand anders op de iPod behalve Michael Jackson, man.”
Als je anno nu een nummer hoort komen, brengt het je dan terug naar die momenten?
Hell yeah. Ik heb een grote poster van Michael Jackson in mijn kamer.”
kaicenatcomplex05
Toen ging je naar de universiteit. Je ging naar SUNY Morrisville. Hoe was de studententijd voor jou?
“De universiteit was lit! Ik heb het gevoel dat ik daar meer had moeten doen met content. Als ik nu op de universiteit zou zitten, zou het zo lit zijn geweest. Je hebt vrijheid. Iedereen op de campus is van plan gekke dingen te doen. Ik nam video's op, maar ik schaamde me ervoor omdat ik een beetje verlegen was. Maar het was lit. Ze hadden feestjes, meisjes op de campus, dat soort dingen.”
Maar het lijkt erop dat je je niet alleen op school richtte. Je bleef ook tot in de vroege ochtend op, monteerde video's, probeerde consistent te blijven op je postschema op YouTube en al deze platforms. Hoe heb je gebalanceerd?
“Het was moeilijk. Ik had mijn laptop, mijn camera. Ik nam op en bewerkte de video dezelfde dag. En postte dan om 8 uur en liet het werken. Er waren tijden dat ik vóór de les moest uploaden en vijf minuten de tijd had om van mijn studentenhuis helemaal naar de andere kant van de campus te sprinten voor de les. Maar het was nogal moeilijk om het in evenwicht te houden omdat, weet je, ik zoveel moeite in mijn video's heb gestoken en ik schoolwerk te doen had.”
Maar je hebt het laten werken. En je huisgenoot Bach?
“Hij heeft de hele reis gevolgd. Applaus voor hem, hij zag het allemaal gebeuren. Ik herinner me momenten waarop hij me opnam in mijn studentenhuis en dacht: "Yo, hij gaat het redden." Hij heeft de sleur gezien. Hij heeft gezien dat ik opbleef. Me zien edit'en. Iedereen die is opgeblazen, kan zich identificeren met wanneer je je in de slijpfase bevindt. Alsof die honger anders is. Het gaat erom of je het kunt volhouden of niet.”
Heb je nog steeds diezelfde honger?
“Ja. 100 procent ja. Ik speel niet als het op mijn content aankomt, omdat mensen zich op hun gemak voelen en dingen kunnen vertragen. Ik weet dat dit allemaal weg kan gaan. Dus ik moet mijn hoofd gefocust houden, op het goede pad blijven en gewoon elke keer goed uitvoeren.”
Zijn er ooit momenten geweest waarop in een sleur raakte?
“Ja natuurlijk. De zwaarste push voor mezelf was een subathon van 30 dagen. Ik deed een stream voor ongeveer 24/7, gedurende 30 dagen achter elkaar. Dat was absoluut een uitdaging voor mij. Maar ik ben blij dat ik me daar doorheen heb geslagen. Maar er zijn natuurlijk momenten waarop ik letterlijk naar mijn scherm staar en vraag of ik echt wil beginnen met streamen? En het is aan jou. Mentaal moet je kunnen zeggen: 'Oké, neem even pauze. Ga ontspannen.' Of zoals: 'Je bent gewoon lui. Kom op broer.' Ik heb tijden gehad dat ik lui was en dacht: 'nee.' Maar als ik het dan even aanwakker, wordt het uiteindelijk de gekste stream ooit. Dat is het probleem met streamen. Het zou die dag kunnen zijn en je zou nooit weten of er gekke dingen zouden gebeuren.”
Hoeveel serieuze boekingen heb je gekregen op het e-mailadres [email protected]?
“Ja, ik had veel serieuze boekingen. Veel mensen hebben die e-mail ontvangen tijdens mijn come-up. Ik had zeker wat momentum als het ging om mensen die me wilden betalen om dingen te promoten. Dus het was nuttig. No cap. Op dat moment plaatste ik promo's op mijn feed voor tussen de 10 en 20 dollar. Het was gek. De prijs was extreem laag. Maar op dat moment was dat wat ik nodig had.”
Als iemand nu zou vragen om een promo, wat zou je dan in rekening brengen?
“Ik ga geen prijzen noemen, daar moet je met m'n team over praten. Omdat het fluctueert. Elke dag is het iets nieuws. Het is zo grappig omdat het goed geld zou kunnen zijn, maar als ik niet fuck met de visie of het product, zou ik er gewoon nee tegen zeggen.”
Twintig dollar voor een IG-verhaal. Tien dollar voor een promo. Ja, je hebt een lange weg afgelegd.
“Ja. En dat leverde me vroeger de dingen op die ik wilde, of gewoon om te kunnen zeggen dat er geld binnenkwam. Maar dat hielp me veel. No cap.”
Herinner je je een van de grootste deals die je in die fase had?
Het waren van die nep-AirPods en ze wilden dat ik er reclame voor maakte. Ze zeiden dat ik hen alleen maar hoeft te noemen in de YouTube-video en dat ze 500 dollar zouden betalen. Dus ik deed het en ze stuurden letterlijk het geld, ik dacht dat het magie was! Ik dacht dat ik misschien aan het oplichten was ofzo. En ik had zoiets van 'Bro, is dat het?' En ik had een boeking in New Jersey om naar een feestje te komen. Ik kreeg zo'n 200 dollar betaald. Ik had zoiets van 'Yo, dit is lit! Je wordt betaald om te feesten. Wordt niet beter!'”
image 9b0550dc e56a 4338 9241 5892fe8d5810
En dan sluit je je aan bij By Any Means Possible. Voor degenen die niet bekend zijn, wat is het?
“Het is een collectief en we zijn met z'n zessen: Duke, Fanum, Agent, Chris, Davis en ik. We streamen en maken allemaal YouTube-video's. We kwamen allemaal samen en het is de gekste chemie ooit. Dat zijn mijn jongens, right there.”
En sinds wanneer maak je er deel van uit?
“2021. Ik werd letterlijk lid toen ik op de universiteit zat. Iedereen had zoiets van 'waarom vliegt Kai zo vaak weg?' Omdat ik van daar naar Georgia vloog en de volgende dag terugvloog voor de les. Vroeger betaalde ik iemand om me naar Syracuse te rijden, en dan betaalde ik iemand om me op te halen.”
Begon je toen met streamen?
“Ik was nog bezig met YouTube.”
Praat met me over beginnen met streamen. Omdat ik zou zeggen, ik denk dat ik voor een groot deel van de hiphopcultuur spreek, dat ik echt niet bekend was met de streamingwereld. En toen zag ik steeds maar je naam op mijn timeline verschijnen. Wat is streamen precies en hoe ben je ermee begonnen?
“Streamen is dus wanneer je live gaat op een platform. Je hebt een pc-opstelling met enkele monitoren, afhankelijk van je werk een of twee. Het zijn altijd interessante setups omdat het afhangt van je come-up. Maar het is goed om te beginnen met iets dat niet zo duur is, en dan naar een upgrade toe te werken. Je moet altijd gewoon je middelen gebruiken die je hebt. Dus het is letterlijk een stoel en een desktop-opstelling, je klikt op live en je praat gewoon tegen het scherm vanuit het perspectief van een derde persoon. Het ziet er een beetje stom uit en het klinkt gek. Als je mijn kamer binnenloopt terwijl ik aan het streamen ben, zie je me gewoon letterlijk praten tegen twee monitoren. Het is raar. Maar je hebt de chat en de chat is als je familie. En met streaming doe je gewoon wat je wilt. Er zijn er gamers en al dat soort dingen, maar ik ben dankbaar om te kunnen doen wat ik wil. Dus dat is in wezen wat het is.”
image 3dee4233 4746 4c31 b820 e64831c0bbb0
En dus druk je op start met streamen, je hebt de chat vol mensen die van overal ter wereld kijken en ze kunnen met elkaar en met jou communiceren. Maar wat is precies de acht tot tien uur die je streamt?
“Ik zal je een ruw schema geven. Ik begin. Dan reageer ik waarschijnlijk op sommige video's of op sommige dingen die nu gaande zijn. En elke dag is het iets nieuws. Dus ik zit een beetje op YouTube. Toen kreeg ik een Reddit-thread van mijn community. Ze droppen een heleboel memes en een heleboel grappige video's en noemen mijn naam. Dus daar let ik op. Daarna game ik de rest van de stream gewoon. Of ik bel mensen gewoon midden in de stream of mensen bellen mij,of mensen sms'en me midden in de stream, dus er kunnen gekke dingen gebeuren. Het is als een domino-effect. Als het één gebeurt, weet je niet wat het volgende is.”
Hoe zou je je beoogde publiek omschrijven? Wie kijkt hiernaar?
“Er kijken veel kinderen, maar mijn publiek is op dit moment een stuk ouder geworden. Maar ik hou ervan om de jeugd te hebben. Want als je de jeugd hebt, heb je de volgende generatie. Maar het is een goede mix. Ik heb veel mensen naar het platform gehaald die er nog nooit van gehoord hadden en nu kijkt iedereen, weet je?”
Je hebt de hele wereld aan het kijken. Maar voordat je de hele wereld liet kijken, bouwde je je publiek op tijdens het streamen. Hoe blij ben je dat die muis door het beeld rende tijdens je stream?
“Dat was voor mij een grote opstap. Het heeft de toon gezet.”
image aa27fa35 c197 4c93 af66 cfc0c8b72202
image 389fa058 3c06 409e 816c 56cd72845ed4 1
Wat is er gebeurd?
“Ik was aan het streamen, ik had een Discord-oproep en ik maakte me klaar voor een e-date. Een e-date is wanneer je op het punt staat om via de computer met een meisje te praten en een kleine virtuele date hebt. Ik had mijn vrienden aan de lijn. Daarna kijk ik gewoon naar mijn chat en iedereen zegt van: 'Yo, muis, muis, rat, rat, rat, rat, rat, rat!' En dacht dat ze logen. Toen herinnerde ik mijn broer: “Wees voorzichtig als je streamt, want we hebben een muis zitten daar.. Dat zei hij een week ervoor al. Ik hab zoiets van 'Maat, hij komt er niet uit als ik aan het streamen ben.' Dus ik was aan het streamen en ineens spamt iedereen in mijn chat.
Mijn hart zakte ineen toen ik de clip terugkeek. Ik dacht dat ik geen meisjes zou krijgen. Iedereen gaat me vies noemen. Ik sta op het punt te worden gezien als iemand die smerig is en gewoon in New York woont en het is bijna voorbij. Toen het TikTok bereikte, zag ik een hele reeks virale clips en ik dacht: 'oké, het is voorbij.' Maar toen vond iedereen het grappig. Niemand noemde me vies. Ze wisten dat ik in New York woonde, dus ze wisten dat het gewone dingen waren. Dus het sloeg aan het ging gek op TikTok. Daarna heb ik het gewoon omarmd. Tot op de dag van vandaag weet ik niet waar 'ie is. We hebben 'm nooit gevangen.”
Nu lijkt het erop dat de Twitch- en streaming-community niet noodzakelijkerwijs op ons lijkt. Ik kende eerder geen zwarte streamers. Dus heb je het gevoel dat je die aanval op een bepaalde manier helpt leiden?
“Zeker in termen van aandacht en spotlights erop. Er zijn een paar zwarte streamers, ze zijn alleen niet zo groot als de witte streamers. De diversiteit is niet zo gek. Maar met mij persoonlijk bracht ik een gek licht in de cultuur door op het platform te staan en te domineren en alles te doen wat ik moest doen. Vooral tijdens Black History Month. Ik bereikte de mijlpaal op de laatste dag en dat was als een groot cultureel iets.”
image e7668b68 ed79 43a8 aac5 82e3cf2117a6
Ik kan me voorstellen dat jouw ervaring anders is dan die van een witte streamer. Heb je het gevoel dat het moeilijker voor je is geweest om op te bouwen? Of heb je het gevoel dat het een soort gelijk speelveld is?
“Tijdens mijn come-up werd ik als een gek verbannen en mensen dachten altijd dat het te wijten was aan ras. Vroeger werd iedereen links en rechts verbannen, maar als iemand die niet zwart was het deed, werd hij niet verbannen. Dus het was een raar soort sfeer. Maar nu kan ik chillen. Het gaat goed met mij. Er gebeurt niets met mij. Maar elke keer als ik verbannen word, ga ik op elke blogpost. Het is raar, maar ik ben nu aan het chillen.”
Ja. Hoe veel volgers heb jij?
“Ik denk dat ik rond de 5,6 miljoen zit.”
En hoeveel abonnees heb je dan?
“Ik heb er nu 81.000.”
Eenentachtigduizend mensen die vijf dollar per maand betalen. Dus als je de wiskunde doet, is het ongeveer $ 400.000 per maand. En dat komt gewoon naar je toe of is er een soort splitsing?
“Ik praat niet graag over geldzaken. Maar met een Twitch-abonnement is het oorspronkelijk een 50-50. Maar mensen in de Twitch-space hebben verschillende splitsingen, maar ik ga de mijne niet zeggen. En veel van het andere geld komt van het kijken naar advertenties.”
Maar is er buiten Twitch iets in de echte wereld geweest dat voortkwam uit het feit dat jij deze persoon bent en dit merk dat je hebt opgebouwd?
“O ja. Allereerst zou ik nooit hebben gedacht dat ik ooit met Nicki Minaj of Drake of mensen van dat kaliber zou praten. Het voelt een beetje raar, want ik heb hen zien ontploffen en ik heb naar deze artiesten geluisterd en ik ken ze al hun hele carrière. En voor mij, om zelfs maar vrienden te zijn met zulke mensen, dat is zoiets van, yo... dat is krankzinnig. Ya feel me?”
image 88d661d8 8a22 4b18 9ad2 2083102ad8dc
Twitch gaat echter hand in hand met een heleboel andere dingen, toch? Want er is Reddit, dan is er Discord, dan is er Instagram en dan is er Twitter. Hoe werken al deze dingen hand in hand om je merk op te bouwen?
“Als je een streamer bent, wordt je achterban eigenlijk sterker dan ooit. De betrokkenheid naar andere platforms is veel sterker dan bij, weet je, de normale rapper. De mensen die kijken zijn erg betrokken bij de levensstijl. Ze houden van supporten. Dat is één ding, zou ik zeggen. Mijn chat ondersteunt me graag bij alles wat ik doe.”
Jij hebt die gemeenschap opgebouwd. Dat is zeker iets moois. Wat was het beste voordeel van dit alles? Welke specifieke ervaring heeft het meest betekend?
“Ik heb er twee. Dus de grootste, zou ik zeggen, was mijn subathon. Ik pushte mezelf om een doel te halen en dat heb ik ook echt bereikt. Dat is eigenlijk verbazingwekkend voor mij om te zeggen. En een ander voordeel zijn de mensen die dagelijks kijken. De mensen die mij steunen, en andere mensen vertellen over mij. Ik ken mensen in mijn chat die me twee jaar geleden in de gaten hielden en die nog altijd kijken. Ze worden nog steeds vermaakt. Zolang ik mensen kan vermaken en gelukkig kan maken, is dat het beste ooit.”
Nu laat een snelle Google-zoekopdracht zien dat je nettowaarde $ 9 miljoen is. Is dat nauwkeurig?
“Daar zeg ik niets over.”
Maar je doet het goed voor jezelf.
“Ja. Ik ben zeker gezegend.”
Zou je zeggen dat het Twitch-landschap iets is dat iedereen zou kunnen doen? Of denk je dat er een geluksfactor in zit? Is er een bepaalde vaardigheid die je moet hebben?
“Dus, de meeste mensen denken dat streamen eenvoudig is en dat iedereen het kan. Iedereen zou het zeker kunnen proberen en als je het eens wilt proberen, zou je dat 100 procent moeten doen. Ik zou het niet aanbevelen aan iemand die er over het algemeen niet leuk vindt, of er gewoon geen interesse in heeft en het gewoon voor geld wil doen of omdat ze zien dat het een nieuwe trend is.
Ik vind niet dat iemand het móet doen. Als je er echt verliefd op wordt, dan zou ik zeggen doen. Als je begint, bepaal je eigenlijk je eigen tempo. Toen ik begon, deed ik drie, vier uur durende streams. En dat was veel voor mij. Maar als je het over streaming hebt, moet je eraan denken duizenden mensen net zoveel uren te entertainen als ik, wat gek is. Zoals, om de bal aan het rollen te houden en te doen wat je leuk vindt. Ik ben meestal gewoon een 'chattende streamer'. Dus ik ben meestal niet aan het gamen en dat soort dingen. Ik praat meestal gewoon tegen de camera enzo. Dus om dat te kunnen doen, is gek. Het is hard werken en je hebt veel concurrentie. Dus je moet mensen kunnen bijhouden. En zorg ervoor dat je community goed is en zorg ervoor dat je op je eigen rijstrook zit.”
image 324a8c4f fb0b 4a10 aa25 02e5f15e9ff1
image 6115c936 a0e6 4e4a 8c82 4fb12ddfe471
image 22152f5b e58c 4f85 ba1c 97a1574c13b8
Heb je het woord 'rizz' uitgevonden?
“Rizz kwam van mij en mijn vriendengroep. Vroeger zeiden we het altijd en ik heb het woord zeker populair gemaakt op mijn streams. Het ging internationaal echt crazy. Het staat gewoon in de woordenschat van mensen en that's it.”
Maar waar komt het woord vandaan?
“Van ons thuis. Uit gesprekken die ik en mijn vrienden hadden. De ene persoon zei het en een ander nam het over. Nadat ik het op stream had gezegd, werd het gek.”
Maar het is niet een afkorting voor iets anders?
“Mensen zeggen dat het een afkorting is van 'charisma', maar dat is het niet voor mij.”
Ik praat met de uitvinder. Dus "charisma" is niet de oorsprong?
“Nee, dat is het niet.”
Je zat in een muziekvideo van Lil Uzi. Hoe was die ervaring? Je bent nu verschanst in hiphop met Lil Baby op de stream en Ice Spice.
“Ja, het was fire. Ik doe mijn eigen ding met het entertainment, maar voor muziek voegt het gewoon iets toe aan de loop, en de cultuur erachter is zo fire voor mij. Toen Uzi me vertelde dat hij me in de videoclip wilde hebben, was het echt fure Want toen ik 'I Just Wanna Rock' voor het eerst hoorde, deed ik die dans elke dag op mijn stream. Ik zei 'Yo, dit gaat ontploffen!' Ik bleef het doen, bleef het doen, bleef het doen. En toen nodigde hij me uit voor de videoclip en het werd te gek. Hij liet me posten waar we zouden zijn. Ik zei 'bro, jij bent Uzi, waarom post je het niet gewoon?' Hij had zoiets van 'Dit is jouw stad, toch? Ga je gang en post het!' Het was 01.00 uur en iedereen kwam naar buiten. En ik was verrast. Het was crazy!”
Mijn laatste vraag voor jou, man. Wat is er nu aan de hand? Je bent op Twitch, maar het lijkt alsof mensen rond stuiteren, vergelijkbaar met basketbal, waar je naar dit team en dat team kunt gaan en er zijn andere streamingplatforms. Ben je exclusief op Twitch?
Ja, ik ben op Twitch, maar ik heb geen exclusiviteit. Ik heb een show die exclusief op Rumble en mijn jongen Speed is. Ik ben super gezegend dat ik dat zelfs heb. Het was een grote stap dat we dat kregen en ik fotografeer nog steeds op Twitch.”
Wat is de relatie met Speed?
“Hij is als mijn kleine broertje. Ik hou van Speed omdat hij nog steeds dingen ontdekt. Hij is erg jong, hij maakt dingen door en hij vraagt me altijd om advies. En hij is gewoon een geweldige content-maker. En hij groeit net op en we hebben gewoon plezier in de show. We staan op het punt naar Japan te gaan voor een aflevering. We gaan gewoon naar buiten om content te maken. Dat is een zegen.”
Nou, gefeliciteerd met alles, man. Wat wil je de mensen meegeven? Je hebt de hele wereld binnen handbereik terwijl je bijna alles bekijkt wat je doet.
“Ik zou zeggen tegen iedereen die naar me kijkt: ik waardeer het. En waar je ook mee bezig bent, blijf het gewoon doen. Ik weet dat je dat de hele tijd hoort. Iedereen zegt hetzelfde. Maar focus je echt op jezelf. Sluit je aan en wat je wilt doen is zeker mogelijk. En gewoon, weet je, jaag je dromen na en neem er niets van als vanzelfsprekend aan. En bidden. Heb een nauwe band met God.”
Toen je eerder vandaag terugkeek op je allereerste video kromp je ineen, het was jaren geleden. Waar hoop je over tien jaar te staan?
“Acteren. Ik wil in films komen en heel veel acteren, echt, echt. Ik hou er niet van mezelf een limiet op te leggen of te zeggen waar ik over 10 jaar zal zijn, omdat ik het gevoel heb dat ik dan mezelf een limiet opleg. Dus hopelijk ben ik dan gewoon nog steeds gelukkig, mentaal gezond en doe ik gewoon wat ik doe. Maar mijn doel is om meer te gaan acteren. Zeker.”
Dit artikel verscheen eerder op Complex. Meer weten over muziek, fashion, lifestyle en culture? Check onze homepage.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07