Kempi & Willem, een gouden combinatie

mrt 14 2022, 15:20 MUZIEK
img 6721
Soms heb je van die muzikale combinaties die complementair aan elkaar zijn. Twee artiesten die een bepaalde synergie hebben en elke track samen tot een meesterwerk verheffen. Kempi en Willem zijn zo'n duo.
Beide artiesten hebben een grote staat van dienst in de Nederlandse rapgame. Kempi maakt al anderhalf decennium furore als artiest. In zijn carrière trad hij naar buiten met succesvolle projecten als 'Rap 'n Borie', 'Du Zoon', 'Du Evolutie Van 'n N****' en 'Rap 'n Glorie'. De Eindhovenaar staat bekend om de emotionele thema's die hij aansnijdt. De moeilijkheden in zijn leven heeft hij altijd weten te vertalen naar gelaagde en tijdloze muziek.
Willem werd bekend als onderdeel van de legendarische hiphop-act 'The Opposites'. Daarmee behaalde hij vele successen in de vorm van hitnoteringen en memorabele optredens. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds gesproken over hun Lowlands-optreden in 2013. Na een lange radiostilte bracht Willem in 2018 zijn soloalbum 'Man In Nood' uit. Hierin ging hij dieper in op zijn depressieve gevoelens die naar boven kwamen nadat The Opposites uit elkaar gingen.
Afzonderlijk van elkaar staan ze bekend om hun eerlijkheid, unieke stemgeluid en bezieling. Juist deze eigenschappen komen nog beter tot hun recht, wanneer ze de handen ineen slaan. Wij hebben een aantal bijzondere samenwerkingen van Kempi en Willem voor jullie uitgelicht:

Kempi - Ik Wil Nikes (featuring Willem)

Kempi - Hier Ver Vandaan (featuring Willem)

Willem - Voor Altijd (featuring Kempi)

Willem - Apocalypse (featuring Kempi)

Willem - Jonge Ouders (featuring Kempi)

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

atwbanner alessio

Artist To Watch: Alessio

Alessio de Martino wist al op jonge leeftijd hoe je via social media je eigen succes kan creëren en bouwde sinds 2019 zijn online following op. In 2022 begon hij met het uitbrengen van zijn eigen muzi...

MUZIEK jun 24, 11:49
whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55