Maak kennis met de winnaar van 777 x JD Sports 'Next Talent': B3lly

dec 28 2022, 1:23 MUZIEK
777 9
B3lly is de grote winnaar van de 777 x JD Sports ‘Next Talent’ contest. Hiermee won hij niet alleen een volledig bekostigde release mét videoclip die onder 777 Records, het label van Frenna zal worden uitgebracht, maar ook een waardebon t.w.v €2000,- van JD Sports en 5000 carrière kickstart budget. B3lly nam het op tegen zes talentvolle artiesten uit Nederland en België en wist de jury te overtuigen van zijn artistry. We spraken de rapper over zijn deelname, de plannen voor 2023 en meer.
Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?  
De naam is B3lly alias B3. Ik ben 21 jaar en kom uit Rotterdam. Ik ben heel veelzijdig in mijn muziek. Ik maak zowel Nederlands als Engelstalig muziek. Ik zing en ik rap. In het dagelijks leven studeer ik beveiliging en werk ik.
Hoe ben je begonnen met muziek maken?
Ik heb sowieso een hele muzikale familie. Een aantal jaren terug was ik gewoon een beetje bezig met muziek maken met mijn vrienden en steeds vaker vertelden mensen mij dat ik er echt wat mee doen want het klonk gewoon hard. Op een gegeven moment dook ik de studio in en nu staan we hier.
Hoe heb je het verloop van de talentenjacht ervaren?
Het was echt een hele leuke ervaring en ik heb het heel goed ervaren. Het was allemaal erg goed geregeld. Ik heb meegedaan omdat ik de challenge een hele leuke challenge vond. Ik had mijn video opgenomen In de booth bij JD op de Lijnbaan. Maar daarvoor ben ik ook naar de studio geweest om mijn open verse voor de challenge op te nemen. Die had ik vervolgens online gegooid op mijn socials en dat ging ook best wel lekker. Ik ben er eigenlijk, net als iedereen, via internet achter gekomen dat ik door was naar de finale. Mijn vrienden zagen het en stuurden het naar mij. Het was een hele leuke ervaring om er zo achter te komen. Ik ben eigenlijk naar de Lijnbaan gegaan voor die dubbele kans. En het heeft gewerkt. 
777 18
Wat hoop je te bereiken met muziek?
Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen kan meetrekken in mijn muziek en dat het zo lang mogelijk door blijft gaan. Ik wil niet op mijn dertigste al stoppen met muziek. Als het kan, maak ik op mijn zestigste nog steeds muziek. Het is echt mijn passie en hetgeen waar ik me continu mee bezig houd.  
Je wint €2000 shoppingtegoed bij JD Sports en €5000 euro om je carrière mee te starten. Al enig idee wat je met het prijzengeld gaat doen?
Op dit moment weet ik nog niet wat ik met het prijzengeld ga doen. Maar ik ga sowieso heel goed brainstormen met mijn management, Voel Je Frai Management, over hoe ik deze €5000 het beste kan investeren in mijn carrière. Ik ben heel blij dat ik dat heb mogen ontvangen zodat ik met mijn carrière vooruit kan.  Als creatieveling heb je een bepaalde visie en een bepaald streven. Soms moet je jezelf limiteren omdat de financiële middelen er nog niet zijn.  
Waar kunnen we meer muziek van je vinden?
Er staan op alle streamingsdiensten al tracks van mij online. Ik heb de afgelopen drie maanden veel tunes gereleased. De laatste releases waren ‘Many men’, met Rush Banks en ‘Mess’. Op mijn socials deel ik ook veel snippets van mijn muziek. Ik heb sowieso een release klaar staan voor in februari. De track heet ‘Banlieue’. En de release met 777 Records, daar moeten we nog voor aan tafel gaan zitten.
Stream ‘Many men’ hieronder.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21