Noname: ''Disstrack J. Cole was petty''

aug 25 2021, 12:00 MUZIEK
cole
In een interview met het Amerikaanse magazine Rolling Stone sprak Noname over haar heen-en-weer met J. Cole. Ze geeft aan J. Cole vóór en na alle commotie nog gesproken te hebben. De gesprekken zouden plaats hebben gevonden rondom de release van Snow On Tha Bluff. De ‘ruzie’ tussen beide artiesten begon toen de 29-jarige Noname een tweet plaatste.
In het interview geeft Noname toe dat ze had verwacht dat mensen het zouden opvatten zoals er toen werd gereageerd. Men linkte het bericht namelijk meteen aan rappers als Kendrick Lamar en J. Cole. Noname noemde geen namen in de tweet. Maar in het rijtje van top selling rappers zijn er maar een handje vol. Het voelde dan ook niet als een schok voor haar toen Cole met een antwoord kwam. Het is niet raar dat J. Cole zich aangesproken voelde, aangezien hij één van die top selling rappers is. Terugkijkend op de situatie vindt Noname het petty.
J. Cole bracht Snow On Tha Bluff uit als antwoord op de tweet en Noname sloeg terug met Song 33. De disstracks die op elkaar waren gericht waren overbodig. De artiesten hadden namelijk gewoon normaal contact met elkaar. Noname had Cole twee dagen voorafgaand aan de release van Snow On Tha Bluff nog gesproken. Ze had Cole benaderd om een open brief aan de industrie te co-signen. Het was een open brief waarin stond dat artiesten zouden weigeren om op te treden waar politie wordt ingehuurd als beveiliging. In dat gesprek had J. Cole het over een nieuw nummer dat hij had gemaakt waar hij best lekker op ging. Noname had geen idee dat de track over haar ging.
Nadat Snow On Tha Bluff was uitgekomen was er weer contact tussen beiden. Noname legde uit: "Hij verontschuldigde zich en zei: 'Het nummer ging niet echt over jou, het ging meer over een type persoon op internet'', maar het was al te laat. Het gesprek tussen de twee zou gespannen zijn geëindigd.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00