Prijzenkast van de Carters blijft groeien door Blue Ivy

sep 14 2021, 15:23 MUZIEK
51143815315 e08f4c3fb1 b
Blue Ivy Carter, de oudste dochter van Beyoncé en Jay-Z, nam zondagavond op negenjarige leeftijd haar eerste MTV Video Music Award mee naar huis. Blue Ivy Carter is daarmee gelijk de jongste persoon ooit die een Moonman-award in ontvangst heeft mogen nemen.
Blue Ivy's historische overwinning kwam als onderdeel van een overwinning voor Beste Cinematografie. De prijs ging naar het nummer Brown Skin Girl van haar moeder Beyonce. Samen met Wizkid, SAINt JHN en haar moeder, was Blue Ivy’s gezang op het nummer te horen. De gehuldigde filmmakers waren Benoit Soler, Malik H. Sayeed, Mohammaed Atta Ahmed, Santiago Gonzalez en Ryan Helfant. De video bevatte optredens van Naomi Campbell, Lupita Nyong'o en Kelly Rowland.
Brown Skin Girl kwam tekort in de categorie Beste R&B-video en verloor van Leave the Door Open van Silk Sonic. Ook op de show werd de 18-jarige Olivia Rodrigo de vijfde jongste Best New Artist-winnaar tot nu toe op de VMA's. Justin Bieber was net 16 toen hij de titel mee naar huis nam; dit jaar won hij Artiest van het Jaar en was met negen nominaties de meest genomineerde act.
Eerder dit jaar had Blue Ivy meer te vieren. Vanwege The Lion King: The Gift had Blue Ivy haar eerste Grammy te pakken en Billboard Hot 100 notering. Ze werd de op één na jongste artiest die ooit een Grammy scoorde.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07