Virgil van Dijk & Winne droppen 'Side by Side' mixtape

mrt 29 2022, 10:30 MUZIEK
ca578dn9
Afgelopen vrijdag brachten Virgil van Dijk en Winne in samenwerking met JBL een eigen mixtape uit. De kapitein en de generaal hebben een aantal opkomende artiesten begeleid in het proces van muziek maken met als eindresultaat de mixtape ‘Side by Side’.
De tape laat je kennis maken met een nieuwe lichting rappers en producers. In plaats van 11 man op een veld, is Virgil op deze tape de aanvoerder van 11 tracks op een tape. ‘Ik ben super trots en blij dat we dit hebben kunnen doen,’ geeft Virgil aan. ‘Ik ben altijd wel heel erg bezig met muziek. Muziek is voor mij heel belangrijk in het leven, want het geeft zoveel terug. In moeilijke tijden, maar ook in goeie tijden.’
De artiesten die uiteindelijk op het project staan, moesten een selectieprocedure door. Ze moesten demo’s opsturen waarna Winne en Virgil uitkozen wie op de uiteindelijke tape terecht zouden komen. ‘Toen ik de kandidaten belde dat ze geselecteerd waren, heb ik tegen ze gezegd: Virgil is de baas van de AUX-kabel,’ vertelt Winne. ‘Dus je moet je voorstellen dat je de studio in gaat om muziek te maken voor Champion’s League spelers. Hoe klinkt dat?’ De uiteindelijke selectie bestaat uit Lee Aron, Tizno, Yxng Ice, Kneauk, Easthunt, Gil, BeatSmith, Denzel Neville, Gilly, Mxxdy, Tiziana, Tomson, Synonym, Skittz, MOÏRA en ReauBeau.
De mixtape is sinds afgelopen vrijdag en is volgens alle partijen een geslaagd project. Of er een vervolg van dit project aan zit te komen? ‘We geven nu met z’n allen een platform aan deze talentvolle artiesten en beatmakers. Hopelijk kunnen we dat in de toekomst nog een keer doen of op andere manieren. Want als je mensen kunt helpen, waarom zou je dat niet doen?’ aldus Virgil van Dijk.
Stream de mixtape 'Side by Side' van Virgil van Dijk en Winne hieronder:

Virgil's Mixtape

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21