Yo Gotti wordt naar verluidt mede-eigenaar van MLS Team D.C. United

sep 28 2021, 14:00 MUZIEK
4293173983 ef12173c7e o
Hiphopartiest en labelbaas Yo Gotti breidt naar verluidt zijn investeringsportefeuille uit. Dit nadat hij ermee instemde een klein belang in D.C. United te kopen. De club heeft een waarde van $ 750 miljoen.
De deal maakt Yo Gotti mede-eigenaar van het team. Hij sluit zich aan bij NFL-speler Mark Ingram II, die in juni van dit jaar investeerde in de club. Volgens berichtgeving heeft Yo Gotti samengewerkt met verschillende andere investeerders. De investeerders zullen naar verwachting een belang van zes procent in de club verwerven.
Gotti heeft niet publiekelijk over de deal gesproken, maar de investering zou niet als een verrassing moeten komen. De rapper liet een hint vallen toen hij vorige maand werd gespot bij het bijwonen van MLS All-Star Game en een ontmoeting had met MLS-commissaris Don Garber. Hij heeft de afgelopen jaren ook een vriendschap opgebouwd met de co-voorzitters van D.C. United, Jason Levien en Steve Kaplan. Zijn relatie met Levien en Kaplan komt voort uit hun investeringen in Gotti's thuisstad Memphis Grizzlies van de NBA.
Yo Gotti geeft niet vaak iets prijs, maar onthulde op zijn laatste album Untrapped dat hij 20 miljoen in zijn zak kon steken door verschillende investeringen. Een van zijn succesvolle investeringen was CMG, het platenlabel dat hij oprichtte. In juli werd hij uitgeroepen tot 'All-Rap Caviar Coach Of The Year'. Spotify's RapCaviar erkende Yo Gotti voor het meedogenloze werk dat hij heeft geleverd met de artiesten die bij het label zijn getekend. In drie jaar tijd bouwde Gotti CMG tot een geduchte tegenstander voor andere labels. Met artiesten zoals Moneybagg Yo, Blac Youngsta and BlocBoy JB en 42 Dugg heeft Yo Gotti echt een goudmijntje gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07