Skip to main content

Pal Mundo: het langstlopende latin festival van Nederland

10/07/2023

Sinds de oprichting in 2014 is Pal Mundo uitgegroeid tot het langstlopende latin- en reggaeton festival in Nederland. Het festival, dat de beste latin en reggaeton artiesten ter wereld naar Nederland haalt, is een hoogtepunt voor de liefhebber van Latin muziek. Het is dan ook niet gek dat het jaarlijkse festival elke keer weer duizenden bezoekers trekt.

Pal Mundo brengt sinds het begin de grootste namen naar Nederland

In het debuutjaar van Pal Mundo, maakten de Nederlandse fans kennis met de muzikale talenten van Romeo Santos en Don Omar. Santos, vaak aangeduid als ‘The King Of Bachata’, wist het publiek in beweging te krijgen met zijn gouden stem en zijn dansbare ritmes. Met zijn groep ‘Aventura’ wist hij de wereld te laten houden van bachata door hun hitsingle ‘Obsesion’. Don Omar, een andere legende binnen Latin muziek, zorgde voor een energieke afsluiting van het festival waarbij de festivalbezoekers met een tevreden gevoel naar huis gingen.

In 2015 stond Yandel, de helft van het iconische duo Wisin & Yandel, op de line up van Pal Mundo. Met zijn muziek wist hij precies te leveren waar de Pal Mundo bezoekers op hoopte. Dit resulteerde in één groot feest en voor Pal Mundo was dit dé bevestiging dat de toekomst er rooskleurig uitzag.

Het jaar erop, in 2016, verwelkomde het festival Prince Royce. Met zijn mix van bachata en R&B was hij de perfecte keuze om de headliner te zijn van een steeds diverser wordende line up. De eclectische sfeer zorgde voor een positieve prikkel bij de bezoekers.

In 2017 verwelkomde Pal Mundo een levende legende: Juan Luis Guerra. Met zijn fuse van merengue, bachata en bolero, liet Guerra weer eens zien waarom hij als een van de grootste latin artiesten wordt beschouwd.

De beste artiesten komen in hun prime

In 2018 was het de beurt aan J Balvin om een show te geven tijdens Pal Mundo. J Balvin is momenteel een van de grootste artiesten ter wereld. Hij is een van de artiesten die symbool staat voor de gigantische grootte van reggaeton vandaag de dag. Zijn setlist en zijn aanstekelijkheid waren een van de ingrediënten voor een wederom geslaagd festival.

In 2019 werd de rol van headliner vervuld door Bad Bunny: een artiest die synoniem staat voor de hedendaagse latin muziek. Met zijn innovatieve sound en stijl bracht Bad Bunny een nieuwe dimensie naar het festival en ook hij deed dit geweldig. Dat ook Bad Bunny nu een absolute wereldster is, verbaast niemand die hem in 2019 heeft aanschouwd op Pal Mundo.

Pal Mundo: comeback na corona

Na een onderbreking van enkele jaren vanwege de pandemie, kwam Pal Mundo terug met een knaller in de vorm van een weekender in 2022. Maluma, bekend om zijn mooie stem en zijn indrukwekkende performance, en Anitta, de Braziliaanse koningin van pop en reggaeton, deelden de status van headliner. Samen zorgden ze voor een onvergetelijke comeback van het festival.

Vandaag de dag is Pal Mundo uitgegroeid tot de nummer één latin/reggaeton festival in Nederland. Dit hebben ze laten lukken door elk jaar weer op de proppen te komen met een line up van wereldniveau. Steeds als je denkt dat het niet gekker kan, blijft Pal Mundo zichzelf keer op keer overtreffen. Het festival blijft evolueren en groeien. Dit is het fundament voor een rooskleurige toekomst.

Is latin muziek helemaal jouw vibe? Ga dan naar Pal Mundo op 15 juli in Den Haag.

Up to date blijven met alles omtrent muziek, sport en fashion? Check onze homepage!