Skip to main content

Reggaeton Hits Die De Wereld Veroveren

03/07/2023

Reggaeton heeft de afgelopen jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen en is niet meer weg te denken uit de global muziekscene. Met aanstekelijke ritmes, opzwepende beats en pakkende melodieën heeft het genre een nieuwe golf van energie en dansbaarheid gebracht. In dit artikel zullen we enkele van de grootste reggaeton hits van dit moment bespreken die de wereld domineren. Al deze artiesten & nummers kun je op 15 juli live horen bij Pal Mundo in Den Haag!

Te Boté Remix

Een van de meest opvallende reggaeton hits van de afgelopen jaren is de remix van ‘Te Boté’ door Ozuna. Deze remix, waarin Nio García wordt bijgestaan door andere getalenteerde artiesten zoals headliner van Pal Mundo: Ozuna en andere supersterren als Bad Bunny, Casper Mágico, en Darell, heeft een ware revolutie teweeggebracht in het genre. Het nummer heeft meer dan 3 miljard streams/views. Met zijn pakkende melodie, explosieve beats en verleidelijke teksten is ‘Te Boté’ een nummer dat je meteen in de dansstemming brengt. Het nummer heet letterlijk ‘Ik heb je weggegooid’ en gaat over een ex waar je niks meer van wilt weten. De mi vida te boté!

Te Boté remix featuring Ozuna

Criminal

Ozuna heeft nog een andere hit op zijn naam staan die absoluut niet mag ontbreken in deze lijst: ‘Criminal’. Dit nummer is een samenwerking met de getalenteerde Dominicaanse zangeres Natti Natasha en is een perfect voorbeeld van de verleidelijke en sensuele kant van reggaeton. Met zijn betoverende refrein en de chemie tussen Ozuna en Natti Natasha neemt ‘Criminal’ je mee op een zwoele en opwindende muzikale reis. In de bijbehorende videoclip speelt Ozuna de rol van een gevangenisdirecteur, terwijl Natti Natasha probeert hem te verleiden. Ook deze track heeft meer dan 3 miljard streams/views behaald.

Het nummer gaat over een vrouw die aangetrokken is tot een bad boy (criminal). Ze kan niet stoppen met aan die persoon te denken. Elke keer dat ze probeert contact op te nemen met hem, is hij altijd druk bezig. Natti voelt dat deze aantrekkingskracht zo sterk is dat het wel illegaal moet zijn.

Criminal featuring Ozuna

Bonita

Jowell & Randy, bekend om hun aanstekelijke reggaeton deuntjes, hebben met ‘Bonita’ opnieuw een hit gescoord. Dit nummer combineert reggaeton en dancehall-invloeden op een meesterlijke manier en creëert een feestelijke sfeer. Met zijn vrolijke melodie, dansbare ritme en pakkende teksten is ‘Bonita’ een nummer dat je direct in beweging zet en je laat genieten van de positieve vibes.

Het nummer gaat over een meisje dat er lang over doet om zich klaar te maken en niet graag alleen uitgaat. De hoofdpersoon en zijn partner dansen graag dichtbij en worden opgewonden als ze ‘perreo’ muziek horen. De songteksten moedigen het meisje aan om los te laten en te genieten van het dansen zonder zich druk te maken over wat anderen denken.

Safaera

Een andere reggaeton hit die de Latijns-Amerikaanse muziekscene heeft veroverd, is ‘Safaera’ van Bad Bunny featuring Jowell y Randy. Dit nummer is een ware explosie van ritmes en stijlen, waaronder reggaeton, dancehall en dembow. Met zijn dynamische beat, aanstekelijke flow en krachtige energie is ‘Safaera’ een nummer dat je niet kunt weerstaan en waarop je direct wilt dansen.

Safaera van Bad Bunny, Jowell & Randy

Suavemente

Hoewel ‘Suavemente’ technisch gezien geen reggaetonnummer is, heeft dit nummer van Elvis Crespo een onmiskenbare invloed gehad op het genre. Het werd uitgebracht in 1998 en wordt beschouwd als een van de grootste Latin hits aller tijden. Met zijn aanstekelijke merengue ritmes, opzwepende melodie en onvergetelijke zangstijl is ‘Suavemente’ een tijdloze klassieker waarop mensen van over de hele wereld los gaan. Het nummer heeft een onmiskenbare melodie die mensen van alle leeftijden en achtergronden uitnodigt om te dansen en te genieten van het feestelijke gevoel dat Latin muziek met zich meebrengt.

La Mama De La Mama

El Cherry Scom heeft met ‘La mama de la mama’ een nummer uitgebracht dat de feestscene in vuur en vlam heeft gezet. Met zijn aanstekelijke beat, energieke flow en onweerstaanbare charisma heeft El Cherry Scom bewezen waarom hij tot de topartiesten in het genre behoort. ‘La mama de la mama’ is een track die je meeneemt naar het hart van het reggaetonfeest en iedereen uitnodigt om mee te dansen op de opzwepende klanken.

Machika

‘Machika’ is een samenwerking tussen de Arubaanse producer Jeon, Colombiaanse reggaeton-superster J Balvin en de Braziliaanse artiest Anitta. Dit nummer is een krachtige mix van reggaeton, trap en dancehall, en vertegenwoordigt de wereldwijde invloed van reggaeton. Met zijn opzwepende beats, catchy melodie en energieke uitvoering is ‘Machika’ een nummer dat je direct in beweging brengt en een gevoel van feest en vreugde creëert.

Machika van J. Balvin, Jeon, Anitta

Deze reggaeton hits hebben niet alleen de Latijns-Amerikaanse muziekscene veroverd, maar hebben ook wereldwijd een impact gehad. Ze hebben de kracht om mensen van verschillende culturen en achtergronden te verenigen. Ook kunnen ze hen te laten genieten van de opwindende en feestelijke sfeer die reggaeton met zich meebrengt. Met hun aanstekelijke ritmes, pakkende melodieën en energieke flows hebben deze nummers de standaard gezet voor de evolutie van reggaeton en laten ze zien dat het genre nog lang niet klaar is om te stoppen met groeien en vernieuwen. Wil je genieten van een hele dag vol met dit soort muziek? Kom dan naar Pal Mundo op 15 juli in Zuiderpark, Den Haag!