Skip to main content

Schokkende beelden tonen doden en tientallen gewonden bij Astroworld festival van Travis Scott

06/11/2021november 8th, 2021
doden astroworld travis scott

Bij het jaarlijkse Astroworld Festival van Travis Scott, zijn gisteren minstens acht doden en tientallen gewonden gevallen, nadat er paniek uitbrak in het publiek. Tijdens de moshpits werden mensen op elkaar gedrukt, wat niet alleen voor paniek zorgde, maar ook voor een hartstilstand onder meerdere festivalgangers. Hoewel er acht doden zijn bevestigd, geven bezoekers aan dat het er veel meer waren.

Doden Astroworld

Een brandweerman vertelt wat er gebeurde: “De menigte begon zich samen te drukken naar de voorkant van het podium. Dat veroorzaakte wat paniek, en veroorzaakte wat verwondingen, mensen begonnen flauw te vallen, raakten bewusteloos en het zorgde voor extra paniek. Uiteindelijk begonnen mensen een hartstilstand te ervaren, waardoor het compleet uit de hand liep.”

Billy Nasser, een DJ die aanwezig was bij het festival, gelooft dat er veel meer dan acht mensen zijn overleden. Op Instagram deelt hij dat hij minstens honderd doden heeft gezien. Op zijn feed staat een post met: ’te veel mensen zijn vannacht overleden in het publiek’ en op zijn story deelt hij: ‘ik dacht steeds dat ze de muziek zouden stoppen, ik was continu lijken aan het wegsjouwen. Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn leven.” Ook deelde hij beelden van het incident en mogelijke doden op Astroworld festival.

Astroworld

Een andere gebruiker reageert: ”De moshpits waren niet eens moshpits, het waren gewoon gigantische menigten die bleven duwen en drukken. Uiteindelijk droeg ik drie kerels op mijn schouder naar de medische tent. Ik ben eerlijk gezegd meer teleurgesteld in de menigte, waardoor leden van het medische staf niet eens bij mensen kon komen. Het was hun grootste probleem. Iedereen wilde zo graag vooraan staan dat ze hebben bijgedragen aan een hoop onnodige doden.”

Omdat de performers zich blijkbaar onbewust waren van wat er speelde, gingen de optredens gewoon door. Dit leidde tot verontrustende beelden van mensen die doden probeerden te helpen, terwijl anderen rustig verder feestten op Astroworld. Het is nog onduidelijk waaraan de festivalgangers precies zijn overleden. Naast Travis, hebben ook Drake, SZA, Lil Baby en meer opgetreden tijdens het festival. Vanwege de doden, heeft Travis Scott de tweede dag van Astroworld gecancelled. Travis heeft nog niet op de tragedie gereageerd.

Bekijk enkele beelden hieronder. Let wel, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Leave a Reply