Skip to main content

Vier redenen waarom Winne de king of selfcare is

30/09/2021
winne
Beeld: Nikki van Toorn

Winne staat natuurlijk bekend om zijn iconische lyrics en flows. Hij is een legende in de Nederlandse hip hop game en die status zal waarschijnlijk nooit veranderen. Maar wist je dat Winne ook de ongekroonde koning van selfcare is? Als je de rapper volgt op Instagram, ontkom je niet aan zijn ochtendwandelingen, spirituele quotes en zijn positieve attitude. We hebben de hip hop legende benaderd voor dit artikel, maar hij heeft ons verzoek afgewezen, juist omdat hij zich zo wilde focussen op zijn selfcare (zie je?). Self care is immers ook weten wanneer je nee moet zeggen. Winne inspireert ons regelmatig, dus we hebben vier redenen op een rijtje gezet waarom hij de selfcare koning is.

4. Winne wisdom quotes

Bij de eerste blik op de Instagram pagina van Winne, kom je al meteen een quote tegen over het bewaren van je inner peace. Zo lees je: ”Reageer niet op negatieve comments. Houd je hart open. Vergeef iedereen. Voed je niet met hun onwetendheid. Houd genoeg van jezelf om bewust te blijven. Je bent liefde. Zij ook. Ze zijn het alleen vergeten. Vergeet niet met ze mee. Je bent niet verantwoordelijk voor de misplaatste trauma van een ander.” Winne deelt bijna dagelijks dit soort quotes op zijn Instagram Story en ze komen ook regelmatig terug op de feed. We zijn hem hier erg dankbaar voor, aangezien we allemaal wel eens die reminder nodig hebben.

3. De opening van Vondelgym Rotterdam

Op 18 oktober opent Vondelgym Rotterdam, de populaire gym keten die Winne nu naar Rotterdam heeft gehaald. Op Instagram deelt de rapper dat de materialen wat later geleverd werden, vanwege het coronavirus. Ondanks deze vertragingen herinnert Winne ons eraan ‘het proces te vertrouwen’. Vondelgym Rotterdam zal naast het standaard Vondelgym aanbod van crossfit, kickboksen en hardlopen, ook Hot yoga aanbieden. Hij is naar eigen zeggen erg opgewonden over de opening van de sportschool. Wat zegt nu meer selfcare dan sporten en yoga?

2. De ochtendwandelingen

Naast het regelmatig sporten, zien we Winne ook regelmatig ochtendwandelingen maken. Als je geluk hebt, deelt hij hierbij ook nog hoeveel stappen hij heeft gezet. Zo deelde hij een tijdje geleden nog dat hij 25.000 stappen had gemaakt op een woensdag. Voor je beeldvorming: het is gezond om 10.000 stappen op een dag te doen en dat halen veel mensen al niet. Als je 25.000 stappen op een dag zet, zullen niet alleen je hart, maar ook je mentale gesteldheid je zeer dankbaar zijn.

1.So So Lobi

Last but not least, alles aan Winne schreeuwt ‘so so lobi’: alleen maar liefde in het Surinaams. Deze leus komt niet alleen terug in de twee legendarische joint albums, maar ook in de energie van de altijd kalme, altijd positieve Winston ‘Winne’ Bergwijn. De rapper beweegt vanuit liefde, wat zich natuurlijk ook uit in de liefde die hij voor zichzelf heeft. En externe factoren zoals sporten, yoga en wandelingen kunnen dan wel ingezet worden voor selfcare, maar dit begint natuurlijk bij jezelf.

Leave a Reply