Skip to main content

Vijf redenen waarom je Omah Lay in de gaten moet houden 

18/03/2022januari 3rd, 2023
omah lay
Beeld: Warner Music

De Afrobeats scene werd nog niet zo lang geleden gezien als een subgenre, maar inmiddels is het genre mainstream gegaan en genieten fans wereldwijd van de aanstekelijke muziek uit het grootste continent ter wereld. Vooral artiesten uit Nigeria zijn populair, zo ook het aanstormende talent Omah Lay. De artiest uit Lagos liet met tracks als ‘Damn’, ‘Godly’ en nu ook z’n nieuwe single ‘Attention’ zien dat hij een naam is om rekening mee te houden.

  1. Omah Lay werkte al samen met grootheden als 6LACK, WizKid en Justin Bieber

Omah Lay heeft zijn debuutalbum nog niet eens gedropt en toch wist hij grootheden als 6LACK, WizKid en Justin Bieber te strikken voor featurings. Z’n single ‘Damn’, met 6LACK heb je vast wel eens gehoord en Omah Lay werkte samen met WizKid op de track ‘Pami’. Zijn laatste samenwerking is met niemand minder dan Justin Bieber. Complex sprak Omah Lay over de samenwerking: “Ik ben erg enthousiast over ‘Attention’, ik heb die track met veel plezier gemaakt,” geeft hij aan. “Het was echt gaaf om Justin Bieber op de track te hebben en te weten dat hij van mijn muziek houdt zoals ik van de zijne. Hij is een geweldige kerel! Ik kon niet wachten tot de wereld het zou horen en ik hoop dat iedereen er net zoveel van houdt als ik ervan hield om het te maken.”

  1. Hij is deze zomer in Nederland

Het blijft voor Omah Lay niet bij het droppen van muziek, hij gaat ook touren. En niet zomaar een tour. De artiest heeft namelijk voor dit jaar een wereldtournee gepland! Tijdens deze tour komt hij ons ook bezoeken. Deze zomer staat hij namelijk op het Oh My Festival, als onderdeel van zijn ‘Boy Alone World Tour‘. Mocht je daarheen gaan, dan wil je zijn set sowieso niet missen. 

  1. Hij maakt het gezegde ‘hard work pays off’ waar

Eind 2020 plaatste Omah Lay een tweet waarin hij reflecteerde op waar hij een jaar daarvoor stond: ”Vorig jaar rond deze tijd zat ik opgesloten in mijn kleine kamer te zingen, niet wetende of mensen deze liedjes ooit zouden horen of zelfs waarderen”. Hij bundelde deze tracks op zijn EP ‘Get Layd‘, die naar eigen zeggen zijn leven heeft veranderd. Inmiddels luisteren fans over de hele wereld naar zijn muziek. ”Ik zie mezelf overal, hoor mezelf overal en het voelt geweldig! Alles wat ik ooit heb gewenst”, vervolgde hij. Iedereen houdt van een goed succesverhaal en Omah Lay ging na deze tweet dan ook viraal op Twitter. Gezien het succes dat hij in slechts twee jaar heeft bereikt, zijn we erg benieuwd naar wat de toekomst voor Omah Lay zal brengen.

  1. Zijn single ‘Godly’ ging viraal op Spotify en YouTube 

Omah Lay mag dan een opkomende artiest zijn, maar hij heeft al aardig wat hits op zijn naam. Een goed voorbeeld hiervan is de single ‘Godly’, die viraal ging op Spotify en YouTube. Zo is de videoclip al meer dan 61 miljoen keer bekeken op Youtube en werd 19 miljoen keer gestreamd op Spotify. Als je deze track nog niet kent, moet je deze zeker even checken! 

  1. Hij werkt momenteel aan zijn debuutalbum 

Hoewel er nog geen officieel album is van Omah Lay, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. De artiest heeft via social media namelijk al bekendgemaakt te werken aan zijn debuutalbum ‘Boy Alone’. Er is helaas nog geen officiële releasedatum, maar gezien de singles die er nu al uit zijn, wordt het zeker het wachten waard. Kan je echt niet wachten? Check dan alvast Omah Lay’s EP’s ‘What Have We Done‘ en ‘Get Layd‘.