Skip to main content

Virgil van Dijk en Winne zoeken hét Hip-Hop talent van Nederland

05/11/2021
Beeld: JBL

Hoewel Virgil van Dijk bekend staat als succesvol voetballer, heeft hij ook een speciaal plekje voor muziek in zijn hart. Naast sport, is Virgil namelijk ook ambassadeur van JBL. Hiermee zette hij begin 2021 al ‘the sound of recovery’ op, een playlist die hem hielp tijdens zijn recovery. Nu heeft hij de hulp van raplegende Winne ingeschakeld om zijn eigen mixtape, ‘Virgil’s mixtape’ uit te brengen. Het beste nieuws van alles is dat de mixtape gevuld zal worden met nieuw hip-hop talent uit Nederland!  

Virgil’s Mixtape

JBL gaat in samenwerking met Virgil en Winne op zoek naar hét hip-hop talent van de toekomst. Hip-hop blijft groeien in populariteit en er is nog genoeg ruimte voor nieuw talent, dat het verdiend om gehoord te worden. Er worden dagelijks circa 60.000 tracks op Spotify gezet. Dat is er bijna één per seconde. Aan het eind van 2021, verwacht Spotify zo’n 90 miljoen tracks beschikbaar te hebben op het platform. Soundcloud had in 2020 maar liefst 200 miljoen tracks beschikbaar op het platform. Hip-hop is hierbij zonder twijfel het meest populaire genre. Vorig jaar stond de top 5 van meest beluisterde Nederlandse artiesten op Spotify vol met rappers. Je kan je dus voorstellen hoeveel concurrentie er is voor opkomende artiesten.

Het feit dat er zoveel concurrentie is, maakt dit een perfecte kans voor opkomende rappers, zangers en beatmakers. Tegelijkertijd maakt de stijgende populariteit van hip-hop, dit het perfecte moment om de zoektocht naar aanstormend talent te beginnen. Virgil en Winne starten een traject waarbij ze dit aanstormend talent zullen begeleiden en samen ‘Virgil’s Mixtape’ zullen maken. De heren zijn op zoek naar beatmakers, rappers en zangers die mee mogen werken aan het maken van de mixtape. Uiteindelijk zal ‘Virgil’s Mixtape’ beschikbaar zijn op alle streamingdiensten. 

Ben of ken jij het nieuwe hip-hop talent van Nederland? Via de JBL website kan je vanaf 5 t/m 19 november je track inzenden en kans maken om door de twee geselecteerd te worden. Klik hier om je op te geven en kans te maken onderdeel te worden van de mixtape!

Leave a Reply