Skip to main content

Advocaat YNW Melly reageert op ‘bekentenis video’

01/11/2021
ynw melly
Beeld: Getty Images

In 2019 kwam er een video uit waarin het leek alsof rapper YNW Melly bekende zijn twee vrienden Christopher “YNW Juvy” Thomas Jr. en Anthony “YNW Sakchaser” Williams, te hebben vermoord. In de nieuwste aflevering van Complex en Spotify’s Infamous: The Story of YNW Melly-podcast, reageren zijn advocaten exclusief op de ‘bekentenis video’.

Zowel YNW Melly als medeverdachte YNW Bortlen werden in februari 2019 gearresteerd in verband met de moorden. Een paar maanden later werd de video afgespeeld in de rechtbank. De video is een maand na de moorden op Melly’s telefoon gemaakt. In de video zegt Melly – in de woorden van de hoofdaanklager – dat hij “geen spijt” heeft van “de shit” die hij heeft gedaan. De volledige quote luidt als volgt:

“Ik heb geen spijt van de shit die ik deed voor die n***a om te sterven. Beiden zeggen nooit wanneer.”

YNW Melly

Volgens de hoofdaanklager bekende Melly hierin duidelijk dat hij de moorden had gepleegd. “En dus zegt hij: ‘En er is geen spijt van de shit die ik heb gedaan. Hij pakt de pen en zet hem tegen zijn hoofd in de vorm van een pistool, alsof hij de trekker overhaalt. Vervolgens gooit hij een Blood Gang-teken op en dan zegt hij dat ze allebei nooit zeggen wanneer. Het interessante aan deze video is dat Melly het precies een maand na de schietpartijen plaatste”, stelde de hoofdaanklager.

Zijn advocaten vertellen Complex echter dat niets minder waar is. In een verklaring die exclusief is gegeven aan Infamous: The Story of YNW Melly, gaat Raven Liberty – een van Melly’s advocaten – in op de video. Ze beschrijft het karakteriseren van die opmerkingen als een bekentenis, als een voorbeeld van “culturele onwetendheid, een gebrek aan onderzoeksdiscipline en/of doelbewuste misleiding”. De advocaat verwijst hierbij naar een track van Kevin Gates.

”In werkelijkheid laat deze zogenaamde ‘bekentenis’-video zien wat veel muziekfans doen. De tekst herhalen van een nummer van een van zijn favoriete artiesten, het nummer ‘4:30 AM’ van Kevin Gates. Jongeren uploaden dagelijks duizenden vergelijkbare video’s naar platforms zoals TikTok, YouTube en Instagram.” Liberty bekritiseert dit als een “vermijdbare fout” van het openbaar ministerie. Ze voegt hieraan toe dat gewelddadige lyrics van deze aard altijd al in muziek verschenen. Ook bij artiesten als Johnny Cash en Queen. ”Het vertrouwen op deze juridische grap – een specifiek soort muziek voor de rechter brengen – benadrukt de zwakte van hun zaak en het algemene gebrek aan bewijs.” Aldus de advocaten van YNW Melly.

Leave a Reply