Skip to main content

Bedenker Savage dansje TikTok krijgt eindelijk erkenning

10/08/2021
savage dansje tiktok
Beeld: IG/ Queen.kekeeee

Keara Wilson is een 19-jarige zwarte choreografe die viraal ging met haar Savage dansje op TikTok. Het nummer van Megan Thee Stallion heeft mede dankzij haar dansje super veel streams gepakt. Het filmpje van Keara die het bekende dansje doet, heeft ondertussen haar volgersaantal geboost naar 3 miljoen! Het dansje werd door honderden duizenden mensen nagedaan, waaronder zelfs Megan zelf. Afgelopen woensdag kreeg ze eindelijk de erkenning die ze verdient.

Savage dansje TikTok

De choreografe werd geholpen door JaQuel Knight en Logitech. De twee werken samen om creators van kleur de props te geven die ze verdienen. De samenwerking heeft tot nu toe 10 creators geholpen om hun werk te copyrighten. Choreografieen worden gecopyright met behulp van een methode die labanotation heet. Met deze techniek markeren ze bewegingen en leggen op die manier de dansjes vast. Keara was onwijs dankbaar en deelde op haar Instagram dat ze zich vereerd voelde haar beroemde dansje aan een van haar favoriete choregrafen (Knight) kon leren. Hieronder kun je de video bekijken waarin de TikTokker haar copyright in ontvangst neemt.

“Ik zag mensen dansjes doen op TikTok en mijn beste vriendin liet me haar telefoon zien zo van, ‘Moet je dit dansje zien!’. Ik zei gelijk: ‘Dat moeten we ook doen.’ Toen we het Keke (Keara) zagen doen, zag het er echt goed uit. We hebben letterlijk 20 minuten in de keuken gezeten om het dansje te leren.”

Megan thee Stallion

Wilson’s talent ging niet onopgemerkt. Megan thee Stallion zei in een interview: “Mijn beste vriendin liet me haar telefoon zien, ‘Moet je dit dansje zien!’, ik zei gelijk: ‘Dat moeten we ook doen.’. Toen we het Keke (Keara) het dansje zagen doen, zag het er echt goed uit. We hebben letterlijk 20 minuten in de keuken gezeten om het te leren.”

Leave a Reply