Peugeot 205 en andere auto’s van rappers

mei 28 , 14:32 CULTURE
lucas lynam ze0onwjj8qa unsplash
Hiphop en auto’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van rappen over drive-by’s en gepimpte Benzes’ tot de lowridercultuur van de West Coast en de sterren in het plafond van je Rolls-Royce; een MC en vier wielen gaan hand in hand. De Ferrari’s, Lambo’s en Bentley’s hebben we inmiddels wel gezien. Tijd om wat dieper in het wereldje van auto’s te duiken.

Undercover in die Peugeot 205

Beginnende met een product van Nederlandse bodem: MiGa. “Je raakt je matties kwijt, weer een stapje dichterbij // Zittend op een berg, toch voel me een god in Frankrijk. // Je ziet me graaien elke keer als ik me kans grijp // Waarschijnlijk undercover in die Peugeot 205”, zo opent de rapper de track ‘Peugeot 205’ van zijn nieuwste EP ‘God in Frankrijk’. Met de 205 kun je zonder problemen onder de radar vliegen. Het kleine, Franse gebakje uit de jaren tachtig is bovenal subtiel. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de sportieve varianten die werden gemaakt, zoals de hete GTI. Als je het helemaal bont wil maken, scoor je een T16. Deze speciale, gehomologeerde modellen leveren gerust meer dan 200.000 euro op.

De Land Cruiser van 50 Cent

Over de vorige eeuw gesproken, we gooien het terug naar de nineties. Specifiek naar het moment dat ene Curtis Jackson – ook wel bekend als 50 Cent – zijn eerste auto koopt: een heuse Toyota Land Cruiser. Voordat de ‘In da Club’ rapper Bugatti ontdekte en op de zwarte lijst van Ferrari kwam te staan, proefde hij als achttienjarige vrijheid achter het stuur van zijn Dark Emerald Pearl 80 Series. Dit was een van de eerste modellen die de robuuste kwaliteiten van de Land Cruiser combineerde met geweldige luxe. Daar kon je in Queens vast en zeker de blits mee maken.

T-Pain ontdekt driften

Als er één artiest is die blijft verrassen is het T-Pain wel. De jaren dat hij de hitlijsten domineerde zijn vervlogen, maar daar heeft de zanger geen boodschap aan. Faheem Rashad Najm, zoals hij eigenlijk heet, heeft zich ontpopt tot fervent streamer en bewijst keer op keer fantastisch te kunnen zingen zonder autotune. In de tussentijd ontdekte T-Pain driften en zette hij zelfs zijn eigen team op, Nappy Boy Automotive. Zijn arsenaal bestaat uit onder andere een BMW E46, een flink opgefokte Ford Mustang van RTR en de legendarische Mazda RX-7. Daar kan menig rapper een puntje aan zuigen.

De unieke collectie van Tyler, The Creator

Het zal geen verrassing zijn dat een van de meer excentrieke collecties op naam komt van Tyler, The Creator. De rapper uit Los Angeles was op jonge leeftijd al geobsedeerd door Hot Wheels. Als tiener was zijn eerste auto een Honda Accord die er ‘gruwelijk’ uitzag. Sindsdien heeft Wolf Haley flink aan de weg getimmerd, met als resultaat de volgende auto’s in zijn garage: een BMW M3, Fiat 131 Abarth Rally, Lancia Delta Integrale Evo, Lancia Delta Integrale Evo II, McLaren 675LT, Rolls-Royce Camargue en Rolls-Royce

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21