Skip to main content

Beveiliger Peter R. De Vries deelt nieuwe informatie over moord

16/10/2021
peter r de vries
Beeld: DWDD

De Telegraaf heeft gisteren een reconstructie gemaakt van de moord op Peter R. de Vries en alles wat daaraan vooraf ging. In deze reconstructie kwam naar voren dat een beveiliger van Peter, een week voor zijn dood, een tip kreeg dat de misdaadjournalist gevolgd werd.

De beveiliger kreeg dit te horen bij opnames van RTL Boulevard. Twee werknemers van de parkeergarage lieten de beveiliger weten dat Peter R. de Vries volgens hen gevolgd werd vanaf de studio naar de parkeergarage. Volgens hen gedroeg de man die Peter volgde zich vreemd. Zo bleef hij staan toen Peter de parkeergarage inliep en volgde hij daarna via de weerspiegeling van het kantoor, hoe Peter de garage uitreed. Het was volgens de parkeermedewerkers reden genoeg om aan het belletje te trekken.

De parkeermedewerkers omschreven de man als een ‘voormalig Oostblok-type’ met een tatoeage van 1.65 m. Dit bleek na de aanslag Kamil E. te zijn, een Poolse man die ge├»dentificeerd werd als de handlanger van schutter Delano G. Delano G is degene die verdacht wordt van het opwachten en neerschieten van Peter R. de Vries, waardoor de misdaadjournalist overleed. De politie vermoedt dat Kamil E. de spotter was die Delano G te hulp schoot.

Leave a Reply