De YSL-strafzaak tegen Young Thug

dec 06 2023, 12:26 LIFE
41222223 bsr agency
De rechtszaak tegen Young Thug, wiens echte naam Jeffery Lamar Williams is, is onlangs gestart in Fulton County, Georgia. Thug staat terecht voor diverse aanklachten onder de 'RICO'-wet (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act). Deze federale wet is ontworpen om georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten te bestrijden.

Waar wordt de rapper van verdacht?

Young Thug werd in mei 2022 samen met meer dan 25 anderen gearresteerd op verdenking van onder andere moord, mishandeling, autodiefstal en drugshandel. In totaal zijn er 56 aanklachten ingediend. Thug wordt beschouwd als de leider van de criminele bende Young Slime Life, ook bekend als YSL.

Gunna sloot een schikking

Zo werden er bij een huiszoeking meerdere wapens en drugs gevonden. Eerder sloot Gunna een schikking, waarbij hij schuld bekende aan afpersing en daardoor weer op vrije voeten kwam. Hij is echter niet de enige; van de 27 verdachten zullen slechts vijf voor de rechter moeten verschijnen. Gunna heeft erkend dat YSL een criminele straatbende is, hoewel Thug beweert dat YSL voor zijn platenlabel Young Stoner Life staat.
Gedurende het proces, dat enkele weken zal duren, worden telefoontaps, tekstberichten en andere bewijsmiddelen gepresenteerd. Ook zullen bepaalde songteksten van de rapper in de zaak worden gebruikt. Thug beweert echter dat deze teksten slechts een verslag zijn van zijn waarnemingen. Zijn advocaat verklaarde verder dat Thug staat voor 'Truly Humbled Under God' en 'Pushin’ P' voor 'Pushing Positivity', verwijzend naar het gelijknamige nummer met Future en Gunna.

Wat houdt de RICO-wet in?

De RICO-wetgeving is ontwikkeld om georganiseerde misdaad te bestrijden. Het doel van deze wet is niet alleen het vervolgen van lagere leden binnen een criminele organisatie, maar ook van de leiders.
RICO-wetten bestaan zowel op federaal niveau als in verschillende staten, waardoor aanklagers de mogelijkheid hebben om alle individuen binnen een organisatie aan te klagen voor hun individuele betrokkenheid, op voorwaarde dat hun gezamenlijke doel het plegen van misdrijven is.

Hoe worden songteksten als bewijs gebruikt?

Songteksten, vooral die van rapnummers, dienen als bewijsmateriaal in de aanklachten tegen de betrokkenen in de YSL-zaak. Hoewel sommige deskundigen beweren dat dit een schending van de vrijheid van meningsuiting kan zijn, is het gebruik van rapteksten als bewijs tegen hiphopartiesten niet nieuw.
Eerder zijn de teksten van artiesten zoals Boosie, Bobby Shmurda, Drakeo the Ruler en 6ix9ine al in de rechtbank gebruikt. Boosie en Drakeo the Ruler werden vrijgesproken, terwijl dit voor de anderen niet het geval was.

Waarvan wordt Young Thug specifiek voor beschuldigd?

De zaak draait om de moord op Donovan Thomas Jr., ook bekend als Nut of Big Nut, tijdens een drive-by-schietpartij op 10 januari 2015. Nut was lid van de Inglewood Family-bende, of IF en tevens een bekende van Rich Homie Quan en YFN Lucci.
Hoewel Thug niet wordt beschuldigd van de moord op Nut, beweren aanklagers dat hij heeft bijgedragen aan het plannen van de moord vanwege interne conflicten binnen de bende en zakelijke geschillen in de rapscene. Aanklagers stellen dat hij de auto huurde die werd gebruikt bij de schietpartij en de betrokkenen geld en instructies gaf om zich daarna schuil te houden.
Van de 56 aanklachten waren er slechts twee gericht op Thug, maar na een huiszoeking werden er nog eens zes aanklachten aan hem toegevoegd. Deze aanklachten betreffen wapen- en drugsovertredingen, waaronder het bezit van een illegaal machinegeweer en het dragen van een vuurwapen tijdens het plegen van een misdrijf.
De advocaten van Young Thug beweren echter dat veel mensen bij hem thuis verbleven en dat de in beslag genomen goederen niet van hem waren. Wanneer hij op alle aanklachten wordt veroordeeld, kan de rapper een gevangenisstraf van maximaal 120 jaar krijgen.
Meer te weten komen over alles met betrekking tot muziek, lifestyle, culture & fashion? Check dan onze homepagina.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10