Skip to main content

Bokoesam over zijn hit ’50 Cent’: ”Eerst snapte ik niets van TikTok”

08/12/2021december 10th, 2021
bokoesam 50 cent
Beeld: Instagram/Bokoesam

Bokoesam heeft twee weken geleden de track ’50 Cent’ gedropt, in samenwerking met Bartofso en Yung Felix op de productie. De track heeft binnen een week een miljoen streams behaald, wat Sam trots deelde op zijn Instagram. De rapper geeft aan dat hij niet verwacht had deze mijlpaal zo snel te behalen, maar wij hadden het wel verwacht. En wel om de volgende reden: TikTok.

50 Cent is de perfecte track voor TikTok

Bokoesam heeft TikTok namelijk perfect ingezet ter promotie van 50 Cent. Lang voordat de track uit was, circuleerden er al talloze filmpjes op het platform, waarbij gebruikers challenges lieten zien en snippets uit de track lieten horen. Vooral de line ‘Ik laat geen sporen achter, no evidence’, bleek perfect voor TikTok challenges. Van ontrouwe partners die sporen van het vreemdgaan wissen tot kinderen die liegen tegen hun ouders, er zijn talloze situaties waarin de line perfect van pas komt.

Complex NL sprak Bokoesam over de promotie van ’50 Cent’: ‘Zelf ben ik niet echt een TikTokker, maar m’n team zei dat ik ├ęcht wat met TikTok moest doen’, vertelt hij. Ik wilde het wel zelf verzinnen, anders zouden ze misschien met standaard TikTok dingen komen die ik niet tof vond. Toen had ik verzonnen dat ik een video zou maken met een bekende TikTokster, waarin ik haar nummer neem en het opsla onder een andere naam. Zo van: ‘no evidence’. Nog voordat dat filmpje viraal ging, had m’n management al een gedeelte van de track op TikTok gezet, zodat mensen de audio konden gebruiken. Mensen deden dat nog niet echt, totdat ik m’n ‘niet gevaccineerd, wel geil‘ hoodies ging promoten, met ’50 Cent’ op de achtergrond. Toen gingen mensen ook al vragen naar die track en zo begon de buzz een beetje.

En dat is precies de kracht van TikTok. Zoals we al eerder beschreven, stelt de app gebruikers in staat om nieuwe muziek te vinden. Uit eerder onderzoek van het bedrijf kwam al naar voren dat meer dan de helft (65%) van de gebruikers nieuwe muziek vindt op de ‘For You’ page. Bijna de helft van de gebruikers (47%) zoekt die muziek na het scrollen ook op hun favoriete streamingdienst. De cijfers van ’50 Cent’ zijn daar het perfecte bewijs van.

Bokoesam vertelt zelf inmiddels ook meer van de app te genieten: ‘Ik snapte TikTok hiervoor helemaal niet, maar nu zie ik wel het plezier ervan in. Als je nu op mijn TikTok kijkt, is het echt heel leuk. Je kan het echt dicht bij jezelf houden en je eigen ding doen. Daarnaast heb ik ervoor gezorgd dat alle promo die ik deed, alle uitingen, te maken hadden met ’50 Cent’, zodat dat is wat in mensen hun hoofd blijft.

Bekijk de videoclip van ’50 Cent’ hieronder.

Leave a Reply