Skip to main content

Brunzyn’s Boekentips: 5 Must-Reads volgens de Nederlandse Rapper

16/11/2023
Brunzyn Boekentips

In de wereld van Hiphop en bars schuilt vaak meer dan alleen muziek. Voor de Nederlandse rapper Brunzyn, die niet alleen bekend staat om zijn krachtige lyrics maar ook een tijdlang geschiedenisdocent is geweest, is de liefde voor woorden niet beperkt tot de teksten van zijn tracks. Laat je meeslepen in de literaire reis van Brunzyn terwijl hij vijf boekentips deelt die zijn denken hebben beïnvloed en zijn perspectief hebben gevormd. Het boeiende aanbod varieert van pizza-oorlogen tot de tranen van Messi en diepgaande reflecties op communicatie en vriendschap.

Boek 1: “Pizzamaffia”

In ‘Pizzamaffia’ van Khalid Boudou ons mee in een wereld van familie-eer, trots en een onverwachte pizza-oorlog. Hoofdpersoon Brahim wordt onverwachts geconfronteerd met de rauwe realiteit van een smerig spel, waarin hij moet navigeren tussen loyaliteit en zelfontdekking.

De film is ook heel erg leuk maar uit het boek van Pizzamaffia haal je echt meer.’

Brunzyn

Boek 2: “De Grijze Jager”

John Flanagans’ ‘De Grijze Jager: De ruïnes van Gorlan’ opent de deur naar een spannend avontuur. Volg Will, een aspirant-ridder, terwijl hij de geheimen van de Grijze Jagers ontrafelt en ontdekt dat grootse daden soms beginnen met onopvallende vaardigheden.

‘Het boek dat ik vroeger vaak voor het slapengaan heb gelezen.’

Brunzyn

Boek 3: “De Tranen van Messi”

In ‘De Tranen van Messi’ neemt Edwin Winkels ons mee achter de schermen van het leven van de legendarische voetballer. Het boek werpt een nieuw licht op de voor- én tegenspoed van Messi, waarbij tranen van vreugde en pijn elkaar afwisselen in deze meeslepende minibiografie.

“Hij heeft een heel interessant leven, een hele interessante carrière.”

Brunzyn

Boek 4: “Laten we het er maar niet over hebben”

Akwasi’s dichtbundel is een krachtige confrontatie met ongemak in communicatie. ‘Laten we het er maar niet over hebben’ raakt aan diverse aspecten van het leven, van uiterlijk tot afkomst, met Akwasi’s unieke stijl en diepgaande vertelkunst.

Boek 5: “Vrienden voor het leven” 

Philippe Pozzo di Borgo deelt zijn waargebeurde verhaal in ‘Vrienden voor het leven’. Het vertelt over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen Philippe, verlamd na een ongeluk, en Abdel, een voormalige gevangene. Een ontroerend verhaal over vriendschap die grenzen overstijgt. Dit boek is later verfilmd tot de ontroerende film Intouchables.

“Wat ik hiervan heb geleerd is; voor goede vriendschap is het belangrijk dat je geen vooroordelen hebt.”

Brunzyn

Duik in deze diverse wereld van verhalen, gekozen door niemand minder dan Brunzyn. Deze boeken zijn gratis te lezen in de LEES-app, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen die hunkert naar inspiratie en verhalen die de grenzen van genres overstijgen. Laat je verrassen door de rijkdom van woorden, zoals ervaren door een kunstenaar die zowel op het podium als tussen de boeken thuis is.

Download hier de app voor je Iphone.

Download hier de app voor je Android telefoon.