Skip to main content

Complex NL en PUMA slaan handen ineen om vrouwelijk talent uit te lichten met Complex Next ’22

10/01/2022
complex next
Beeld: Ali Mousavi

ComplexNL en PUMA starten vandaag met een nieuw initiatief voor vrouwelijk muziektalent: Complex Next ‘22. Voor dit initiatief zijn vijf vrouwelijke artiesten geselecteerd, waar je niet omheen kunt  in 2022. Met ‘Complex Next ‘22 willen zij een podium bieden aan vrouwelijke artiesten. De eerste video van de campagne gaat vanmiddag om 16.00 live.

Complex Next ’22

Onlangs schreven we al over de ongelijkheid voor vrouwen in de muziekindustrie. Ondanks het feit dat er meer vrouwelijke artiesten zijn dan ooit en het internet deze artiesten meer vrijheid geeft dan ooit, laten de cijfers zien dat vrouwen nog steeds niet dezelfde erkenning en/of resultaten behalen als mannelijke artiesten. Complex NL en PUMA vinden het belangrijk om bij te dragen aan de verandering hiervan. Daarom gaat vandaag Complex Next ’22 van start. Een samenwerkingsinitiatief, waarbij vijf vrouwelijke artiesten uitgelicht worden, die volgens Complex NL over gaan nemen in 2022.

PUMA werkt internationaal al aan het uitlichten van vrouwelijk talent, het vieren van successen en het inspireren van vrouwen, door middel van de ‘She Moves Us’ campagne, waarin de PUMA Mayze sneaker centraal staat. Het platform onder de zool van de sneaker, is hierbij een knipoog naar het platform dat PUMA vrouwelijke artiesten hoopt te bieden. Internationaal doet het merk dit door onder andere samen te werken met grote namen als Dua Lipa, Winnie Harlow en Cara Delevigne. Ook in de Benelux gebeurt dit via onder andere het female empowerment platform PUMA Academy en het samenwerken met lokale ambassadeurs.

Met de samenwerking met Complex NL wordt dit gedaan door middel van een reeks video’s, waarin exclusieve optredens te zien zijn van vijf vrouwelijke artiesten. Door middel van persoonlijke muziekvideo’s, fotoreportages, interviews en artikelen leer je de artiesten van dichtbij kennen. De campagne gaat van start met zangeres Bente. De zangeres won recentelijk haar eerste gouden plaat voor het nummer ‘Nee is Nee’, dat ze samen met Maan de Steenwinkel maakte.

Vanaf vandaag 16:00 uur kun je de eerste videoclip van Bente Fokkens bekijken op het YouTube kanaal van Complex NL. Vervolgens zal er elke week een nieuw talent onthuld worden.

Leave a Reply