5 dingen die je niet wist over Virgil Abloh

nov 29 2021, 16:14 CULTURE
photo 2021 11 29 150912
Gister is het tragische nieuws naar buiten gekomen dat Virgil Abloh op 41-jarige leeftijd is overleden. De iconische designer was al maanden in privé aan het vechten tegen een zeldzame vorm van kanker. Iedereen kent hem van Off-White en zijn werk met Louis Vuitton, maar Virgil was een man van vele talenten en heeft veel meer dingen die mensen niet weten over hem. Dit zijn vijf dingen die je waarschijnlijk niet wist over Virgil Abloh.

Virgil heeft een opleiding architectuur gedaan

Virgil staat bekend als een fashion designer, maar de titel designer op zichzelf is eigenlijk een betere beschrijving. Hij hield zich namelijk bezig met het designen van veel meer dan alleen kleding. Zo ontwierp Virgil onder andere ook meubilair, performance sets en cover arts. Wat weinig mensen weten is dat hij ook een masteropleiding architectuur heeft gedaan aan de Illinois Institute of Technology in Chicago. Alles waar een vorm van creatie en expressie in zat was interessant voor Virgil en ook architectuur hoort hier bij. Het zou dus geen gek idee zijn als een gebouw designen ook op de lijst van creatieve ambities van Virgil stond.

Hij heeft met Kanye West stage gelopen bij Fendi

Virgil en Kanye gaan way back. Ze hebben beiden hun roots in Chicago en werkten in 2008 samen voor de cover van '808's & Heartbreaks' van Ye. Wat veel mensen echter niet weten is dat ze in 2009 samen een stage hebben gevolgd bij Fendi. De twee volgden een volgens hun ordinaire stage, waarbij ze "elke dag liepen naar werk en veel cappuccino's hebben gehaald" voor een stagevergoeding van 500 dollar. Wat opmerkelijk is: de twee stagiaires hebben destijds een ontwerp voor een leren joggingbroek voorgesteld, die werd afgewezen. Een paar jaar hierna werd de leren joggingbroek een van de grootste trends van 2013.

Virgil was de eerste zwarte artistic director bij Louis Vuitton

De afwijzing tijdens de Fendi stage staat symbool voor hoe zwarte mensen in die tijd nog niet geaccepteerd werden in de modewereld, iets waar Kanye en Virgil het vaak over hebben gehad. Juist daarom was het zulk groot nieuws toen Virgil bekend maakte dat hij de artistic director van de mannenafdeling van Louis Vuitton zou worden. Hiermee werd hij de eerste zwarte director bij Louis Vuitton, met zijn Ghanese roots.

"Virgil got that Patek on my wrist goin' nuts"

Drake, op 'Life Is Good'

Virgil heeft een Patek Philippe speciaal voor Drake ontworpen, alleen hij en Drake hebben er één

Als er iemand de afgelopen jaren vaak gementiond is in tunes, dan is het Virgil wel. Van Drake tot aan Frenna, bijna elke rapper in het binnen- en buitenland heeft wel een keer iets gezegd over Virgil. Maar weinig mensen hebben een gepersonaliseerde Patek Philippe die ontworpen is door the man himself. Een flex die groot genoeg is voor Drake om het drie keer te benoemen in dezelfde track, zoals hij deed op 'Life Is Good' met Future. Alleen Virgil en Drake hebben deze speciale groene Patek.

Hij is genomineerd voor een Grammy 

Normaal gesproken zijn de Grammy's gereserveerd voor muzikale artiesten. Hoewel Virgil natuurlijk ook een DJ was, is ook hij genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Hij werkte namelijk samen met Kanye West en Jay-Z aan hun gezamenlijk project 'Watch The Throne' in 2011. Hij heeft veel samen gewerkt met Kanye als creative director, maar alleen zijn werk aan de cover voor 'Watch The Throne' resulteerde uiteindelijk in de nominatie voor Best Recording Package.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21