BACARDÍ en Filling Pieces maakten samenwerking bekend op Lowlands en Yuki Christus was erbij

aug 24 2023, 9:15 CULTURE
6eaf59bf 1041 41b1 92cc 9bbfff63cbfb
Lowlands. Voor velen een weekend ontsnappen aan de wereld buiten de poorten van het festival, nieuwe vriendschappen sluiten en je vergapen aan alles en iedereen dat aan je voorbijtrekt. Artiesten, panels, vrienden, dj's, science, comedy, vreemden, ravers en brands. Twee ervan kondigden er ter plekke een samenwerking aan. Later dit jaar komen BACARDÍ en Filling Pieces met een capsule collectie en op Lowlands snuffelden de twee merken alvast aan het geven van een gezamenlijk feest. Wij checkten in bij Yuki Christus, om zijn ervaringen als BACARDÍ-ambassadeur op Lowlands 2023 te bespreken.
In principe is aan de tweet die Yuki Christus afgelopen weekend de wereld in slingerde perfect af te lezen in welke fijne situatie hij zich bevond. Het is dus inzoomen op de details.
Ha Yuki, ben je een beetje bijgekomen van afgelopen weekend?
“Eigenlijk sinds vandaag (dinsdag, red.) pas, man. Want ik zeg je eerlijk: Lowlands is geen grap. Er is zóveel te doen dat je gewoon moe wordt. Dus ik was inderdaad even kapot.”
De foto's vatten je weekend goed samen, denk ik. Zou je dat ook in drie woorden kunnen doen?
“Laat me dit proberen goed te doen. Het eerste woord is sowieso 'avontuurlijk'. Het tweede is hoe dan ook 'intensief'. En ehhh... 'vrolijk!'
f0275f2a 9ce1 4c98 993a 5310af9f2c4a
Als ambassadeur van BACARDÍ was je homebase was natuurlijk de HACIËNDA?
Lachend: “Ja man, daar heb ik de Daiquiri's helemaal kapotgemaakt!” Serieus: “Maar het was top. Vorig jaar leerde ik daar mensen kennen die ik dit jaar weer zag, dus de vibe ging al snel van 'We zijn er weer en gaan ervoor!' Ook in de backstage van die tent was weer een feest gaande, dat dit jaar werd gehost in samenwerking met Filling Pieces.”
2bf1b966 827f 41f3 91bd e51a895e6ee5
14a1ad38 903e 4b89 b9f7 6b953d47603b
Ik zag op een van de foto's inderdaad een bandje met een 'X' tussen de twee merken. Wat kun je vertellen over die samenwerking tussen Filling Pieces en BACARDÍ?
“Ze gaan samen een capsule collectie droppen in oktober, tijdens Amsterdam Dance Event, en om dat bekend te maken deden ze alvast wat samen tijdens Lowlands. Alleen de invite ervan maakte me al hyped. Ik kreeg een box opgestuurd waarin niet alleen flessen zaten waar m'n naam opstond, maar ook dat Filling Pieces X BACARDÍ-bandje voor de backstage op Lowlands en Filling Pieces-schoenen die je ook kon dragen naar het festival. Een dag later mocht ik een outfit gaan uitzoeken bij Filling Pieces. Ik ben gegaan voor een donkerblauw lounge-setje, gewoon lekker luchtig. Korte broek, korte mouwen, hemd. Precies goed voor die dag. Ook maakten ze samen een menukaart. De cocktails die ze schonken pasten perfect bij het weer: een soort slush-achtige variant van een Daiquiri, met veel ijs. Het was de ideale plek om rust te pakken. Vijftien minuten rust, en weer door naar de tweede helft.”
4cc9cf02 6f95 4d3e 8180 e0e3b1de4191
Terug de grote tent in dus. Zelfs voor mij werd het een thuisbasis. Iedere keer als een show in een andere tent was afgelopen, belandden mijn vrienden en ik toch weer dáár. De ene keer op een amapiano-feest en een andere keer op een house-tip...
“Hard toch, dat je je niet verbindt aan één genre? Je zag ook steeds de crowd veranderen. Een raver kleedt zich natuurlijk heel anders dan iemand die houdt van hiphop. Er was daardoor een lekkere doorstroom gaande in de HACIËNDA.”
Dat viel mij ook op! Hoe bepaalde je welke vibe je mee wilde pakken en wanneer je ergens anders ging kijken?
Er waren bepaalde dj's die ik sowieso wilde zien. In de backstage had ik Dave Nunes leren kennen. Na ons gesprek was ik benieuwd naar wat hij ging doen, en uiteindelijk ben ik zijn hele set gebleven. En Ricks wilde ik ook graag zien, hij draait vooral afro en amapiano, dus toen hebben we ook maar besloten om tot drie uur door te halen. Én we liepen een keer naar binnen toen Bizzey onder zijn alias Leyo aan het draaien was, back-2-back met Faisal. Dat zijn de harde verrassingen.”
3bdd919a 99c5 42d7 b57d ef0b31d3b02d
067f627b 76e0 46bf 8bd6 1591c8fea9bd
Het was de eerste keer dat ik op Lowlands was, de tweede keer voor jou. Het is een andere wereld hè?
“Sowieso. Ik ben blij dat ik het deze keer iets completer heb meegemaakt dan vorig jaar, want toen was het slecht weer. Nu was het superzonnig. Iedereen is zó vriendelijk en relaxt. Ik ben twee dagen geweest en iedereen wil een praatje maken, een drankje voor je bestellen als die rij iets langer is of zelfs een muntje aanbieden als ze zien dat je iets te lang aan het zoeken bent!”
Is die gemoedelijkheid het grootste verschil tussen Lowlands en andere festivals?
“Ja! Het is alsof alle mensen die op Lowlands zijn met elkaar een dorpje vormen waarin iedereen elkaar al jaren kent. En het gekke is dat iedereen welkom is om die groep uit te breiden. Mensen wéten hoe het festival werkt, en weten ook hoe het is om er voor de eerste keer te zijn. Dus je krijgt van alle kanten hulp aangeboden. Ik heb afgelopen weekend een stelletje leren kennen dat al twintig jaar samen naar Lowlands gaat. En er is me in twee dagen tijd váák verteld dat ik die glamping best een heel weekend kan proberen, voor de full experience.”
6eaf59bf 1041 41b1 92cc 9bbfff63cbfb scaled e1692861661989
Filling Pieces en BACARDÍ zetten met deze campagne in op mensen samenbrengen. Hoe kijk jij daarnaar?
“Daar ben ik superblij om. BACARDÍ is supergul voor mij als ambassadeur, ik kan altijd vrienden meenemen. Het zijn ook niet zomaar activaties waar ik moet komen opdraven om een dingetje te doen. Het maakt altijd sense. Ik houd er niet van om ergens alleen te komen en geforceerd te socializen. Dat ik dit kan doen met vrienden vind ik hard, dus je hoort mij niet klagen als ambassadeur.”
Met wie ben jij naar Lowlands gegaan?
Dit keer gingen Gaston en Demirel mee. De eerste is creatief met foto en video. Alle analoge footage die je gaat zien bij dit artikel is door hem gemaakt. Hij drinkt niet en wil de Bob zijn, wat ook handig is als je ambassadeur bent van BACARDÍ en daadwerkelijk geinfluenced bent om het te drinken. Ik houd namelijk wel van een 'Spiced' op de heenweg om alvast in de stemming te komen. En Demirel, tja... dat is gewoon een feestbeest. Hij houdt van een drankje doen en van gezelligheid. Hij is die guy die je in een ruimte kunt zetten met tien onbekenden, en aan het eind van de avond is hij minstens met acht ervan bevriend. We zijn het hele weekend samen geweest.”
7dea586d 3f23 4d58 a44e b3647733791d
Wat heb je verder allemaal gedaan op het festival?
“We waren dus eigenlijk met z'n drieën, maar je loopt op een gegeven moment toch gewoon met een groep van acht rond. Je ontmoet constant nieuwe mensen en oude vrienden. Zo stonden we met Ron Simpson, Timor Steffens en Armin Shah ineens naar ADF Family te kijken en los te gaan op Ronnie Flex z'n oude pokoes. En op een moment stond ik met Jarreau Vandal te chillen, die net even een dutje had gedaan in de backstage. Ik ben bij Amnesty International geweest, waar uitleg gegeven werd over hoe zij hun werk doen. Even langs alle winkels gelopen en hun assortiment gecheckt. En Pusha T gaf een harde live show. Verder heb ik ook gegeten vooral, wat vond jij van het eten?”
07329757 9a1d 40cb bfff c2a7f917f75b 1
c0ff19a0 6dfc 4ec3 8b74 30238be438e1
Het aanbod was zo sterk, groot en gevarieerd, dat ik het haast zonde vond dat ik vaak na één gerecht vol zat. Daardoor heb ik lang niet alles kunnen checken.
“Dat is precies wat ik vorig jaar ook heb gedaan. Maar laat me je vertellen dat je gewoon van alles moet bestellen en dan van alles een beetje moet proeven. Er was één spot waar ik vaker ben teruggegaan en dat was bij de Afro-Caribische keuken van Danitzah's, vanwege hun lekkere Jerk Chicken. De pannenkoeken bij een andere stand waren ook top, trouwens. Van die dikke, met kaneel erin. En ik heb sushi gegeten. Wel alleen die met groenten, want rauwe vis op een festival durf ik niet aan.”
De eerste stappen van een samenwerking zijn nu gezet. Op naar ADE, dus?
“Zeker. BACARDÍ en Filling Pieces gaan hopelijk voor mijn ideale start van ADE zorgen. Dat wordt hoe dan ook top!”
Dat de twee merken met elkaar in zee gaan, is niet zo gek. Naast hun gezamenlijke passie voor muziek en streetwear, willen ze mensen samenbrengen. BACARDÍ wil avontuurlijke momenten creëren, mensen aanmoedigen om zichzelf te zijn én de kracht geven om dit te laten zien. Filling Pieces staat voor onafhankelijkheid, creativiteit en ambitie en vindt dat de verschillen die ons uniek maken, ons juist verbinden. Deze collab is onderdeel van het BACARDÍ ‘Do What Moves You’-platform waarmee het merk authenticiteit omarmt. Dus verzamel je vrienden, trek je Dancing Shoes aan, verplaats jezelf in de schoenen van een ander en volg je eigen ritme!
In samenwerking met BACARDÍ. Leef met passie. Drink verantwoord.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10