Beyoncé en Jay-Z werken samen met Tiffany & Co. om $2 miljoen te doneren aan HBCU studiebeurzen

sep 10 2021, 13:46 CULTURE
nh0kqxzjmafy819m5t5j
Het is geen geheim dat Beyoncé affiniteit heeft met historische zwarte hogescholen en universiteiten (HBCU’s). De Carters gebruiken hun nieuwe partnership met Tiffany & Co. om een studiebeurs te creëren voor deze instituties.
Het Shawn Carter Foundation, BeyGOOD organization en Tiffany & Co. introduceerde donderdag het Love Scholarship programma. Het luxe sieraden bedrijf heeft toegezegd om $2 miljoen te investeren in de studiebeurzen. Studenten in de kunst en creatieve sectoren die studeren aan Lincoln Universiteit, Norfolk State Universiteit, Bennett College, the Universiteit van Arkansas en Central State Universiteit kunnen gebruik maken van de beurs.
In een statement aan het CNN zegt dr. Brenda A. Allen, het hoofd van Lincoln het volgende:

“Graag bedanken wij het Shawn Carter Foundation, BeyGOOD, de Carters en de Tiffany & Co. familie voor het betrekken van het Lincoln Universiteit bij dit geweldige project. Het is een hoge prioriteit voor ons om de kunst en geesteswetenschappen op onze campus te ondersteunen. Financiële steun bieden aan studenten die deze majors volgen, vergroot hun vermogen om volledig met hun studie bezig te zijn.”

dr. Brenda A. Allen

Beyoncé en Jay-Z kregen met kritiek te maken na hun nieuwe reclame partnership met Tiffany & Co. Queen Bee kreeg dingen over haar heen voor het dragen van de bekende Tiffany Yellow Diamond. De diamant is in 1877 ontdekt in de Kimberley-mijn van Zuid-Afrika en gekocht door Charles Lewis Tiffany. Volgens sommige is de 128.54-karaat steen een bloeddiamant door de manier waarop het uit Zuid-Afrika is gevonden en meegenomen.
Het bedrijf deelde een post dat Beyoncé de eerste zwarte vrouw en vierde persoon is die de legendarische diamant droeg. Ook Audrey Hepburn en Lady Gaga droegen de steen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07