Coke Studio Eert 50 Jaar Hiphop met Een Ode op Lowlands

aug 28 2023, 17:00 CULTURE
img 0481 1
img 0481 1
Dit jaar is hiphop 50 jaar geworden – reden voor een feestje. Coke Studio organiseerde daarom een tributeshow op Lowlands. Samen met Big2, Adje, Zoë Tauran, Sticks, Cho en MC Melodee hebben zij deze ode aan het genre neergezet. Van wereldwijde classics tot de klassiekers van eigen bodem; alles is langsgekomen! Wij waren erbij om het te documenteren.
Op het drukbezochte podium van de Bravo-stage verweefden deze talenten een kleurrijk tapijt van liedjes. Hierin zaten bekende bijdragen van The Fugees, 2Pac, The Notorious B.I.G., Eminem en nog veel meer beroemde artiesten.
Het publiek dat bijna tot aan de rand gevuld was op de Bravo-stage, liet zien hoeveel mensen geïnteresseerd waren in deze hulde aan hiphop. Het was een viering van een levensstijl, een kunstvorm en een manier van denken die mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd en met elkaar heeft verbonden.
Terwijl we met bewondering terugdenken aan deze ode aan hiphop, kijken we met blijdschap uit naar wat de toekomst zal brengen voor het hiphopgenre. In ieder geval hebben we enorm genoten van de show en alles eromheen. Bekijk nu de volledige video op ons YouTube-kanaal.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00