Complex NL x BACARDÍ Festival Report: Zo heeft Yuki Christus Lowlands ervaren 

aug 24 2022, 17:03 CULTURE
yuki christus photo 9
Na twee jaar keerde het grootste festival van Nederland, Lowlands, vorig weekend eindelijk weer terug. Hoewel we altijd opgewonden zijn over het festivalseizoen, voelt het dit jaar allemaal extra speciaal, omdat we het zo lang hebben gemist. Loyale Lowlandsgangers konden weer een heel weekend genieten van de diverse line-up (Frenna, Headie One, Burna Boy, Stromae en Koffee, om er een paar op te noemen), de bijbehorende camping en natuurlijk van alle heerlijke drankjes. We volgden Yuki Christus als ambassadeur van BACARDÍ, tijdens zijn eerste ervaring Lowlands. Hij vertelde ons over zijn outfit stress, autopech en zijn favoriete optredens. Daarnaast deelde hij ook zijn persoonlijke geheim om katers te voorkomen.

Lowlands host BACARDÍ HACIËNDA

Een festival begint natuurlijk met het vinden van de juiste outfit. En de druk ligt hoog bij een 3-daags festival als Lowlands. Je wil er natuurlijk goed uitzien, maar het moet comfortabel genoeg zijn om veel in te lopen. Het moet niet te warm zijn, maar wel warm genoeg voor wanneer het 's avonds afkoelt. Bij Yuki Christus lag de druk ook hoog, aangezien hij de dag van het festival nog geen outfit had. Hiervoor kon hij gelukkig last minute nog terecht bij Tommy Hilfiger, zoals te zien op onderstaande foto.
image
Een Lowlands outfit uitzoeken bij Tommy Hilfiger.
Nadat Yuki een nudekleurige, tweedelige set had uitgekozen en even snel een broodje had gehaald bij de toko, stapte hij in de auto, onderweg naar Lowlands. Eenmaal aangekomen was het natuurlijk meteen tijd voor een drankje. Op de parkeerplaats mixte Yuki snel een drankje om in de festivalstemming te komen. Zijn go-to drink is een combinatie van BACARDÍ Spiced en Surinaamse gember. Hij benadrukt nog even extra het belang van echte Surinaamse gember in het drankje: 'Je moet niet die gembersiroop hebben, maar echte Surinaamse gember, anders smaakt het niet hetzelfde.' Bekijk de foto hieronder.
yuki christus photo 3
Om alvast in de mood te komen snel m’n drankje mixen op parkeerplaats. BACARDÍ Spiced x Surinaamse gember. Beste combi.
En wat doe je als je eenmaal in de feeststemming bent? Nog een drankje inschenken. BACARDÍ organiseerde dit jaar weer de HACIËNDA stage tijdens Lowlands, waar namen als Jarreau Vandal, Blck Mamba, Chamos en meer stonden te draaien. Waar veel festivals kritiek kregen over het gebrek aan vrouwen op de line-up, was het merendeel van de DJ's bij de HACIËNDA stage vrouwelijk. Op vrijdag werd er een private borrel georganiseerd in de verstopte backstage area. Hierbij ruilde Yuki zijn BACARDÍ Spiced in voor een Mojito. Dit bleef de rest van het festival zijn go-to drankje. 'In een Mojito zitten niet zoveel calorieën. Ik let op mijn lijn en daarom mag ik eigenlijk helemaal geen alcohol drinken, dus zo'n Mojito is dan perfect. Op de borrel had ik een pitcher gekregen om uit te delen, maar uiteindelijk heb ik gewoon die hele pitcher voor mezelf gehouden.'
yuki christus photo 5
Pre-drinks bij de BACARDÍ HACIËNDA.
yuki christus photo 4
Pre-drinks bij de BACARDÍ HACIËNDA.
Na de drankjes kon het feest beginnen! Yuki vertelt dat Lowlands leuker was dan hij verwacht had, omdat er voor ieder wat wils was. 'Er is daar zoveel', legt hij uit. 'Het is echt een klein dorpje. Je hebt ook zoveel eten: burgers, New York Pizza, ijs, er was zelfs een Surinaamse stand.' Na de optredens was het tijd om weer naar huis te rijden. Voor Yuki zat kamperen er namelijk niet in. Na zijn pitcher Mojito, kon hij gelukkig met een vriend meerijden.

Dag 2: Boozy Brunch, SUMIBU en thee 

Dag twee begon met de Boozy Brunch van BACARDÍ, waar hij veel later aan kwam dan gepland. 'Ik had autopech dus ik bestelde een Uber. Had die Uber ook autopech. Ik had ook de hele dag niet gegeten, dus ik was echt blij met de brunch.' Lucky for him, was er genoeg om uit te kiezen bij aankomst, zoals Yuki's fave: de Brioche miniburgers. Wanneer hij Complex NL vertelt over zijn eerste ervaring Lowlands, kan hij niet hierover ophouden: ''ik weet niet wat erin zat. Misschien was het hoe de burgers gekruid waren, maar ze waren superlekker.'
yuki christus photo 6
Beste (mini)burgers op het festival waren bij de Boozy Brunch. No lie.
yuki christus photo 7
Snelle outfit bij Sumibu. Die sweater was te warm.
Van kannen Mojito drinken, losgaan bij optredens en rondlopen in een 'klein dorpje', krijg je het natuurlijk warm. Gelukkig was er een SUMIBU stand op Lowlands, waar Yuki zijn Tommy Hilfiger sweater kon vervangen door een t-shirt. Na de snelle outfit change, vulde hij een zak met Baco's en was hij weer helemaal ready om te genieten van alle optredens. 'Als je bij mij in de buurt stond en een beetje lit was, kreeg je gewoon een Baco van me.' Yuki vertelt dat hij PinkPantheress graag had willen zien optreden, maar helaas te laat was. Het optreden van Fred Again.., een singer/songwriter uit de UK, was zijn favoriet. ''Uiteindelijk kwamen we Ron Simpson tegen en heeft hij ons een beetje begeleid naar de dj set. We deden gewoon alsof we bij de DJ hoorden. De vibe was te lit daar. Veel mensen kennen Fred Again… en veel mensen kennen hem ook niet. Maar hij is echt hard. Hij was laatst bij Boiler Room en het is nu al de meest bekeken sessie ooit.'
image 1
Selfie met een randommmm gast tijdens Fred Again... Hij wilde ook een Baco snel.
yuki christus photo 9 e1661353009516
ff snel doen alsof ik bij de DJ hoor tijdens de set @ BACARDÍ HACIËNDA.
Hoe sluit je zo'n festival dan het beste af? Met eten, natuurlijk. Waar de meeste mensen na het festival nog even ergens gaan eten, pakte Yuki het slimmer aan en werkte hij op het festival nog even twee pepperoni pizza's naar binnen. Tenslotte was het tijd voor zijn anti-kater geheimpje: 'Nadat ik alcohol gedronken heb, drink ik altijd een theetje. Voor mij werkt dit: ik heb nog nooit een kater gehad. Hoe ik me de volgende dag voelde? Top, ik heb natuurlijk mijn theetje gedronken.' Bekijk de foto's hieronder.
yuki christus photo 10
Als Lowlands afsluiter een pepperoni pizza…
yuki christus photo 11 thee
…en een theetje.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21