DaBaby ontmoette hiv-organisaties na homofobe opmerkingen

sep 01 2021, 16:56 CULTURE
dababy
De Dababy ging het gesprek aan met hiv-organisaties. Vorige maand kwam de rapper zwaar onder vuur te liggen vanwege zijn homofobe opmerkingen tijdens zijn set op Rolling Loud. Dababy verspreide onnauwkeurige en schadelijke informatie over hiv en aids. Dit werd opgevolgd door een schaamteloos vrouwonvriendelijke en homofobe opmerkingen.
De opmerkingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Dababy werd veroordeeld door andere beroemdheden en het rest van het internet. Ook hield de rapper er geannuleerde boekingen aan over. Na alle commotie volgde er een excuses. De lange Instagram-post diende schijnbaar als zijn meest definitieve verklaring voor de hele situatie.
Wat er volgde was een open brief vanuit GLAAD gericht aan Dababy om het gesprek aan te gaan. GLAAD is een Amerikaanse mediamonitoring organisatie, opgericht als protest tegen lasterlijke berichtgeving over LHBT's. GLAAD heeft nu aangekondigd dat Dababy daarop heeft gereageerd. De rapper heeft een ontmoeting gehad met zwarte leiders van hiv-bewustzijnsgroepen, om hiv-feiten te bespreken en persoonlijke verhalen te delen.
GLAAD waardeerde de inzet en de oprechte betrokkenheid vanuit de rapper. Dababy had zich nogmaals verontschuldigde voor de kwetsende opmerkingen die hij had gemaakt. over mensen die leven met hiv.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21