DaBaby ontmoette hiv-organisaties na homofobe opmerkingen

sep 01 2021, 16:56 CULTURE
dababy
De Dababy ging het gesprek aan met hiv-organisaties. Vorige maand kwam de rapper zwaar onder vuur te liggen vanwege zijn homofobe opmerkingen tijdens zijn set op Rolling Loud. Dababy verspreide onnauwkeurige en schadelijke informatie over hiv en aids. Dit werd opgevolgd door een schaamteloos vrouwonvriendelijke en homofobe opmerkingen.
De opmerkingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Dababy werd veroordeeld door andere beroemdheden en het rest van het internet. Ook hield de rapper er geannuleerde boekingen aan over. Na alle commotie volgde er een excuses. De lange Instagram-post diende schijnbaar als zijn meest definitieve verklaring voor de hele situatie.
Wat er volgde was een open brief vanuit GLAAD gericht aan Dababy om het gesprek aan te gaan. GLAAD is een Amerikaanse mediamonitoring organisatie, opgericht als protest tegen lasterlijke berichtgeving over LHBT's. GLAAD heeft nu aangekondigd dat Dababy daarop heeft gereageerd. De rapper heeft een ontmoeting gehad met zwarte leiders van hiv-bewustzijnsgroepen, om hiv-feiten te bespreken en persoonlijke verhalen te delen.
GLAAD waardeerde de inzet en de oprechte betrokkenheid vanuit de rapper. Dababy had zich nogmaals verontschuldigde voor de kwetsende opmerkingen die hij had gemaakt. over mensen die leven met hiv.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00