Dit is hoeveel Netflix heeft verdiend aan Squid Game

okt 18 2021, 11:07 CULTURE
squid game
Dat Squid Game op dit moment het heetste van het heetste is, kan niemand ontgaan zijn. Het opmerkelijke verhaal van een serie die jarenlang werd afgeslagen door meerdere studio's is een prachtig rags-to-riches verhaal - met de nadruk op riches. De hitserie brak namelijk meerdere Netflix records met meer dan 130 miljoen kijkers, maar in hoeveel geld vertaalt dit zich eigenlijk?
Heel wat, als we Bloomberg mogen geloven. Er wordt namelijk geschat dat de Zuid-Koreaanse serie al meer dan 900 miljoen dollar heeft opgeleverd. Ja, 900 miljoen ja. Dit is heel wat als je het vergelijkt met de vermoedelijke 2.4 miljoen die het gekost heeft per aflevering om de serie te produceren. Tel dat bij elkaar op en Squid Game heeft *maar* 21 miljoen gekost. Dat is dus een winst van een kleine 879 miljoen. Pijnlijk, als je een van de studio's bent die de serie heeft afgeslagen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07
banner site

Complex Picks: Willem - Spuug van God

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van Willems album 'Spuug van God' uit.

MUZIEK mrt 05, 16:10