Dit zijn onze favoriete McDonald's samenwerkingen

okt 13 2023, 17:00 CULTURE
schermafbeelding 2023 10 13 om 143703
McDonald’s is terug met een nieuwe samenwerking. Dit keer werkt de fastservice keten samen met het Londonse skatemerk Palace. De twee merken hebben merchandise uitgebracht dat verkrijgbaar is door een QR-code te scannen op de verpakking van de Big Mac of via een speciale website. Eerder zagen we o.a. Monica Geuze, Anna Nooshin en Thijs Boermans al in deze kleding.
McDonald’s heeft door de jaren heen met veel verschillende bekendheden en kledingmerken samengewerkt, zoals Travis Scott, Cardi B, J Balvin en onze eigen Bokoesam. Wij zetten onze favoriete McDonald’s collabs op een rij!
Palace
De meest recente collab is er een die in het oog springt: het skatemerk Palace. Er is een unieke collectie ontworpen die bestaat uit o.a. boards, hoodies en t-shirts. Anders dan gebruikelijke samenwerkingen is deze collectie in eerste instantie niet via de website of in winkels te verkrijgen. Alleen door de QR-code op de 'As Featured In'-verpakking te scannen, kan je de items kopen. Deze zijn voor iedereen verkrijgbaar op deze ‘As Featured In’-site.
Travis Scott
Voor de samenwerking met Travis Scott werd er een menu én kledinglijn met Cactus Plant Flea Market gecreëerd. Zo kon je zijn favoriete bestelling kopen, bestaande uit een Quarter Pounder met frietjes, bbq-saus en Sprite. De kledinglijn had maar liefst 59 verschillende items, waaronder kussens in de vorm van kipnuggets.
image
J Balvin
Na Travis kreeg latin-superster J Balvin een eigen collab! Het J Balvin-menu bestond uit een Big Mac, medium frietjes met ketchup en een McFlurry Oreo.
Cardi B & Offset
Ook Cardi B en Offset gingen de samenwerking aan en lieten de wereld weten wat hun favoriete menu was van McDonald’s. In de campagne gingen 7 koppels het gesprek aan over het favoriete menu van hun geliefde. Cardi B’s favoriet was een cheeseburger met bbq-saus en een grote cola. Offset ging voor een Quarter Pounder en een grote Hi-C Orange Lavaburst.
image 2
Brace
Ons eigen R&B-icoon had in 2004 een eigen Happy Meal-speeltje. Het was een kleine radio met daarop een track van Brace.
image
Afrojack & Ronnie Flex
De twee grote artiesten kwamen in 2016 bijeen om samen een nummer te produceren voor de campagne ‘Favorieten van Nederland’. Het nummer ‘Weinig Tijd’ werd exclusief gebruikt in de campagne van de fastfoodketen. In deze campagne presenteerden grote artiesten hun favoriete smaken van Nederland. Ter ere hiervan serveerde McDonald’s onder meer bitterballen en een McFlurry-Stroopwafel.
Bokoesam
Ook Bokoesam had de eer om een exclusief nummer te produceren voor McDonald’s. Zijn track ‘Getaway’ was geïnspireerd op het idee om even te ontsnappen aan de hectiek van de feestmaand. Dit kon toen via de app in het virtuele Getaway Island. Volgens Sam was de samenwerking een perfecte match, gezien de positieve energie en goede sfeer die de keten uitstraalt.
Jacin Trill
Ten tijde van corona kwam kwam Jacin Trill met een videoclip waarin een gezondheids- en veiligheidscheck centraal stond: de Big Check.
BALR
In 2020 sloegen het Nederlandse BALR en McDonald’s de handen ineen voor een streetwear-kledinglijn dat exclusief te winnen viel via de X-Masters-app. De winnaars kregen een op maat gemaakte outfit waarbij zij helemaal werden aangekleed door de ontwerpers van BALR.
image 1

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

whoshotya website banner redmoons

Who Shot Ya: Red Moons

In onze rubriek ‘Who Shot Ya’ gaan we maandelijks in gesprek met een videograaf uit de Nederlandse muziekscene om dieper in te gaan op hun carrière.

CULTURE mei 31, 11:36
vodafone web banner jiri11

Complex Connects met Jiri11

Vallen en opstaan! Jiri11 weet als geen ander hoe het is om terug te komen na een zwaardere periode. In de derde Complex Connects sessie rapt hij over terug on top komen na een periode van blauwe brie...

Highlight Homepage mei 23, 16:00
schermafbeelding 2024 05 18 om 103626

Artist To Watch: Kaya Imani

Kaya Imani is onze nieuwe Artist To Watch! We spraken haar over haar muzikale reis, het overlijden van haar vader en haar muzikale prestaties.

MUZIEK mei 22, 17:55
b77afc57 bba4 48c2 8495 1ab16c468ab2 2

Opkomende artiesten opgelet! Doe mee aan G-Shock: The Next Viral Sound

Creëer jij de volgende (TikTok) hit? Doe mee met de nieuwe contest van G-SHOCK: The Next Viral Sound.

Highlight Homepage mei 22, 14:21