Dit zijn onze favoriete McDonald's samenwerkingen

okt 13 2023, 17:00 CULTURE
schermafbeelding 2023 10 13 om 143703
McDonald’s is terug met een nieuwe samenwerking. Dit keer werkt de fastservice keten samen met het Londonse skatemerk Palace. De twee merken hebben merchandise uitgebracht dat verkrijgbaar is door een QR-code te scannen op de verpakking van de Big Mac of via een speciale website. Eerder zagen we o.a. Monica Geuze, Anna Nooshin en Thijs Boermans al in deze kleding.
McDonald’s heeft door de jaren heen met veel verschillende bekendheden en kledingmerken samengewerkt, zoals Travis Scott, Cardi B, J Balvin en onze eigen Bokoesam. Wij zetten onze favoriete McDonald’s collabs op een rij!
Palace
De meest recente collab is er een die in het oog springt: het skatemerk Palace. Er is een unieke collectie ontworpen die bestaat uit o.a. boards, hoodies en t-shirts. Anders dan gebruikelijke samenwerkingen is deze collectie in eerste instantie niet via de website of in winkels te verkrijgen. Alleen door de QR-code op de 'As Featured In'-verpakking te scannen, kan je de items kopen. Deze zijn voor iedereen verkrijgbaar op deze ‘As Featured In’-site.
Travis Scott
Voor de samenwerking met Travis Scott werd er een menu én kledinglijn met Cactus Plant Flea Market gecreëerd. Zo kon je zijn favoriete bestelling kopen, bestaande uit een Quarter Pounder met frietjes, bbq-saus en Sprite. De kledinglijn had maar liefst 59 verschillende items, waaronder kussens in de vorm van kipnuggets.
image
J Balvin
Na Travis kreeg latin-superster J Balvin een eigen collab! Het J Balvin-menu bestond uit een Big Mac, medium frietjes met ketchup en een McFlurry Oreo.
Cardi B & Offset
Ook Cardi B en Offset gingen de samenwerking aan en lieten de wereld weten wat hun favoriete menu was van McDonald’s. In de campagne gingen 7 koppels het gesprek aan over het favoriete menu van hun geliefde. Cardi B’s favoriet was een cheeseburger met bbq-saus en een grote cola. Offset ging voor een Quarter Pounder en een grote Hi-C Orange Lavaburst.
image 2
Brace
Ons eigen R&B-icoon had in 2004 een eigen Happy Meal-speeltje. Het was een kleine radio met daarop een track van Brace.
image
Afrojack & Ronnie Flex
De twee grote artiesten kwamen in 2016 bijeen om samen een nummer te produceren voor de campagne ‘Favorieten van Nederland’. Het nummer ‘Weinig Tijd’ werd exclusief gebruikt in de campagne van de fastfoodketen. In deze campagne presenteerden grote artiesten hun favoriete smaken van Nederland. Ter ere hiervan serveerde McDonald’s onder meer bitterballen en een McFlurry-Stroopwafel.
Bokoesam
Ook Bokoesam had de eer om een exclusief nummer te produceren voor McDonald’s. Zijn track ‘Getaway’ was geïnspireerd op het idee om even te ontsnappen aan de hectiek van de feestmaand. Dit kon toen via de app in het virtuele Getaway Island. Volgens Sam was de samenwerking een perfecte match, gezien de positieve energie en goede sfeer die de keten uitstraalt.
Jacin Trill
Ten tijde van corona kwam kwam Jacin Trill met een videoclip waarin een gezondheids- en veiligheidscheck centraal stond: de Big Check.
BALR
In 2020 sloegen het Nederlandse BALR en McDonald’s de handen ineen voor een streetwear-kledinglijn dat exclusief te winnen viel via de X-Masters-app. De winnaars kregen een op maat gemaakte outfit waarbij zij helemaal werden aangekleed door de ontwerpers van BALR.
image 1

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00